Животот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Адонис
  • Време на започнување Време на започнување

Која оцена ја давате за можностите допуштени на Македонците?

• 1

Гласови: 9 18,0%
  • 2

Гласови: 13 26,0%
  • 3

Гласови: 12 24,0%
  • 4

Гласови: 1 2,0%
  • 5

Гласови: 15 30,0%

• Вкупно гласачи
    50
Член од
1 јуни 2010
Мислења
28
Поени од реакции
1
Која оцена ја давате на можностите кои му се допуштени на еден просечен човек во Македонија? Колку сте задоволни од функционирањето на државнот систем во однос на тоа што тој им овозможува на граѓаните?

Мислите ли дека има голема разлика во начинот на живот, можностите и животниот стандард во Македонија и Србија?

Адонис, изгледа ти водиш некои статистики?

Животот во Македонија е тежок за некои, лесен и убав за други, како и насекаде во светот.

А кога ке се навикнеш, не ни приметуваш.

--- надополнето ---

Мислите ли да има велике разлике у начину живота, могућностима и стандардима живљења у Македонији и у Србији?

Па нема некоја голема разлика, бев во србија 3,4 месеци, отприлика исто е како кај нас....

Адонисе, кај нас тече мед и млеко бреее...

Ако мислиш да се жениш и да се преселиш овде, да кажуваме. Ако собираш податоци за ...или...тогаш петка, чиста петка.
И дај, не дека имам против србите, ама темиве ако веќе ги отвораш пиши ги на македонски. Шо прајме и албанците и ромите ако си отворат теми на свој јазик?

Која оцена ја давате на можностите кои му се допуштени на еден просечен човек во Македонија? Колку сте задоволни од функционирањето на државнот систем во однос на тоа што тој им овозможува на граѓаните?

Мислите ли дека има голема разлика во начинот на живот, можностите и животниот стандард во Македонија и Србија?

Разликите во Македонија и Србија во однос на работите за кои прашуваш се следниве...

Македонија...

hamster-wheel-race.jpg

Србија...

hamster_wheel.jpg

Spot the difference...:vozbud: :vozbud: :vozbud:

КЈои се бе тие двајца со тројка што гласале да ги видам, што ми шират песимизам и негативна енергија.

Да беее, неранимајковци. И после нема инвеститори...е нема, кога вака некој ти руши рејтинг со тројка.

Гласав со чиста единица,чиста како солза.
Но кога видов дека со Србија се споредуваме веднаш го менувам мислењето во 5ка.Ако овде има расадник на национализам и фашизам,Србија треба да ги извезува.Економски е на исто рамниште со нас,а има далеку поголеми можности.Понапред се само во задолженоста на граѓаните,а во 2010 сеуште имаат висока инфлација.Можеби плус имаат за современите трендови кој побргу ги примаат и повеќе шетаат од нас,но имаат поефтини летови.
Се на се,ние и Србите,заедно со Босанците и Косоварите сме на дно.Се прпелкаме лево десно со исти проблеми,а се праиме најголеми фраери на свет.Треба да не преселат во Африка,најубаво ќе се снајдеме.Грешка,Африка доби организација на Светско првенство,што значи милениум сме зад нив :)

Гласав со чиста единица,чиста како солза.
Но кога видов дека со Србија се споредуваме веднаш го менувам мислењето во 5ка.Ако овде има расадник на национализам и фашизам,Србија треба да ги извезува.Економски е на исто рамниште со нас,а има далеку поголеми можности.Понапред се само во задолженоста на граѓаните,а во 2010 сеуште имаат висока инфлација.Можеби плус имаат за современите трендови кој побргу ги примаат и повеќе шетаат од нас,но имаат поефтини летови.
Се на се,ние и Србите,заедно со Босанците и Косоварите сме на дно.Се прпелкаме лево десно со исти проблеми,а се праиме најголеми фраери на свет.Треба да не преселат во Африка,најубаво ќе се снајдеме.Грешка,Африка доби организација на Светско првенство,што значи милениум сме зад нив :)

.........................da bev Gwujo, odamna ke pocnev so avstraliskata vlada pregovori za kupuvanje na edno 300x300 milji gore nakaj severnata teritorija so nekoe kjuse zalepeno za okeanot...
So prodazba na nasava vukojebina na schipataares ke ja platime + ke preostane nesto i za penziski fond:)

Ќе гласам со петка само ради инвестицискиот рејтинг на Македонија и здравите инвеститори. За реална живеачка би дал 4 кома 7...шала бе, слаба двојка.

SE razbira edinica - ne davam za mene licno tuku za moznostite na graganite.Inaku Srbite ziveat podobro od nas i imaat pogolemi sansi samo poradi tradicionalnite vrednosti a i porazvienoto zemjodelie i stocarstvo.Kako luge znaat da ziveat - pa i so posledniot dinar.

SE razbira edinica - ne davam za mene licno tuku za moznostite na graganite.Inaku Srbite ziveat podobro od nas i imaat pogolemi sansi samo poradi tradicionalnite vrednosti a i porazvienoto zemjodelie i stocarstvo.Kako luge znaat da ziveat - pa i so posledniot dinar.
А ние според тебе не сме луѓе и не знаеме да живееме? Ептен паушално бе, као некој хејтер си на се македонско.

Заборавив да дадам оценка за Србија, 2 на 1 (да не е послабо, нема смисла)

Друшкане, пукна од мака, изгледа од ЦК те пратиле на форумов да дробиш,да солиш,да забиберуваш, помодре јадниот, ќе се врати бата Бане на власт..не му ја секирај толку :tapp:

--- надополнето ---

А ние според тебе не сме луѓе и не знаеме да живееме? Ептен паушално бе, као некој хејтер си на се македонско.

Заборавив да дадам оценка за Србија, 2 на 1 (да не е послабо, нема смисла)

Незнам и дали е Македонец..ако не е го разбирам.:uvo:

Иначе во анкетава гласав со средна 3-ка

Друшкане, пукна од мака, изгледа од ЦК те пратиле на форумов да дробиш,да солиш,да забиберуваш, помодре јадниот, ќе се врати бата Бане на власт..не му ја секирај толку :tapp:

--- надополнето ---

Незнам и дали е Македонец..ако не е го разбирам.:uvo:

Иначе во анкетава гласав со средна 3-ка

Pa kvalitetov ni e kako nesto kapenje vo lepeski. Toa i ni se nudi. Ili so ovoj standard moze da se merime so nekogo vo Evropa?.So nikogo i toa e toa.
A za ona partiski vojnici - toa malku utre.Toa ne me interesira zatoa si imam moe i samo moe mislenje za se.Koj poaga, od sebe neka mu e.Dobro bi bilo da se sretneme nekogas za razmena na stavovi vo zivo a mozebi i se poznavame. Jas seuste ne poznavam nikogo od forumov.Za forumi nemam golemo iskustvo no za ona partiski sleckovci i nekadarni kadri i lizigusci...ohoho..a i vlastitutki ...Ne sakam nikakvi i nikogas privilegii dovolen sum si sam so moeto znaewe i struka...A deka sum kriticen i lut na sostojbite toa e tocno no zatoa sto dosta dobro gi poznavam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom