Inception (Можни спојлери!)

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.844
Поени од реакции
1.638
Новиот филм со Леонардо Ди Каприо се вика Inception

http://www.imdb.com/title/tt1375666/

Излезен е пред неколку дена, и првичните впечатоци се дека е лудница :)

Поздрав

Леле нешто неверојатно ова бе? Има ли шанса да го донесат во Рамстор? А за двд снимка ќе почекаме едно 3-4 месеци најмалце.

Квалитетна снимка се знае кога ќе може да се начека - кога ќе излезе ДВД-то или Blu-Ray дискот. А тоа најчесто е за 4 месеци после излегувањето на филмот.

Едвај чекам да излезе на асална снимка, трејлерот е :vozbud:

Изгледа моќно човеку.... Ефектите се уф... ама и звуков еј.... Морничаво

ОДВААААААААААААААААААЈ ЧЕКАААААААААААААМ ДА ИЗЛЕЗЕЕЕЕЕЕЕ!

ЛЕОНАРДОООО АЛЕ АЛЕ! :back:

Кога више го спомнав Леонардо, нареден филм ќе го глуми Едгар Хувер еден од најозогласените шефови на ФБИ. :pipi:

Посакував да постирав пред постот на Крејзи, сега ќе изгледа како да го етикирам на неа..

ВЕ споредувам со попалени тинеџјерки по веспа. Иста приказна беше и за Shutter Island. Читавте ревјуа, гледавте трејлери, се палевте.. очекувавте СЕ освен добар филм. Сами го преценувате и после сами се разочарувате. Јас чекав да излезе, го изгледав, уживав, ме задоволи. Немав големи очекувања како вас. Иста прича ќе биде и за овој, се читаме во филмови, режисери и како и да беше темата. ;)

Нолан, ДиКаприо, колку-толку пооригинална идеа. Ќе биде ДОБАР филм. Ништо повеќе од филм.

ОДВААААААААААААААААААЈ ЧЕКАААААААААААААМ ДА ИЗЛЕЗЕЕЕЕЕЕЕ!

ЛЕОНАРДОООО АЛЕ АЛЕ! :back:

Кога више го спомнав Леонардо, нареден филм ќе го глуми Едгар Хувер еден од најозогласените шефови на ЦИА. :pipi:

Edgar Hoover, FBI:)

Посакував да постирав пред постот на Крејзи, сега ќе изгледа како да го етикирам на неа..

ВЕ споредувам со попалени тинеџјерки по веспа. Иста приказна беше и за Shutter Island. Читавте ревјуа, гледавте трејлери, се палевте.. очекувавте СЕ освен добар филм. Сами го преценувате и после сами се разочарувате. Јас чекав да излезе, го изгледав, уживав, ме задоволи. Немав големи очекувања како вас. Иста прича ќе биде и за овој, се читаме во филмови, режисери и како и да беше темата. ;)

Нолан, ДиКаприо, колку-толку пооригинална идеа. Ќе биде ДОБАР филм. Ништо повеќе од филм.

Јас на пример одвај чекав да го гледам и ми се свиѓаше филмот (Шатер Ајленд). Леонардо во однос на глума никогаш не потфрла, затоа сум сигурна дека и тука нема да потфрли. Башка и приказната се чини интересна. Сеа зависи секој човек има и различни очекувања. Двајца може да имаат високи очекувања за одреден филм, на едниот да му се потврдат, друг да се разочара. :)

Грешка у брзање, ќе се поправам. :)

Види, за DVDRip немора да значи, например DVDRip за District 9 излезе многу пред да биде пуштено DVD-то во продажба :) (Е ајде сега) :) .
За The Book of Eli имаше сосема солиден TS .....
За Shutter Island имаше фантастична R5 снимка што доколку некој не ти каже дека е R5 ке помислиш дека е DVDRip.

Овие блокбастери (и тоа тешки блокбастери) се вистински предизвик за тимовите што ги пуштаат во етер филмовите (MAXSPEED, FXG, PrisM, Elektri4ka (улавите руси што мислам дека сите користат видео запис од нивни ресурси), па ништо чудно за поскоро време да излезе квалитетна R5 или TS копија.

САМО САКАМ ДА НАПОМЕНАМ:
ДА. НЕ. ОСТАВАТЕ. СПОЈЛЕРИ. ВО. ОВАА. ТЕМА.

Пошто некој знае да се попали и да остави пост од типот "ВАУУУУУУУУУ ама јак филм !!! Нај ми се бендиса само крајот кога брат му ке излезе дека е убиец!!!!!" Или "Леле Лео ама беше убав требаше на крајот да се венча со таа плавата, поуба беше." Или "Еееее очекував повеке, тоа кучето гроота беше шо го отепаја на крајо!!!"

Предлагам ако се здогледа вакво нешто админите/модераторите да реагираат со брутализација пошто срамота е некој да ти расипе филм на тој начин, послебно нешто што од поодамна чекаш да изгледаш.

Се сложувам со преценување на некои филмови.
Па гледам и на топ 250 стигнал на 3-то место. :nesvest:
Мора да е многу подобар филмот отколку ние што мислиме...
Или некои дебили гласаат со 10, а го немаат погледнато ни трејлерот од филмот.

Брат не прави споредба меѓу Shutter Island и Inception. Едноставно неможе да се споредат, Inception е излезен пред една недела а веќе е на врвот на сите топ листата во САД и Англија, а трет е и на Top 250 Movies на IMDB ( има шанси да стигне и до самиот врв ) плус тоа има оригинална идеја, а Shutter Island беше само глуп филм со веќе видена приказна во A Beautiful Mind и тоа е факт. Е сега размисли пак дали вреди да ги споредуваш!

--- надополнето ---

Се сложувам со преценување на некои филмови.
Па гледам и на топ 250 стигнал на 3-то место. :nesvest:
Мора да е многу подобар филмот отколку ние што мислиме...
Или некои дебили гласаат со 10, а го немаат погледнато ни трејлерот од филмот.

Сигурно не сме гласале ние, гласале Американци кои го гледаат веќе една недела низ кината во САД и Англија.

PS: Годинава се очекуваат многу јаки филмови, Salt пред два дена имаше премиера, Inception е излезен веќе една недела, The Expendables на Сталоне се очекува некаде во Август евентуално Септемви месец ( колку што сум запознаен )...

PS: Годинава се очекуваат многу јаки филмови, Salt пред два дена имаше премиера, Inception е излезен веќе една недела, The Expendables на Сталоне се очекува некаде во Август евентуално Септемви месец ( колку што сум запознаен )...

The Expendables веќе го имаш на официјалната страна на Кино Милениум во секцијата за наскоро. Филмот започнува кај нас во кината на 13 август.
http://www.kinomilenium.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=44&Itemid=29

Иначе за Inception не знам што да надополнам. На секој може филмски сајт читам рецензии. Сите велат ова е филм кој не можеш да ја раскажеш содржината туку се‘ е како еден сон, и те тера повторно да го доживееш откако ќе излезеш од кино салата. Иначе филмот се прикажува само во IMAX, мислам дека во 3Д не е на емитување, така да добри сме, не сме премногу во застој ... но не знам зошто нема ни трага ни глас, во Рамстор нема никаков плакат?

Редно беше барем утре на 22. да го пуштат, бидејќи денеска/утре е кино премиерата на Балканов, па се радував ради тоа, ама како што гледам... ќе чекаме блу реј снимка, ова на ДВД нема шанси да го гледам. ... ми се плаче бе сакам да го гледам...

Брат не прави споредба меѓу Shutter Island и Inception. Едноставно неможе да се споредат, Inception е излезен пред една недела а веќе е на врвот на сите топ листата во САД и Англија, а трет е и на Top 250 Movies на IMDB ( има шанси да стигне и до самиот врв ) плус тоа има оригинална идеја, а Shutter Island беше само глуп филм со веќе видена приказна во A Beautiful Mind и тоа е факт. Е сега размисли пак дали вреди да ги споредуваш!

Koлку повеќе смисла има мојата споредба. Блокбастер - Блокбастер, ДиКаприо - Дикаприо, Martin Scorsese (фаца режисер) - Christopher Nolan (фаца режисер), Психо/трилер - Психо/трилер.. да продолжам? А твојата е смешна, феноменална драма полна со емоции мешаш со акција психо трилер. Базираш се` на сличноста на нивната психичка состојба. Плус расплетот им беше во две различни насоки. Ме мрзи да објаснувам, грубо ова, но еден низ интернетот ја направил некој споредбата и започна масовно да се форсира. И не, не беше shutter island глуп филм, одличен филм беше, а моментот кога одлучи намерно да оди на лоботомија ме наежи, ама вие очекувавте АВАТАР или слично и покрај толку форсирање, очекување, рекламирање дојде разочарувањето. Дека ОДЛИЧЕН филм не беше само доволно.. Иста приказна е и ова.

Искрено, ставам бубрег, дека можам да најдам дело со слична тематика, и остај имдб рангот, и тој стори е на 8мо место, тоа не е релевантно.
Ќе биде добар филм, само не го правете нешто што не е. Уште пред 1 месец го очекувам јас, благодарение на Болиглава, the basterd. Можев да дознаам за истиот кога ќе излезеше двдрип снимка. : PPPP

Досега за Inception имам прочитано една статија и тоа пред да излезе па не го форсирам затоа што ако очекувам многу може да ме разочара а нејќум тоа да се случи.

--- надополнето ---

Ето пичка испаднав и го гледав трејлерот ...се наежив да му ебам...се чуствувам како болиглава во моментов :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom