Што вели Библијата за Мухаммед а.с

• Креатор на темата Креатор на темата islam nur
  • Време на започнување Време на започнување
На Мики му велам да не паничи, има страв од мене и моето познавање на историјата на религиите, .

...:pos:...

Лажењето сам себе е почеток на лагата и кон другите.[DOUBLEPOST=1402863382][/DOUBLEPOST]
Во случајов е подобро да застанеш зад твојот "непријател" Лет3:P

Не знам по кој основ да го вбројам Лет3 за мој пријател...

...:pos:...

Лажењето сам себе е почеток на лагата и кон другите.
е де мојата лага е мала, не велам дека некој си бог кој сам себе си си беше татко и сам себе си на себе си си се жртвувал па воскреснал

е де мојата лага е мала, не велам дека некој си бог кој сам себе си си беше татко и сам себе си на себе си си се жртвувал па воскреснал

Ај прочитај си го постов уште едно миљон пути: звучиш токму како муслиман, а им продаваш ... на верните во Исламот....:pos:

Ај прочитај си го постов уште едно миљон пути: звучиш токму како муслиман, а им продаваш ... на верните во Исламот....:pos:
Бре мики до некни бев протестант па неверник па сега муслиман... то имаш некоја шема за квалификување на неистомисленици или на рандом база ти иди ?

На Мики му велам да не паничи, има страв од мене и моето познавање на историјата на религиите, инаку како што гледам ни ти не веруваш во Исус каков го проповеда христијанската црква.
A panici li od tebe?kakov strav si mu vsadil vo srceto negovo?kako sto ti gledas jas ne veruvam vo ona sto oni laga izmisluvaat.i laga govorat.
no sepak sekoj ima pravo na svoe veruvanje . a ima i mnogu zaednicki osnovi koi ne soidinuvaat.[DOUBLEPOST=1402865351][/DOUBLEPOST]
Во случајов е подобро да застанеш зад твојот "непријател" Лет3:P

п.с. Кој е поголем непријател согласно Православната Црква - атеистот или муслиманот?
omrazata ti go pomatila umot
ne e celta koj e koj pogolem nepriatel, celta e dialog , ostranuvanjeto na nedoverbata i nedorazbiranjeto.

Последно уредено:
Бре мики до некни бев протестант па неверник па сега муслиман... то имаш некоја шема за квалификување на неистомисленици или на рандом база ти иди ?

Вала јо: доволно е да ја видам Твојава превртливост на форумов и начинот на кој „ад хок„ користиш туѓи верски ставови во своја корист, кои еднаш се „вакви„ а друг пат „такви„, а ѓоамити на туѓа штета...
Ништо појќе.

То е Мики наш

О.К.
Продолжи да пишуваш двоаршински: прво, критикувај го Светото Писмо и второ, мајтапи ги муслиманиве со цитати од Светото Писмо...
Може некој и ќе поверува дека не пишуваш лаги.

О.К.
мајтапи ги муслиманиве со цитати од Светото Писмо...
Nemoj da ja rastegnuvas vistinata; koga ke se opusti ke te plesne po usta,izgleda on vas ve majtapi , a ti se
sopnuvas na tie zamki,ova neka ti bide sovet, nekoi luge navistina ne ja slusaat svojata sovest, so izgovor demek deka ne primaat soveti od tuginci.

ne e celta koj e koj pogolem nepriatel, celta e dialog , ostranuvanjeto na nedoverbata i nedorazbiranjeto.

Библијата јасно и недвосмислено укажува дека тоа што го барате го нема. Единствено може да го најдете во делот кај лажните пророци.

Мене ме интересира која е вашата потреба да се убедите пред се себе си, а потоа и другите, дека вашиот пророк е најавен во Библијата?

Се сомневате дека сте ја одбрале вистинската страна, па барате нешто од претходно кое ќе ја поткрепи вашата приказна за “вистинитоста” на вашата вера?

Велиш целта е отстранување на недовербата и недоразбирањето.

Чија недоверба?

Кон кого и што е насочена таа недоверба?

За какво недоразбирање ти говориш?

О.К.
Продолжи да пишуваш двоаршински: прво, критикувај го Светото Писмо и второ, мајтапи ги муслиманиве со цитати од Светото Писмо...
Мики ти покажуваш сомнеж а сомнеж е знак на несигурност.

Библијата јасно и недвосмислено укажува дека тоа што го барате го нема. Единствено може да го најдете во делот кај лажните пророци.

Мене ме интересира која е вашата потреба да се убедите пред се себе си, а потоа и другите, дека вашиот пророк е најавен во Библијата?
Ima onie koi istrazuvaat i koja ja baraat vistinata.
ako si hristijanin da razgovarame ako ne si zosto bi razgovarale jas i ti ?a ako sakas da doznaes nesto poveke togas bi trebalo za da dobies odgovor treba da gi analiziras bukvalno sekoj zbor vo biblijata i kuranot i biografijata na Muhamed.A.S,
eve na primer , ke navedam eden bibliski teskt za da ti svatis no ne veruvam vo toa;
Книга пророк Исаија;
11Нека издигне глас пустињата и нејзините градови, населбите, каде што живее Кидар;

Kako moze vo biblijata da se spomnuva ovoj zbor kidar?

vo ovaa bibliska recenica se opisuva deka kirdarskiot narod ke go slavi boga,a Muhamed,a,s poteknva od kidarskiot narod
od pustinata faran, kade sto ziveel ismail? citaj;
Прва книга Мојсеева (Битие)
20. А Бог беше со детето, и тоа порасна, и заживеа во пустињата, и стана стрелец со лак.
21. Тоа живееше во пустињата Фаран.
sto podrazbiras ti od ovie bibliski zborovi?

citaj;
33. Мојсеевиот последен благослов.

2. И тој рече: „Господ дојде од Синај, ни се јави нам во Сир, се покажа од планината Фаран и пристигна со десетици илјади светии; а од десната страна со Него беа ангели.

kade e sinaj kade e sir a kade e faran?
verata e edna i vistinata e edna i bog e eden.
ova aludira na toa
sto na
Mojsej mue spustena objavata Vo SINAJ,' vo forma na tevrat,
na Isus objavata mu dosla vo sir ridce sto se naoga vo palestina vo forma na indzil(evagelie)
a se pokaza i zableska vo gorata na FARON , se odnesuva na meka (denesna kaba) vo toj del dojdena mu e objavata na
Muhamed s.a.v.s vo forma na kuran, vo pustinata faran (meka. t.e vo pesterata hira,)

bitie 17/20
Те послушав и за Исмаила. Еве го благословувам: ќе го направам плоден и ќе го размножам многу; дванаесет кнезови ќе произлезат од него и голем народ ќе направам од него .
zosto biblijata go spomnuva ismail i go blagoslovuva i veli deka ke ima dvanaeset sinovi?

spored biblijata;

Прва книга Мојсеева (Битие)
2. Еве го родословот на Исмаила, синот Авраамов, кого му го роди на Авраама Агара Египтјанката, слугинката на Са’ра.
13. А ова се имињата на синовите Исмаилови, како што ги именуваа во родовите нивни: првенецот Исмаилов е Навајот, па Кидар, Навдеил и Масам,
14. потоа Масма, Дума и Маса,
15. Хадар, Теман, Јетур, Нафес и Кедма
.
16. Тоа се синовите Исмаилови, и тоа се имињата според селиштата, шаторите и населбите нивни. Тоа се дванаесетте кнезови над племињата нивни.
koi se tie naselbi kade zivee kidar

znaes li ti koi se tie kidarci?

spored biografijata na Muhamed,a,s;potekloto na muhamed;
ismail imal 12 sinovi toa se, nabit, kajdar , edbail, mibsam, misma, duma, misa, haded, jetma, jetur, , nefis, i kain deman,
a od kajdar poteknuvaat;
kajdar,

.aram,
avda
mezij
samaj
zarih
nahis
maksar,
ejham
efnad
ajsar
dejsan
ijed, eravij, jelha, jehzan,jasribi, senber, hamdan,ed-dua,ubejd,abkar,ijed, mahij, nahis, dzhim, tabih, jedaf, baldas, haza,, bevz, avs, selaman, humesr,,
adnan,
mead
nezar
mudar,
ilijas
mudrike
huzejme
kinane
nedar(kajs)
malik
ibn kusaj(imeto mue kurejs, i spored nego plemeto go dobilo i imeto)
abdu manaf(imeo mue el mugire)
ibn hasim,
abdul-mutalib,
ibn abdulah

muhamed,

Последно уредено:
Мики ти покажуваш сомнеж а сомнеж е знак на несигурност.

Тачно: од сите мудрости кои ги изнесуваш на формов, не сум сигурен која од нив е по лажна...

Znaci ni eden musliman ne e musliman...bidejki site muslimani po celiot svet OFICIJALNO zabranuvat hristijanstvo i ubivat hristijani.
Drugo vasata FEJK prepisana verzija na Biblija i dodadeni morbidni stavovi na eden tiranin ne ve pravi vernici niti pa pravi nekoja vera.
Nesto sto nikogas nema da prebolite e slednoto:
-Muhamed ubival luge
-Muhamed imal robovi
-Muhamed imal Seks so devojce od 9 godini
-Muhamed vodil ratovi

Se se vrti kaj nego na ubivanje,seks so zeni i robovi....
Mnogo jak idol imate...
Druze ne si cital kuran a mi kazuvas deka e fejk. Si slusnal samo zbor od recenica za muhammed i tolku. Vojnata e odobrena no so mnogu uslovi. Zatoa pisav ne e tuku taka. Nikoj netreba da zabranuva hristijanstvo. Muhammed imal sosedi evrei. Inaku vojskovodec bil i Danail i Mojsej i ubivale nevernici. A i Isus vo nekolku navrati povikuva na bunt protiv onie sto ne go prifakaat. Od moe iskustvo sum kazal, dodeka sekoj musliman go poistovetuvas so odredena nacionalnost za tebe toa se teroristi i kraj.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom