One Оператор - Генерална Дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Ми стигна првата фактура од ОНЕ и ништо не ми е јасно. На сметките на ВИП јасно се гледаше колкку минути имав потрошено кон ВИП, колку кон другите мрежи, колкѕ СМС- а и колку нет.

На сметкава на ОНЕ само ми се излистани повиците, а никаде нема сумативно колку миниту/смс/ГБ сум потрошил. И таа ПДФ фактурата што ја има на есметка нема никакви сумативни податоци освен некои количини кои не ми се јасни.

Може некој да појасни?:

Нема веќе таква опција како што си имал на ВИП, веќе неколку месеци така практикуваат да целата фактура е само 2 листа (порано во зависност од повиците/пораките достигнувала и 7-8 страни).

Нема веќе таква опција како што си имал на ВИП, веќе неколку месеци така практикуваат да целата фактура е само 2 листа (порано во зависност од повиците/пораките достигнувала и 7-8 страни).
I vo VIP fakturata bese 3lista amass si pisuvase: iskoristine xxx minuti vo VIP, iskorosteni xxx minuti kon drugi mrezi, xxx sms vo VIP , xxx sms kon drugi mrezi

Ovie od one niso ne kazuvaat . Imam detalna smetka na internet ama ni tamy nema sumativno pa treba da praam filtri vo excel

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Na mesta na koi do vcera imav top signal denesna nemam signal voopsto-samo krugce koe vika network unavailable.
Doma edvaj imam dve crtki a vo Vero nemav ic.
Netot mi e non stop na edge. Nemoze da dobie 3g brzina.

Ima i nekoj drug vakvi problemi ili mi otide telefonot.

Na mesta na koi do vcera imav top signal denesna nemam signal voopsto-samo krugce koe vika network unavailable.
Doma edvaj imam dve crtki a vo Vero nemav ic.
Netot mi e non stop na edge. Nemoze da dobie 3g brzina.

Ima i nekoj drug vakvi problemi ili mi otide telefonot.

Да не ти е WADSL? Јас имам WADSL и ми е катастрофа, ми дига само 1mbps давнлоуд. Се заебав јако што го продолзив договорот. :(

Јас денес имам проблем со Вип да не е проблем кај сите оператори?

Za mobilnata mreza zboram...

Јас денес имам проблем со Вип да не е проблем кај сите оператори?
Јас околу 11:45 не ми отвараше интернетот на ОНЕ, сто пати го рестартирав рутерот и нејќеше. После ми текна да ја рестартирам антената, и после проработе. Не е ништо за чудење, ОНЕ пропаѓаат со нетот. :(

Ало, отварачот на темата збори за 3G интернет на ONE, не за WADS/рутери/VIP.

Peter, проба само реконект да направиш? Да не те закачило на GPRS/Edge наместо 3G?

Ало, отварачот на темата збори за 3G интернет на ONE, не за WADS/рутери/VIP.

Peter, проба само реконект да направиш? Да не те закачило на GPRS/Edge наместо 3G?

Probav. Napraviv i full reset. Pak ima samo edge u edna crta signal.

Како да проверам на која тарифа сум? Бројов ми е од дамна, на претплата е, во круг со неколку броеви, се плаќа 50 денари месечно за бројов другото си доплаќам како трошам, ама не си ја знам тарифата....

Taftalidze, od lola ribar do partiznaska okoly pedagoska. Tamy se motav dobri 3 saati. Sabajle vo MTV vo holot isto nemase signal. Izlegov na parking se pojavija dve crti. Od VERO do MTV ne proveruvav posto vozev. Vo WC-to vo Vero taftalidze nemase signal!

Sega sum doma, vo kozle, se vrza na 3g so edna crtka, traese toa edno 5 min i se prefli na EDGE so 3 crti.

Sabajle primetiv deka se desava.. Mi padna cudno sto vo studio nemav signal, a od koga se prefrliv na ONE stalno sum imal full coverage!

Taftalidze, od lola ribar do partiznaska okoly pedagoska. Tamy se motav dobri 3 saati. Sabajle vo MTV vo holot isto nemase signal. Izlegov na parking se pojavija dve crti. Od VERO do MTV ne proveruvav posto vozev. Vo WC-to vo Vero taftalidze nemase signal!

Sega sum doma, vo kozle, se vrza na 3g so edna crtka, traese toa edno 5 min i se prefli na EDGE so 3 crti.

Sabajle primetiv deka se desava.. Mi padna cudno sto vo studio nemav signal, a od koga se prefrliv na ONE stalno sum imal full coverage!

Јас сум во Козле моментално, на 3G на iPhone 3GS имам 3-4 црти од 5, никогаш сум немал помалку или па да ми нема 3G низ Скопјево.

Јас сум во Козле моментално, на 3G на iPhone 3GS имам 3-4 црти од 5, никогаш сум немал помалку или па да ми нема 3G низ Скопјево.

На ОНЕ? Знацчи крш ми е телефонот. Одма им го носам назад. Мада чудно ми е што денеска почна да се понаша така.

Сигналот на ЕДГЕ ми е -77 ДБ 18 АСУ. Мрежата ми е на АУТО, ама поголем дел од времето денеска е на ЕДГЕ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom