Уругвај-Гана 1/4 финале 2 јули

• Креатор на темата Креатор на темата *phoenix*
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    44
  • Гласањето е завршено на .
Многумина очекуваа слично и за Американците, дека ќе ја тепаат Гана. Али не се знае со црнциве, мотивација 100тка ќе имаат :)

Пенали ке решаваат тука :D

Две симпатични екипи од кој никој не очекуваше дека ке стигнат толку далеку,до 4-финале,па сеа кој ке оди даље,ке биде заслужено.
Немам фаворит мегу овие две репрезентации,симпатични ми се и двете,но им давам мала предност на Гана највеке поради тоа што ке биде скоро цел стадион за нив.
Уругвајците за ова светско првенство склопија одличен тим,ако некој ја реши утакмицата во полза на Уругвај тоа ке биде Суарез :)

Како тргнале работите на многу фаворити со нивната досадна игра, постои голема можност ова да биде најинтересниот натпревар од 1/4 финале.

Најинтересното четврт финале за мене!
Сакам некоја од овие 2 репрезентации да стигне далеку!

Ќе гласам и навивам за Гана. Заслужуваат да одат понатаму.
Како бе заслужуваат? Чекај малку......од каде знаеш како ке изиграат со Уругвај?? може ке изиграат катастрофа, или мерило ти е натпреварот со USA??

--- надополнето ---

Најинтересното четврт финале за мене!
Сакам некоја од овие 2 репрезентации да стигне далеку!
Нај интересно? Покрај Аргентина-Германија и Холандија-Бразил? поготово првите...хмм врло занимљиво....

Ова е еден доста изедначен дуел, во кој мислам дека пресудно ќе биде искуството на Уругвајците.

Ќе биде неизвесно....но типувам на Уругвај бидејќи имаат многу добар тим.... :)

Како бе заслужуваат? Чекај малку......од каде знаеш како ке изиграат со Уругвај?? може ке изиграат катастрофа, или мерило ти е натпреварот со USA??

Ако изиграат за никаде, нормално дека нема да заслужат пласман, јас пишав ради што се првата африканска репрезентација што дотуркала до овде. А и онака посимпатични ми се, во Уругвај Форлан не ми е по кеф, од никогаш не сум го сакал. Па на крај, кој сака нека оди, нема да ми смени многу во животов.:)

Сакам сите јужноамерикански да паднат сеа, па очекувам Гана да помине и полуфинале да играат: Гана-Холандија и Германија-Шпанија.

Сакам Гана да победи,едноставно заслужуваат да одат понатаму,ама И Уругвајците имаат многу добар тим,тежок натпревар

И Гана и Уругвај имаат супер тим. според мене доста изедначени се, али мислам дека Уругвај иде даље

Искрено не знам како Уругвај се довлечка до ваму,и тоа без никаква игра.
Суарез и Форлан ќе ја фатат топката и тоа.
Средниот ред им е тиња,одбараната им е слаба,иако досега примија малце голови..Кореја не е сериозен тест за Лугано и остали.

Ќе бидам за Гана.Не дека и ганциве играат којзнае како,но сепак играат со голем мотив,со срце,без предавање..а и има добри играчи ко Асамоа,Ајеу,Принс-Боатенг...
Сакам Рајевац да игра во полуфинале..

Сакам сите јужноамерикански да паднат сеа, па очекувам Гана да помине и полуфинале да играат: Гана-Холандија и Германија-Шпанија.

Еве ти палче од мене (Y) Не може и Бразил и Аргентина да отпаднат ... Минимум 1 ќе иде понатака ... Јас типувам и двете :vozbud:

Гана ќе ја брани честа на Црниот Континент.... мора да се покажи на овој натпревар....ама сепак мислам дека Уругвај ќе победи. :)

Ајде Гана, напред! Да видеме барем еднаш некоја репрезентација во полуфинале...

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom