Уругвај - Холандија| 1/2 финале | 06.07.2010 |

• Креатор на темата Креатор на темата Kostic
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе игра во големото финале?

• Вкупно гласачи
    75

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Уште еден полуфинален натпревар на светското првенство во Јужна Африка.По драмата со Гана,Уругвај од работ на бездната се извлече и успеа да обезбеди полуфинале.Холандија пак со 5-кратниот светски шампион Бразил,направи пресврт од 1-0 на 1-2,што сепак не смее да не остави рамнодушни.Снајдер досега се покажа како еден од одлучувачките фудбалери за холандската репрезентација,а од другата страна тоа се Луиз Суарес и Диего Форлан кои се лидери на својот состав.Да видиме што ќе се случи...

Neutralen ke bidam na ovoj mec,ali sepak Holandija ide dalje na ovoj mec

Не викај двапати...И јас бев многу сигурен дека Шпанија го победеше Парагвај,па видовме што се случи.Полуфинале е ова,па се е можно.

Холандија има повеќе шанси, а и сигурно нема да ја пропуштат шансава да играат во финале.. Успех е и 1/2 финалето за Уругвај, мислам дека им е доста..

Како и да е, во финалето ќе навивам за победникот од ова 1/2 финале :)

се знае холандија ќе тепа...ама за уругвај и ова е голем успех доста им е...
според мене у финале ќе бидат холандија и германија и холандија ќе тепа со гол на робен...
минимално 1-0 така нешо...редно им е на холанѓаните да земат едно светско...ама и германциве се добри...

Уругвај и веќе постигна повеќе од што требаше и ова им е доволно, и само со Форлан напред ќе им биде тешко така да очекувам моите пак претпазливо и рутински да победат со 1,2-0 и да се спремаат за финале.

тука не знам што друго човек и обичен познавач на фудбалот може да очекува освен победа каква била на Холандија и подготвување за евентуалното финале каде ќе биде пеколно тешко за Холандија а и за Германија/Шпанија...не сакам да го потценам уругвај но самиот пласман во 1/2 финалето е успех за нив и + ќе играат без
Суарез..значи дефинитивно Холандија!

Полуфинале е, се е можно. На лист Холандија се големи фаворити, но не треба да се потценува и Уругвај. Топка е, се врти (а посебно Џабулани), ништо не се знае. Ќе им биде потешко на Уругвај ќе бидат без Суарез, а можеби и без Лугано. Холандија не смее да го потцени противникот, инаку ќе им биде многу потешко.

Мој тип: 2-0 за Холандија.

Исто и Холандија ќе биде без досега стандардните Де Јонг и Ван Дер Вил така да место овие очекувам составот да изгледа вака:

--------------------Стекеленбург-----------------------
Хеитинга-----Матијсен(ако е здрав)---Ојер----ЏВБ

--------------------Ван Бомел---------------------------

----------Снајдер------------ВДВ-----------------------

Кујт-------------------РВП-----------------------Робен

Иако и место РВП комотно може да го клај Хунтелар. Полош од него не можи да биди.

Да не се лажеме - Холандија е финалист. Не мора да значи дека убедливо ќе победи или нешто така ама едноставно ќе одат во финале...

--- надополнето ---

Исто и Холандија ќе биде без досега стандардните Де Јонг и Ван Дер Вил така да место овие очекувам составот да изгледа вака:

--------------------Стекеленбург-----------------------
Хеитинга-----Матијсен(ако е здрав)---Ојер----ЏВБ

--------------------Ван Бомел---------------------------

----------Снајдер------------ВДВ-----------------------

Кујт-------------------РВП-----------------------Робен

Иако и место РВП комотно може да го клај Хунтелар. Полош од него не можи да биди.

Добро зошто не го извади ботот вПерси, Кујт шпиц а Елиа на спротивното крило од Робен...

И Кујт ке е за никаде како шпиц...поарно вака..

Позаникаде од вПерси не е можно да си според мене...

Помаранџестите ќе идат даље, па и со гол разлика да е. Добро го изиграа СП Уругвај и комотно може куферчињата и домче на млекце кај мама.

Ќе биде ова интересен меч.....мислам дека Холандија ќе оди понатаму......

Мерак ќе ми биде уругвај да отиде понатаму, ама тешко бидејќи холандезиве се прејаки за нив.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom