Холандија - Шпанија \ Финале на Светскиот Куп \ 11.07.2010

• Креатор на темата Креатор на темата mercenary
  • Време на започнување Време на започнување

Kojа репрезентација ке биде освојувачот на ова СП ?

• Вкупно гласачи
    150
овие две репрезентации никогаш не го освоиле светсково па така финалево ке гинат!башка чим стигнале во финале се многу јаки но и давам мала предност на шпанија ради подобрата одбрана спрема холандија иако на СП холандија добро изигра во одбрана тешко ке можат со шпанците.до сеа холандија ги тепаа сите утакмици а шпанија изгуби една на мислам дека холадија се провлекуваше и килаво многу даваат голови без притисок и шанси.можда тоа и е предноста шознам.шпанија тепа на продолжениа или пенали како и дае оваја утакмица тешко ке да се реши во 90 минути.

Нормално навивам за Шпанија како и секогаш и очекувам конечно да се исполни долго очекуваното светската титула да биде во нивни раце.Навистина оваа генерација е одлична пред се од Барселона и заслужува ваков трофеј.

Холандија ми е фаворит уште од почеток на првенство,и ќе ми биде ептен жал и оваа година да не земат светско.Точно е дека не играат којзнае каков фудбал,дека не се утепуваат од играње и не даваат по 4 гола,ама секоја победа па макар и 1-0 е победа.Кога Холандија имала подобар тим од овој што е сега(74 и 78) и кога се утепувале од давање голови ќе дојде некоја репрезентација како германија или слично кој физичката игра и трчањето го ставаат пред атрактивното играње,тие победуваат.Затоа оваа умерена игра на Холандија мислам дека не би требало да биде показател,бидејќи и Шпанците не се утепаа од давање голови.
Затоа Hop Holland Hop!!!

Slaba odbrana ima Holandija toa moze da e kobno za Holandija ali ke vidime na 11-ti.

^
Во прави си за одбраната на Холандија.....ама што знајш....можеби Марвик ќе направи некоја измена во составот....

Ме плаши Робен најмногу.Формата му оди во нагорна линија и секако не сака да изгуби уште едно големо финале годинава.Но еден играч не прави ништо така да максимум 1 гол дава Холандија.Ама се зависи кога ќе го даде и каков ќе биде развојот на настаните.Од Шпанциве во најала рака очекувам да ја повторат играта од синоќа и станува за прв пат светски прваци,воедно и европски т.е најјаки.:vozbud:

Ме плаши Робен најмногу.Формата му оди во нагорна линија и секако не сака да изгуби уште едно големо финале годинава.Но еден играч не прави ништо така да максимум 1 гол дава Холандија.Ама се зависи кога ќе го даде и каков ќе биде развојот на настаните.Од Шпанциве во најала рака очекувам да ја повторат играта од синоќа и станува за прв пат светски прваци,воедно и европски т.е најјаки.:vozbud:

Nema sto da te plasi Robben , slaba odbrana imaat Holandija Villa moze da gi napuni , pa i Robben da vi dade dva gola Villa ke im dade tri na taa krs odbrana.

A ova za NAJJAKI so vikas mislam ne ti e vo red mislenjeto bidejki pred Spanija ima reprezentacii so pogolemi iminja i na svetskive i na evropskive sampionati.

Toa ti e isto kako da sporeduvas Zak Vilnev so edna titula i Michael Schumacher so sedum tituli ... sporedbata malku e zabegana ali realna.

Па ако си моментален Европски и Светски шампион дали има некој појак од тебе или случајно ги зеле?

За Холанџаниве ке навиваме финалево! :D

34373407067928228110867.jpg

Читам цело време дека Холандија не покажале ништо слабо играле и слично. Па да прашам тогаш што покажа Шпанија повеќе. Во елиминационата фаза само по еден гол дава и тоа се пред крај уште да не им е Давид Виља ќе имаат посед 90% а гол 0. Не викам дека Шпанија е слаба и дека не заслужија но тоа што пишувате дека холанѓаните биле слаби затоа што недавале повеќе од 3-4 гола се глупости затоа што Шпанија само двапати успеа да даде 2 гола, а Холандија само еднаш со 1-0 победи и плус нема пораз, за разлика од Шпанија.

Сепак ова не е ни најмал показател дека ќе победи Холандија и мислам дека и двете репрезентации залужено си стигнаа па нека победи подобриот и посреќниот.

Инаку мој фаворит е Холандија и се надевам дека третово финале ќе им биде трета среќа па да видиме како ќе биде

Пишав и по осминафиналните двојки, ако има 2 европски репрезентации во финале, Веб ке биде судија на тој меч, тоа денес беше потврдено и од ФИФА, очекувана одлука во секој случај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom