Како би поминала Југославија на СП 2010

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Леее се наежив од составов. Старно би биле конкуренти за титулата. Според мене би играле во финале, а дали би победиле зависи со кого играат.

...група први, 1/8 ги тепаат Англија 3-0 убедливо, 1/4 пукање Коларов на Бразил гол од 40м "Михајлович" 1-0 со маки, 1/2 со Шпанија 2-1, финалето е најинтересно...против мојата Аргентина, дава Хиго гол и до 89 е 1-0, се будат Југословенците и си викаат чек бе треба да земеме титула, два гола и титула дома.:pos2:

Ауууу составов:):) Нападов е ОРГАЗАМ:drk:
Ама има уште многу играчишта кои што не се ставени:):):)

Боби[Мкд];3641761 напиша:
Добро де, само србите уште плачат по Југославија и прават математики шо ќе беше ако уште постоеше. Сите другите се анти.

Сега југоносталгичар е еднакво на тоа... исти курац!

Ептен неточно ти е ова.

Тимот е страшен, факт. Глеав на една хрватска телевизија имаше ваква дебата, постари тренери и новинари кажаа дека вака исполнет тим на секоја позиција СФРЈ немала ни во најдобрите успеси.

Али муабетов е што би било кога би било.... и СССР да не се распаднеше што тим ќе имаа...

Да ти се плаче за тимов :) Одлична екипа, на секоја позиција по минимум двајца играчи од светска класа...

Лелеееее нападот :drk:
4-3-3 и Мурињо тренер и Светски Прваци и Европски...

Ја не би сакал да бидам тренер, нема да знам кој да го ставам во напад...

Со овој состав, и јас како тренер би бил Светски првак :wink:

Според мене, голман Хандановиќ, одбрана Чорлука, Ивановиќ, Видиќ, Коларов, средина Красиќ, Модриќ, Станковиќ и Ракитиќ и во напад Џеко и Олиќ :icon_lol:

Хаднановиќ; Попов, Ивановиќ, Видиќ, Чорлука; Срна, Крањчар, Модриќ; Џеко, Пандев, Вучиниќ.

Замени:
Плетикоса; Коларов, Шимуниќ, Праниќ; Красиќ, Станковиќ, Ракитиќ; Јоветиќ, Наумовски, Едуардо, Олиќ..

Ednas veke vi napisav eve ne mi e tesko i po vtor pat da bese Jugoslavija cela ZLATAN IBRAHIMOVIC (iako ne mi e nesto posebno omilen) nemase da bide izbeglica u Svedska i ke igrase vo ovaa ekipa.

Ednas veke vi napisav eve ne mi e tesko i po vtor pat da bese Jugoslavija cela ZLATAN IBRAHIMOVIC (iako ne mi e nesto posebno omilen) nemase da bide izbeglica u Svedska i ke igrase vo ovaa ekipa.

Ибрахимович и Џеко(босанчерос страјкерс) во напад, ма кој сака нека дојде овие двајца има да ги пунат.:pipi:

Само јак тренер му фали на ова и доста уигрување на овие играчи.Полуфинале не би бегало.Само не знам еве коа и би учествувале на пример.Не би се радувал до толку коа има само еден наш.

п.с. а можеби ќе дојде и денот кога сите бивши ју републики ќе отидат на едно големо натпреварување
да да.......но само не во овој живот

а можеби ќе дојде и денот кога сите бивши ју републики ќе отидат на едно големо натпреварување

Може, кога ќе учествуваат 40 репрезентации на европско првенство.

да бидиме реални..да го имаше овој состав ќе беше еден од најдобрите состави и еден од фаворитите..но како да го заборавате оној балкански менталитет кога е најпотребно ја посеруваат...за глупирање први сме....југославија секогаш на времето на сите Светски првенства пристапуваше плашливо на натпреварите и играше бавен фудбал..и сигурно сега така ќе беше па повеќе од 1/8 или 1/4 финале не ми се верува да поминавме евентуално со ваков состав:toe:

да бидиме реални..да го имаше овој состав ќе беше еден од најдобрите состави и еден од фаворитите..но како да го заборавате оној балкански менталитет кога е најпотребно ја посеруваат...за глупирање први сме....југославија секогаш на времето на сите Светски првенства пристапуваше плашливо на натпреварите и играше бавен фудбал..и сигурно сега така ќе беше па повеќе од 1/8 или 1/4 финале не ми се верува да поминавме евентуално со ваков состав:toe:
Нема потреба да го споменуваш овој менталитет зашто со 1 ваков состав нема да се менува играчкиот кадар за 180 степена од натпреварување во натпреварување и квалитетот нон стоп ке беше одржуван на едно високо ниво, па со тек на време ке стекнеа една полнолетност за вакви натпреварувања и високиот пласман под дифолт ке доаѓаше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom