Дали повторно се разгорува Балканот?

• Креатор на темата Креатор на темата replikator
  • Време на започнување Време на започнување
Proguglaj Kosovo fertility rate, in the past 50 years, i ke ti stane se jasno : Kako od malcinstvo se stanuva mnozinstvo. Edinstveno zalosno e deka stotici iljadi od tie novorodeni deca, kako reper za obrazovanie i kultura gi imaat raznoraznite KOMANDANTI, so crni bradista, namesto likovi kako Njuton,Anstajn,Dostoevski,Kafka,Paskal itn itn

Да бе дете, и од 20% станаа 90%! Многу мајката чудна оваа работа. Нејсе, и пак ќе биде независно и пак заслужува да биде независно.

Кој им е крив на Србите, шо не праеле деца?! Ајт, иш, да те не гледам, и не се плаши, уште не сме инспирирани во Македонија да го напраиме истото. Ако се застрвувате вака по форуми и ќе го напрајме да знајте, зато не е љутете. Ќе станиме и ние мнозинство, од -20% (пак ти праам кеиф), на 90%.

Kako ne e bitna, sto ne ratuvaat Srbija i Crna Gora ili Makedonija.
Cudno e sto zboris samo za Srpski nacionalizam. Neznam kolku godini imas no prvi so nacionalizam pocnaa Albancite od Kosovo, posle niv hrvatite i na kraj muslimanite od Bosna. Isto kvazi nacionalizam imase i vo Makedonija koj uglavnom bese nasocen prema Srbija predvoden od probugarskoto vmro dpmne. Do vojna vo EX JU dojde poradi toa sto bese dovedena pod znak prasalnik idninata na Srbite koj ziveea vo Hrvatska i Bosna. Nemozes bre ti da ja cepis Bosna od Srbija koga vo taa republika ziveea pola Srbi.

Главец, први со национализам во Балканот сте почнале вие, сте масакрирале, сте убивале, сте рушеле, силовале, и се така натака. Вие сте биле првите тие кои што сте се филмале дека цел Балкан е ваш и вас ви припаѓа.
Војната во Босна не ја наприаја Албанците, во Хрватска исто така не, во Слоивенија, во Косово исто така не. Чудно, како секаде Србите веруваа и се филмаа дека Босна, Хрватска, Словенија, Косово и Македонија, и припаѓаат неа. (на Србија)

Зато вака да збораш со некој Јапанац шо нема врска за Балканските случувања во минатото. Не со нас. Вие како конгломерат од нации, етникуми, култури, слободно можете да се качите на колот (на дјути), и да викате Тито Партија. ;)

Kako ne e bitna, sto ne ratuvaat Srbija i Crna Gora ili Makedonija.
Cudno e sto zboris samo za Srpski nacionalizam. Neznam kolku godini imas no prvi so nacionalizam pocnaa Albancite od Kosovo, posle niv hrvatite i na kraj muslimanite od Bosna. Isto kvazi nacionalizam imase i vo Makedonija koj uglavnom bese nasocen prema Srbija predvoden od probugarskoto vmro dpmne. Do vojna vo EX JU dojde poradi toa sto bese dovedena pod znak prasalnik idninata na Srbite koj ziveea vo Hrvatska i Bosna. Nemozes bre ti da ja cepis Bosna od Srbija koga vo taa republika ziveea pola Srbi.
Vo Hrvatska zjiveat Hrvati po religija pravoslavni koi sto Srbite kako dominantno pravoslavna nacija im vbrizga ideja deka Hrvati mozat da bidat samo katolici a pravoslavnite defakto se Srbi bljut mi se povraka od vakvite idei, CrnaGora i dene denes ja negirate Srbija Crnogorcite ne gi priznava kako narod nitu kako nacija ne im ja priznava ni crkvata nitu moreto , Bosna isti kurac ko u Hrvatska ej toa e Bosna i vo Bosna zjiveat Bosanski muslimani , Bosanski hristijani (pravoslavni i katolici) e sega nacionalizmot na sosednite drzjavi tolku se isposra po Bosana taka da Pravoslavnite stanaa Srbi, katolicite stanaa Hrvati a samo Muslimanite osatnaa bosnjaci, mi se sere od Srpskiot nacionalizam, vo Kosovo nemoze da gi asimiliraat albancite poradi razlicniot govor i sakaa da gi proteeraat od DOMA ej od Doma nesmees nikogo da proteras, vo Makedonija Srbija bila samo okupator nisto drugo i nikogas Srbite nema da se pomirat so Makedonska nezavisnots zatoa ne priznavaat ni crkva ni nacija a do skoro nepriznavaa ni granica toa mnogu govori, ako nekomu ne priznavas granica znaci mozes da ja menjas granicata milom ili silom koga posakas. 1990 godina tokmu Srbija na celo so milosevic ja predizivka Jugoslavija i nejziniot raspad , porasnaa golemosrpskite apetite odendnas Bosna stana Sprska , Makedonija stana Sprska, Dubrovnik stana Srpski, CrnaGora stana Srpska , Kosovo mu ukinaa avtonimija i nastana rat, vojna koja gorese 10 godini vo koja poginaa preku 500000 lugje i seto toa po zasluga na Srbija i Srpskiot nacionalizam ama da bide ova pokomicno najgolem gubitnik od tie vojni bese tokmu Srbija go Izgubi Kosovo , a nedobi nisto. ke ja izgubi i Vojvodina ako pocnat delbite i podelbite madzarite ke ja zgrabat, ke go Izgubi i Sandzak i ke ostane samo Belgradski pasaluk

Vo Hrvatska zjiveat Hrvati po religija pravoslavni koi sto Srbite kako dominantno pravoslavna nacija im vbrizga ideja deka Hrvati mozat da bidat samo katolici a pravoslavnite defakto se Srbi bljut mi se povraka od vakvite idei, CrnaGora i dene denes ja negirate Srbija Crnogorcite ne gi priznava kako narod nitu kako nacija ne im ja priznava ni crkvata nitu moreto , Bosna isti kurac ko u Hrvatska ej toa e Bosna i vo Bosna zjiveat Bosanski muslimani , Bosanski hristijani (pravoslavni i katolici) e sega nacionalizmot na sosednite drzjavi tolku se isposra po Bosana taka da Pravoslavnite stanaa Srbi, katolicite stanaa Hrvati a samo Muslimanite osatnaa bosnjaci, mi se sere od Srpskiot nacionalizam, vo Kosovo nemoze da gi asimiliraat albancite poradi razlicniot govor i sakaa da gi proteeraat od DOMA ej od Doma nesmees nikogo da proteras, vo Makedonija Srbija bila samo okupator nisto drugo i nikogas Srbite nema da se pomirat so Makedonska nezavisnots zatoa ne priznavaat ni crkva ni nacija a do skoro nepriznavaa ni granica toa mnogu govori, ako nekomu ne priznavas granica znaci mozes da ja menjas granicata milom ili silom koga posakas. 1990 godina tokmu Srbija na celo so milosevic ja predizivka Jugoslavija i nejziniot raspad , porasnaa golemosrpskite apetite odendnas Bosna stana Sprska , Makedonija stana Sprska, Dubrovnik stana Srpski, CrnaGora stana Srpska , Kosovo mu ukinaa avtonimija i nastana rat, vojna koja gorese 10 godini vo koja poginaa preku 500000 lugje i seto toa po zasluga na Srbija i Srpskiot nacionalizam ama da bide ova pokomicno najgolem gubitnik od tie vojni bese tokmu Srbija go Izgubi Kosovo , a nedobi nisto. ke ja izgubi i Vojvodina ako pocnat delbite i podelbite madzarite ke ja zgrabat, ke go Izgubi i Sandzak i ke ostane samo Belgradski pasaluk

Ajde ne seri covece, ko nekoja kosovosko americka koprodukcija si. Misli malce so svoja glava.

Ajde ne seri covece, ko nekoja kosovosko americka koprodukcija si. Misli malce so svoja glava.
Vistinata boli normalno potocno koga se zivee vo zabluda podolgo vreme i koga ke ti izleze vistinata pred tvoite oci e ednakvo na samoubistvo. Zivej ti vo toj rozov svet i zamisluvaj ja Srbija do Tokija ili ko Nokia, ode i Vojvodina za par godina, i Sandzak nece biti vas dal ti to znash? Ke ostanete Belgradski pasaluk bez Nov Belgrad

Балканот отсекогаш бил интересно подрачје на кое периодите кога немало политички, воени и еконмски кризи, се исклучително ретки. Оттаму, што и да се случи овде нема да претставува изненадување, освен ако не ни се случи долгогодишен мир, економска благосостојба и нели, братство и единство :) .
Србите нема да се „откажат“ од Косово, Албанците нема да го „вратат“, можеби ќе се испазарат за некаква територијална размена, а можеби и не.
Нејсе постојат и други потенцијални жаришта - Босна, нетрпеливоста меѓу Турција и Грција (првата е донекаде економски стабилна и тежнее да стане главен фактор на овој простор, а втората во иднина ќе има се помало значење и како воена и како економска сила), и Македонија чија внатрешно - политичка и надворешно - политичка ситуација одсекогаш била деликатна. И оди после гледај Бандини и 1001 Ноќ.

Пошто темата е за Балканот општо , а дискусијата се насочи кон Косово , еве и нешто друго :

Знае ли некој зошто србите ги обвинуваат другите за нешто што самите го имаат направено , да оставиме на страна тоа што дошле од зад Карпатите и се населиле на Балканот , но тие успеале да ја сменат етничката слика и во јужниот дел на денешна Србија а исто така и на Војводина.

Во Војводина денеска србите се околу 66%.

Меѓутоа во :

1910 беа 33%

1948 - 51%

Pa i Albancite vo Kosovo se obidoa da ja smenat etnickata slika...od mnozinsko Srpsko naselenie za pomalku od vek, Kosovo stana mnozinsko Albansko (blagodarenie na NATO/Amerika)...istoto se slucuva vo Makedonija,so doseluvanjeto na Albancite vo Makedonija (bez razlika sto tie ne go priznavaat) delovi od Makedonija stanaa znacitelno Albanski (normalno so stapkata na imigracija,deca,vojnata,setoa toa rezultirase so golemi migracii od strana na Albancite...)

Samo da kazam deka Racak incidentot koj navodno se slucil e odamna odbien od vodeckata Finska istrazuvacka, koja rece deka bila pritisnata od strana na Vilijam Voker (koj istovremeno znaeme deka pred negovata misija vo Kosovo,rabotel vo San Salvador,kade gi kriel zlodelata na taa vlada,napraveni vrz naselenieto)...

Iznenaden sum kakvo bladvanje ima od nekoi poedini clenovi vo ovaa tema...toa e neverojatno...

Vistinata boli normalno potocno koga se zivee vo zabluda podolgo vreme i koga ke ti izleze vistinata pred tvoite oci e ednakvo na samoubistvo. Zivej ti vo toj rozov svet i zamisluvaj ja Srbija do Tokija ili ko Nokia, ode i Vojvodina za par godina, i Sandzak nece biti vas dal ti to znash? Ke ostanete Belgradski pasaluk bez Nov Belgrad

Sandzak, i za Bosna vikavte taka pa sega placete ko picki i serete za genocid. Ne pipajte tuga teritorija i sve ke bide ok.

Sandzak, i za Bosna vikavte taka pa sega placete ko picki i serete za genocid. Ne pipajte tuga teritorija i sve ke bide ok.

Тoa од лично искуство кажуваат србите
Гибаа во туѓи територии и јадоа ќотек и на клоци ги избркаа и од хрватска и од пола босна и од црна гора и од македонија и од косово

Браво Косовари, браво, од малцинство во рок од 10 години станавте мнозинство. Браво! Нек пукну душмани, особено оние кои не се Срби. ;)

Браво Косовари, браво, од малцинство во рок од 10 години станавте мнозинство. Браво! Нек пукну душмани, особено оние кои не се Срби. ;)
Абе мене не ми е гајле за србија за косово или други нации,јас си гледам за македонија и затоа ја направив темава пошто ако се разгори балканов ние македонците сме во најкритична положба и тешко ќе биде не само за нас туку и за албанците србите босанците може да се речи и хрватите и секако дека ќе има териториални прашања.

Абе мене не ми е гајле за србија за косово или други нации,јас си гледам за македонија и затоа ја направив темава пошто ако се разгори балканов ние македонците сме во најкритична положба и тешко ќе биде не само за нас туку и за албанците србите босанците може да се речи и хрватите

Абе нема врска другар, нема потреба да отвараш теми, одма на улица излези, и прашај кого било од 7 до 77 години, ќе ти кажат дека Шќиптарите и Косоварите и Косово ќе бидат виновни за што и да му се случи на Македонија и на Балканот. Демек кутрите Срби што ги снајде (им зедоа од територијата која божем била нивна со тапии и со документи), истото и нас ќе не снајди, оти за сите војни и масакри и геноциди и етнички чистења и убиства и најбизарни воени и административни сКлучувања ти биле Албанците (божем албанците ја напраија војната во Босна, Косово, Хрватска, Словенија, и божем албанците живеејќи во Белград земаа Албанчиња и ги носеа како Царинарници, како администратори, војници, полицајци и што уште не во Косово, и божем кутрите срби од мнозинство станале МАЛЦИНСТВО во текот на еден век, и тоа со утисак на америчка пропаганда, демек американците им викале на шќиптарите прајте по 10 деца да ги стигните овие идјотиве во популација, а после и ќе ги замините идр.). Ова е болно, ова е резултат на она што некој работел со години. Браво бе Маќедонци, браос, би сакал да видам како Србска војска маршира во Куманово, онака, колку за естетика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom