Анастасија, култниот Македонски етно бенд!

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам зашто ги нема видеата од мојот прв пост, со којшто ја отворив темава :(

ima li nekoj sansa, da gi spodeli so nas nekoi od albumite .... bidejki ne sum vo makedonija, i nema da me ima tamo za dolgo bi skal nekako da gi imam nekoi od albumite ... iako bi sakal da si gi kupam originalite, sepak mislam deka tuka gi nema nikade .. pa bi sakal da pitam, ako ima nekoj od vas nekoi albumi, moze da spodelime nesto ..
Odnapred blagodaram ...

Единствена ‘етно‘ музика шо ми се допаджа...:cool:

Имаше до пред некој ден нa youtube од Тиквешфест од 96-та. Ако може некој да ми каже каде може да се најде истата содржина на друго место. :cenzura:

Прекраснотии... Некогаш се прашувам дали нашиов народ заслужува такво нешто покрај ваква незаинтересираност за маестрално дело.

Ваква музика со древни елементи ретко кој ја прави(ако не се и единствени во светот),според мене заслужуваат поголема афирмација...еве неколку од примероците

Многу моќна музика :cuc:

Типичниот 7/8 македнски ритам изведен во извонредната:

Оваа ми е најомилена песна од најомилената група!! Пред околу 1 недела го гледав Пред дождот, после неколку години.Совршенство само што ми е мака што веќе не постојат Анастасија.Многу пари давам само да ги видам на концерт во живо.

Ме потресува фактот што песна на Анастасија е употребена како инструментал во една рап песна! Зборувам за песната "At The Restaurant" од албумот "Before The Rain".
Го обожавам овој албум но јас би ја издвоил:
од албумот "Nocturnal".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom