Visual Basic 2008 - Дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Ристов
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 јули 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
Причината што ја отварам оваа тема е недостигот на вижуал бејзик 2008 теми во овој форум.
За сите почетници на Вижуал Бејзик 2008 кои што сакаат да научат нешто можат да го посетат мојот YouTube канал.
Вкупно 21 видео клипови со детални туторијали за VB.NET.

Ако ви треба помош, едноставно пишете овде, и јас или некој искусен член на форумот ке се потруди/ам да ви одговори/ам на проблемот.

Ја гледав оваа тема, али повекето од постовите се за обичниот Visual Basic. Има многу разлика од VB6 до VB.NET.

howtostartprogramming.com во оваа страна има 55 видеа јас кога го учев многу научив од овде

вака,се решив да направам програма за процентуално одбирање на веќе дадени имиња, планот ми е сега како на веќе внесените имиња да им дадам процентуална вредност т.е од процентите да зависи колкава е шансата да падни едно од имињата
на пр:
тасе - 15 %
Лазо - 7 %
мите - 27 %
рики - 19 %
итн.
ако имате решение за проблемот, т.е кој команди да ги користам, вее молам итно е битно е.

вака,се решив да направам програма за процентуално одбирање на веќе дадени имиња, планот ми е сега како на веќе внесените имиња да им дадам процентуална вредност т.е од процентите да зависи колкава е шансата да падни едно од имињата
на пр:
тасе - 15 %
Лазо - 7 %
мите - 27 %
рики - 19 %
итн.
ако имате решение за проблемот, т.е кој команди да ги користам, вее молам итно е битно е.
Направи да паѓа рандом број од 1-100 на пример и после тоа проверувај ако е од 0-15 нека биде тасо ако е 16-22 нека биде лазо и така натаму. А за команди не знам, ама идејата би требало да биде таква.

на пр:
тасе - 15 %
Лазо - 7 %
мите - 27 %
рики - 19 %
итн.

Зошто да се измачуваш? Шансата е подеднаква, барем како што ти е поставен проблемот :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom