Бајкингот во Скопје и пошироко

• Креатор на темата Креатор на темата krusha03
  • Време на започнување Време на започнување
Имаш добри точаци во УНИС-МАК до Собрание прашав имаше еден РОГ 30.000 со преден диск, а тој без диск 20.000.
Имаш добри точаци до парк продаваат ктм скот гт, а најбоље имаш во карпош оригинална продавница за ктм ептен е добро.

Абе луѓе не се палете на фирми како скот,ктм и компанија. Они само зимаат делови од другив фирми ги склапаат и ги продаваат под свое име. Вака на делови ем се знаеш што ти се става, ем нема да има да речеме многу добра средна осовина, а лош пренсо или мењач и слично. Не е се до дисковите и битно е каков диск. Имаш AVID 7 кочница која боље од пола дисковиве по точациве што ги ставаат,јас имам AVID 3 кочници и копаат. Најубаво ви е на делови да си скалпата зашто ем добри делови ем поевтино ќе ве фати

Од мене :kez:
Не озбилно има по продавници и само делови да се купуваат, а има и луѓе кои носат делови и ги даваат многу поевтино од продавнициве. Ако стварно си заинтересиран можам да те поврзам со овој човеков од каде што јас го купив точакот

Кога купуваш делови ти ги склапаш или он?
И ако може слика од твојот точак и колку пари те фати се на се?

vlatko напиша:
А делови од каде да купам?

Не знам во Скопје каде се наоѓаат делови но знам еден тип од Битола кој што носи делови од Германија и продава и делови, и custom made точаци. Инаку купување точак од Бугарија можеби е луда идеа но опремата е дефинитивно поефтина. Јас веќе се „изгорев“ со мојата опрема купувајќи ја од Солун - http://www.mbikes.gr/

vlatko напиша:
Имаш добри точаци во УНИС-МАК до Собрание прашав имаше еден РОГ 30.000 со преден диск, а тој без диск 20.000.
Имаш добри точаци до парк продаваат ктм скот гт, а најбоље имаш во карпош оригинална продавница за ктм ептен е добро.

Има само MTB или има и road точаци таму? И, каде поточно се наоѓаат продавниците што ги спомнуваш?

krusha03 напиша:
Ако стварно си заинтересиран можам да те поврзам со овој човеков од каде што јас го купив точакот

Ај и мене поврзи ме то типов! Сакам да го прашам дали ќе може да ми склопи еден добар road точак и колку ќе ме чини!

Harko напиша:
Има само MTB или има и road точаци таму? И, каде поточно се наоѓаат продавниците што ги спомнуваш?
Во УНИС-МАК до Собрание е тоа има road ама само еден точак ама добар е.
Прашај ги тие луѓето што работат таму дали ќе им донесат нови?

vlatko напиша:
Кога купуваш делови ти ги склапаш или он?
И ако може слика од твојот точак и колку пари те фати се на се?
Незнам зашто би ти требала слика, кога нема никакви налепници, само црвен рам сива виљушка и црн бандажи, волан и стем и седиште. Иначе нормално он ти го склапа точакот.
На мојот точак имам Rock Shox J1 виљушка, SRAM SX4 преден и заден мењач и шалтери, PG-830 задни ѕвездици и PC-38 ланец, Avid Single Digit 3 кочници и FR5 рачки, Truvativ XR волан и стем, Truvativ Powerspline средна осовина,Truvativ пренос,Truvativ hussefelt педали и formula предна и задна осовина, алуминиумски рам, Truvativ држач за седиште, Velo седиште итн.

Harko напиша:
Ај и мене поврзи ме то типов! Сакам да го прашам дали ќе може да ми склопи еден добар road точак и колку ќе ме чини!

Незнам дали има делови за овие „тенкоминците“, ќе го прашам и ќе ти кажам

Круша ме интересира само колку те кошташе алуминиумскиот рам без останатите тракатанции и дај стави слики така од деловите посебно за да видам што си составил (немораш вилушката знам како изгледа).
И кажи жити се тоа осовините со какви лагери се, бидејќи јас сум си доста познат по кршење на лагери.
И тоа средната осовина касетна тие или се менуваат лагерите посебно

Баш сега гледав по сајтовиве машала добри делови си земал, кажи одма колку те чинеше се това заедно ако може дел по дел уште подобро.

Jaс земав обичен алуминиумски рам и ме кошташе околу 4500 денари, а сега знам рече ќе носи подобри рамови само ја заборавив фирмата за нешто повеќе. Иначе точакот целосно ме кошташе околу 500е, за секој дел посебно незнам да ти кажам.

c c c c c se dava li 500e za tocak more eeeeeee !!!!!

Дафи кој има мерак и 1000 ќе даде само финтата е тоа што круша купувајќи на делови си направил точак за 500 евра кој ако го бараш така склопен од фирма не го наоѓаш за испод 1000 евра.

Eпа дафи знаеш како викаат старите
Колку пари толку музика :star:

Bacillus gagous напиша:
Дафи кој има мерак и 1000 ќе даде само финтата е тоа што круша купувајќи на делови си направил точак за 500 евра кој ако го бараш така склопен од фирма не го наоѓаш за испод 1000 евра.
Точно Bacillus gagous. Вака ми се фати многу поевтино отколку да купам некоја „марка“ точак

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom