Блиц“: Мнозинството српски граѓани не знаат што е Интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Polaris
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286

Белград, 21 јуни 2010 (МИА) - Кога станува збор за компјутерската информираност, Србија се наоѓа на самото дно на списокот на европските земји, што не претставува ништо ново, пишува денеска белградскиот весник „Блиц“.
Застрашувачки е фактот дека 44,7 проценти од анкетираните граѓани во земјата никогаш не користеле компјутер, а уште поголем е процентот - 56,4 не користеле Интернет.
Дали поради лошата економска ситуација во земјата, која трае долг период, или поради нерамномерниот развој на регионите, некои делови на Србија се целосно изолирани од современите технологии, додека други, иако недоволно во споредба со развиените земји, брзо напредуваат, наведува „Блиц“.
Бројките покажуваат дека Србија е на почеток на развојот на информатичкото општество и е потребно да бидат надминати многу бариери на тој пат од развојот на инфраструктурата до потребното образование.

http://www.novamakedonija.com.mk/default01.asp?id=11&sel=0&l=3&prilog=0

Абе навистина во србија има многу нерамномерна развиеност, а и народот е поконзервативен..

:vozbud:Како бе не знаат, па каде и да влезам е полно со Срби...

Белград, 21 јуни 2010 (МИА) - Кога станува збор за компјутерската информираност, Србија се наоѓа на самото дно на списокот на европските земји, што не претставува ништо ново, пишува денеска белградскиот весник „Блиц“.
Застрашувачки е фактот дека 44,7 проценти од анкетираните граѓани во земјата никогаш не користеле компјутер, а уште поголем е процентот - 56,4 не користеле Интернет.
Дали поради лошата економска ситуација во земјата, која трае долг период, или поради нерамномерниот развој на регионите, некои делови на Србија се целосно изолирани од современите технологии, додека други, иако недоволно во споредба со развиените земји, брзо напредуваат, наведува „Блиц“.
Бројките покажуваат дека Србија е на почеток на развојот на информатичкото општество и е потребно да бидат надминати многу бариери на тој пат од развојот на инфраструктурата до потребното образование.

http://www.novamakedonija.com.mk/default01.asp?id=11&sel=0&l=3&prilog=0

:pos2: treba da se samoubijat:pos2:

Сеуште ја немаат совладано употребата на традиционалната технологија...

sajkaca.jpg

opanci.jpg

И не треба да се брзаат...прво нека почнат со рачен часовник,дигитрон,далечинско...

Koj be neznae Srbija e ponapred u svaki pogled u Makedonija ziva siromastija pogolema i od Afrika zatucanost najgolema u svet .

И шајкачата не е нивна технологија, него е австроунгарска.Ама нели, Србија до Токио....... Требале место Кина, на мојот аватар да ставеле Србија.Првиот диносаурус бил Србин....

Ja neznam kakva vrska ima Sajkacijata so temata Srbija do 2020 ce bide broj 1 na Balkanot sega za sega ima 1,5 milijardi investicii a Makedonija 180 milioni kolku za sporedba Bosna ima 280 Bosna koja i ne e drzava .Sega za naukata ...........pocnuvajci od Milankovic pa do Tesla i te kako ima sto da se kaze da ne bese Tesla ce nemavte struja cuti i pokrij se covece .Sto se odnesuva do Austriskite pauni tie izgubija se gi gazevme na Cer , Kolubara , Drina .

Ова е 100% точно.Интернет користат само во Белград,Нови Сад и други поголеми градови,во другите има само dial-up конекција и ретко кој ја користи...

Ова е 100% точно.Интернет користат само во Белград,Нови Сад и други поголеми градови,во другите има само dial-up конекција и ретко кој ја користи...

Ne e tacno ja sum sekoj mesec vo Srbija duri i najmalite mesta imaat internet a nivoto na koristenje e ogromen .Srpskite strucnjaci za IT se edni od najtrazenite .Vo sporedba so nekoi gradovi od ovde vo istocna Makedonija nemaat ni struja ziva beda nevidena .

Ne e tacno ja sum sekoj mesec vo Srbija duri i najmalite mesta imaat internet a nivoto na koristenje e ogromen .Srpskite strucnjaci za IT se edni od najtrazenite .Vo sporedba so nekoi gradovi od ovde vo istocna Makedonija nemaat ni struja ziva beda nevidena .

Да бе сите лажат прават пропаганда против вас.. дај не зафркавај кај вас поголем дел од населението живеат по селата така да и нормално дека ќе имате такви што не користат интернет. За генерализација уопште не зборам се познава по тебе колку сте писмени српските стручњаци оф леле.. Во сите градови на Македонија има струја така да не јади тоа што не се јаде.

^^^
Ок, заклучивме дека србите се велесила, поголема и од Kина.

А ова со немањево интермец е стварно смешно, па кога и да отидам нагоре тоа роднините ми се пуваат на сите области, па си викам види види напреднатост...тоа они гарант многу списанија читаат :icon_lol:

Поздрав до Сталач

Изгледа ти не ни доаѓаш во МКД па зборуваш вакви глупи ствари :smir:

А во Србија,можно е да не си ја прошетал цела па да тврдиш за ова,штом Блиц го потврдил...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom