Вашата одлука е...

• Креатор на темата Креатор на темата ~~РубинРед~~
  • Време на започнување Време на започнување
1. Never say never .. ќе се изненадеш какви шанси може да ти пружи животот , верувај ;)

2. Хммм , ќе одбиеш влажна пичка која те кани ? Сами у соба ? .. fuck , и јас на времето така си мислев , ќе ја одбијам .. после тоа ќе те удри ко бумеранг по некоја година ..

3. Има едно златно правило : никогаш не им верувај на жените .. не идам против понежниот пол , не ги мразам или презирам ( туку обратно е :) ) , али брат , правило си е правило .. без исклучок , така не можеш да знаеш дали и шета или не газот на твојата жена/девојка :tv:
Мислам дека зборуваме за брак али изгледа дека не сме се разбрале..
Иначе сеа да ме понуди така не бројам до 10 пред да одговорам :)
А јас колку можам да дознам таа толку неможе да скрие хаха ...

Доста лепа темата.

Брак=света заедница (со попови и цркви/матичари, закон)

Е сега, овие двајцата кои стапиле у брак, кај нас се маж и жена (некаде у светот, дозволен е брак помеѓу: маж со маж, жена со жена, маж со 5-6-наесе жени и обратно има некаде).
Тие треба да си имаат некоја хемија и разбирање помеѓу нив.
Доколку нема хемија, мора да остане разбирањето, па затоа носеле заедничка одлука за да стапат у брак.

Кај нас овие теми се уште несватливи, ама доколку едниот од нив си најде нов/а партнер/ка, нека останат да живеат заедно (поради децата), и нека си имаат врски настрана (со заеднички вечери сите заедно, како пријатели).
Така е на пример, Холандија, така функционираат неколку фамилии што лично ѓи знам. :smir:

Сопругот може да ја изневери сопругата со друга жена.
Сопругата може да го изневери сопругот со друг маж.

Сопругот може да ја изневери сопругата со маж.
Сопругата може да го изневери сопругот со жена.

Сопругот може да ја изневери сопругата со сестра си...
Сопругата може да го изневери сопругот со брат и...

Сопругот може да ја изневери сопругата со овца,крава,коза,коала,тапир,мајмун,сокол...
Сопругата може да го изневери сопругот со овен,вол,прч,коала,тапир,мајмун,сокол...

Сопругот може да ја изневери сопругата со дрво.
Сопругата може да го изневери сопругот со дрво.

Сопругот може да ја изневери сопругата со леш.
Сопругата може да го изневери сопругот со леш.

Значи има бескрај можности и варијабили...не знам која е најлоша од сите...

Сопругот може да ја изневери сопругата со друга жена.
Сопругата може да го изневери сопругот со друг маж.

Сопругот може да ја изневери сопругата со маж.
Сопругата може да го изневери сопругот со жена.

Сопругот може да ја изневери сопругата со сестра си...
Сопругата може да го изневери сопругот со брат и...

Сопругот може да ја изневери сопругата со овца,крава,коза,коала,тапир,мајмун,сокол...
Сопругата може да го изневери сопругот со овен,вол,прч,коала,тапир,мајмун,сокол...

Сопругот може да ја изневери сопругата со дрво.
Сопругата може да го изневери сопругот со дрво.

Сопругот може да ја изневери сопругата со леш.
Сопругата може да го изневери сопругот со леш.

Значи има бескрај можности и варијабили...не знам која е најлоша од сите...
сите се добри бе, секој си има свои погледи, нели? нема лоша определба :smir:
има само луѓе кои не свачаат дека некој има потреба од нешто друго :toe:

Отсекогаш сум се трудел дур сум со една, да сум и верен на таа една. Не сум во брак, меѓутоа се надевам дека во оној момент кога ќе сум, ќе останам доследен на тој став.
Ако бракот не ни иде - не треба ни да го имаме.
Прво, поради мене лично. Не сакам да живеам во пекол. Второ, поради неа. Не сакам и она да живее во пекол. А трето поради децата. И тие не сакам да живеат во пекол.
Со тоа што јас ќе "шврљам" ќе ја повредам неа и моите деца. И за неа важи истото доколку таа го направи тоа. Ниту едно неверство не останува само на едно неверство, и на ниту едно неверство не може да трае вечно.

Не знам дали во моментов сум спремен на брак. Ама знам дека во оној момент кога ќе сум (и она), јас ќе го затворам патентот за други. И она подобро за неа да го направи истото со нејзиното меѓуножје.

Бракот не се руши така лесно .. можеби ќе нема љубов но остануваат навиката,опсесијата и како најважно почитта спрема другиот и спрема моментите на среќа,љубов и сето тоа што некогаш сте го делеле .. и плус деца ако се има. Е сега ако е веќе ептен распаднат бракот нема што да се шваљерисува ..потпишуваш документите за развод и слободен си .. со која сакаш со таа биди :)

Никогаш нормален човек со здрав разум не треба да изневерува ако е во брак а не пак деца да има.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom