Vo Hrvatska zjiveat Hrvati po religija pravoslavni koi sto Srbite kako dominantno pravoslavna nacija im vbrizga ideja deka Hrvati mozat da bidat samo katolici a pravoslavnite defakto se Srbi bljut mi se povraka od vakvite idei, CrnaGora i dene denes ja negirate Srbija Crnogorcite ne gi priznava kako narod nitu kako nacija ne im ja priznava ni crkvata nitu moreto , Bosna isti kurac ko u Hrvatska ej toa e Bosna i vo Bosna zjiveat Bosanski muslimani , Bosanski hristijani (pravoslavni i katolici) e sega nacionalizmot na sosednite drzjavi tolku se isposra po Bosana taka da Pravoslavnite stanaa Srbi, katolicite stanaa Hrvati a samo Muslimanite osatnaa bosnjaci, mi se sere od Srpskiot nacionalizam, vo Kosovo nemoze da gi asimiliraat albancite poradi razlicniot govor i sakaa da gi proteeraat od DOMA ej od Doma nesmees nikogo da proteras, vo Makedonija Srbija bila samo okupator nisto drugo i nikogas Srbite nema da se pomirat so Makedonska nezavisnots zatoa ne priznavaat ni crkva ni nacija a do skoro nepriznavaa ni granica toa mnogu govori, ako nekomu ne priznavas granica znaci mozes da ja menjas granicata milom ili silom koga posakas. 1990 godina tokmu Srbija na celo so milosevic ja predizivka Jugoslavija i nejziniot raspad , porasnaa golemosrpskite apetite odendnas Bosna stana Sprska , Makedonija stana Sprska, Dubrovnik stana Srpski, CrnaGora stana Srpska , Kosovo mu ukinaa avtonimija i nastana rat, vojna koja gorese 10 godini vo koja poginaa preku 500000 lugje i seto toa po zasluga na Srbija i Srpskiot nacionalizam ama da bide ova pokomicno najgolem gubitnik od tie vojni bese tokmu Srbija go Izgubi Kosovo , a nedobi nisto. ke ja izgubi i Vojvodina ako pocnat delbite i podelbite madzarite ke ja zgrabat, ke go Izgubi i Sandzak i ke ostane samo Belgradski pasaluk