Франција организатор на ЕП 2016

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
9.904
Локација
Скопје,2014-та
Денеска беше избран домаќинот на ЕП 2016 во Женева.
Франција ја доби организацијата во конкуренција на Турција и Италија. За прв пат на ЕУРО 2016 ќе играат 24 репрезентации..
Ваше размислување...дали конечно Македонија ќе има сила да се пласира,со оглед дека ќе има +8 селекции за разлика од сега :vozbud:

браво бе платини . си ја гледа работата. италија заборавија од кога последен пат организираа , он го дава на франција која 98 имаше светско . има логика , да .

Со оглед на генерацијата која ја имаме и генерациите кои доаѓаат, веројатно ова ќе биде последна шанса за нас да се пласираме, иако до тогаш и Пандев ќе има веќе 32 години.

Можеби ќе беше подобро ако добиеше Италија, сепак одамна нема организирано првенство, ама тоа е.

Италија 90-та :) Е што има врска бе, Франција понудила најдобра програма и највише пари ќе уложи, ќе се градат неколку нови стадиони... и конечно Ol Land :vozbud: Капацитет над 65 000:)

Цитро, тоа е веќе видено во Италија... потребна е само мало реновирање на Олимпико, доизградба на новиот стадион на Јуве, а до 2016-тата и Интер ќе си направеше свој, и нормално Сан Сиро...
али нема везе, боље СП 2018 него ли Еп 2016.

--- надополнето ---

Цитро, тоа е веќе видено во Италија... потребно е само мало реновирање на Олимпико, доизградба на новиот стадион на Јуве, а до 2016-тата и Интер ќе си направеше свој, и нормално Сан Сиро...
али нема везе, боље СП 2018 него ли Еп 2016.

Eпа сега...и Турција имаше добра понуда,добри стадиони...мада малце ми е несвојствено Турција да добиеше..земја која 98% е во Азија да организира Европско :nenene:

Среќа нивна,иначе кој знаеше дали ќе се пласираа :):)

--- надополнето ---

24 репрезентации ќе има?? хех,ќе биде интересно...Нешто повеќе за ова? Во колку групи ќе се игра и по колку репрезентации во група? Сиурно ќе се 8 групи по 3 репрезентации,е сеа дали ќе има 1/8 финале или дирек 1/4? Ако има осмина тогаш првите 2 репрезентации продолжуваат,ако се оди дирек на четврт првопласираните во групите ќе продолжат само..Можно е и 4 групи по 6,првите 4 да одат,или 2 ако се иде дирек 1/4.(ама ова ич не ми се верува)...Како и да е,мислам оти ќе биде поинтересно така.

:pos::pos::pos:

жабариве останаа со прстот во уста, неспособни се покрив да стаат на стадионите. :pos:

пак си ја нареди платини работата.....

Moe мислење ... ако не се пласираме у Франција,никогаш нема да се пласираме на некое ЕП а камо ли СП

Супер, ова е последна шанса да играме на ЕП.

Сиурно ќе се 8 групи по 3 репрезентации,е сеа дали ќе има 1/8 финале или дирек 1/4? Ако има осмина тогаш првите 2 репрезентации продолжуваат,ако се оди дирек на четврт првопласираните во групите ќе продолжат само..Можно е и 4 групи по 6,првите 4 да одат,или 2 ако се иде дирек 1/4.(ама ова ич не ми се верува)...Како и да е,мислам оти ќе биде поинтересно така.

Како и да е, ќе биде малку тешко за огранизирање. Сепак имаме големи шанси да одиме на ЕП, тоа ме радува.

Среќа нивна,иначе кој знаеше дали ќе се пласираа :):)

--- надополнето ---

24 репрезентации ќе има?? хех,ќе биде интересно...Нешто повеќе за ова? Во колку групи ќе се игра и по колку репрезентации во група? Сиурно ќе се 8 групи по 3 репрезентации,е сеа дали ќе има 1/8 финале или дирек 1/4? Ако има осмина тогаш првите 2 репрезентации продолжуваат,ако се оди дирек на четврт првопласираните во групите ќе продолжат само..Можно е и 4 групи по 6,првите 4 да одат,или 2 ако се иде дирек 1/4.(ама ова ич не ми се верува)...Како и да е,мислам оти ќе биде поинтересно така.

Ах 15 години си не знаеш кога светското првенство се играше со 24 репрезентации :smir: Имаш 6 групи по 4 репрезентации и најдобрите 16 одат во 1/8 финале то ест најдобрите 2 од секоја група и најдобрите 4 третопласирани :smir:

Ах 15 години си не знаеш кога светското првенство се играше со 24 репрезентации :smir: Имаш 6 групи по 4 репрезентации и најдобрите 16 одат во 1/8 финале то ест најдобрите 2 од секоја група и најдобрите 4 третопласирани :smir:
Знаев дека може да биде и така,ама намерно не пишав,оти ептен педерски ми е така најдобрите 4 третопласирани....Како и да е,се надевам ќе се пласираме(се зависи од репрезентациите што ќе ни се паднат во групата во кфал..),сепак има време до 2016 :) До тогаш има 2 СП и едно ЕП :))

Ако не обезбедиме пласман на ова ЕП не знам кога, ова е најдобра шанса ќе има повеќе учесници, освен ако не не изненадат претходно со мундијалот во Бразил или ЕП 2012.:pos::pos:

24 селекции од 50 земји во Европа, добра прилика и за нас да се покажеме и се надевам еднаш да влеземе во ЕП. Шансата е 50-50 :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom