Уругвај - Холандија| 1/2 финале | 06.07.2010 |

• Креатор на темата Креатор на темата Kostic
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе игра во големото финале?

• Вкупно гласачи
    75
Да не се лажеме - Холандија е финалист. Не мора да значи дека убедливо ќе победи или нешто така ама едноставно ќе одат во финале...

--- надополнето ---

Добро зошто не го извади ботот вПерси, Кујт шпиц а Елиа на спротивното крило од Робен...

Море јас да бев ко Ван Марвијк ќе го ставев од почеток да игра Хунтелар.

Исто и Холандија ќе биде без досега стандардните Де Јонг и Ван Дер Вил така да место овие очекувам составот да изгледа вака:

--------------------Стекеленбург-----------------------
Хеитинга-----Матијсен-----------Ојер------------ЏВБ

--------------------Ван Бомел---------------------------

----------Снајдер------------ВДВ-----------------------

Бабел-------------------Хунтелар-----------------------Робен

Иако и место РВП комотно може да го клај Хунтелар. Полош од него не можи да биди.

А би можело и Бабел на место на Кајт

Холандија многу јасно.

Апсолутно Холандија, без сомнеж овде. Иако би сакал Уругвај да победи Холандија сепак е класи над Уругвај.

Ако Холандија изигра повторно на ниво, во што не се сомневам ова ќе им биде 5та победа по ред на СП. Очекувам контрола на играта во средниот ред како на секоја утакмица до сега. Олеснителна околност е тоа што Суарез нема да игра, мање битно, ова е голема шанса на оваа генерација на Холандија и МОРА да се искористи. И очекувам нов гол на Wesley, ofc. xD

натпреварот со Бразил беше оној кој требаше да се добие за да се игра финале.
сеа квотата за шампион доколку ја погледнете е најмала за Холандија бидејќи Шпанија и Германија играат меѓусебе.

РВП е крш цело СП, мора на последниве два кај што е најбитно да шајне!

Икрено сум за Уругвај,има фудбалска историја ,а во моментов имаат и добра тимска работа,така да знам дека ке мислите дека сум луд:)ама сепак ке типувам на Уругвај.

Би требало Холандија да победи, Уругвај ќе игра ослабено...

Да играше Суарез, Уругвај сигурно оди, вака само со Форлан и Кавани напред, ќе биде доста тешко.

Сакам да иде Уругвај во финале но тоа ќе биде тешко......

Море јас да бев ко Ван Марвијк ќе го ставев од почеток да игра Хунтелар.

Тиња е и тој...незнам зошто Ван Перси толку многу го критикувате, друг во Холандија и нема, ако го исклучиме Робен кој не игра класичен шпиц, другите се тотална мизерија. Посебно Кајт и Хунтелар, некња го пуштија се избрука, а имаше добри топки кон него.

На овој меч нормално очекувам победа на Холандија, но сепак 1/2 финале е и секоја репрезентација која стигнала во 1/2 финалето е квалитетна и не треба да се потценува.

Добар е Хунтелар,ама со 5 мин игра не се дава гол иако веќе даде еден во 1/8 финале. РВП може да си иде дома со таа игра што ја прикажува убедливо најголемо дрво е,ќе видиме дали ќе се опамети тренерот да смени нешто во нападот ако не со мерак ќе гледам како испаѓа Холандија со обзир дека и бековите нема да им играа,а Уругвај со или без Суарез нема што да изгуби само може да добие,после она што им се деси со Гана ќе влезат опуштени во овој дуел.

^
Во право е Сасуке....неможе Хунтелар со 5 минути игра да ги покажи своите квалитети.....ако му се даде поголема минутажа мислам дека ќе се покаже во најдобро светло....

Холандија има историска шанса да се најде трет пат во финале на СП. Уругвај е цврста екипа ама мислам дека брзината е на страна на Холаднија и може да биде пресудна до победата.

Предноста на Холандија е тоа што имаат топ играчи....хендикеп за Уругвај ќе биде тоа што Суарез нема да игра и Лугано(не е сигурно).....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom