Заинтересирани за Windows 1.03?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Carlito Brigante напиша:
Почнав со Comodore64. Шо "Stelovanje glave" удирав.

Леее... стварно... МЕ УМРЕ ТОА ДЕКОТ на Comodore-to ! ! !
Мислам дека сеуште стои у некој шпајз или нешто слично... со разштелувана глава
s6vhaha.gif

Прочачкав по интернетов и успеав да најдам „сркиншотови“ од Test Drive II: The Duel играта, издадена 1989 година, и најмногу ја играв.

Test_Drive_II_title.gif
Test_Drive_II_inseq1.gif

Foto+Duel:+Test+Drive+II,+The.jpg
Test_Drive_II_-_The_Duel.gif

1121003280-03.jpg
0096000000049653.jpg

Кога ќе завршеше стазата, колата идеше на бензинска, божем ти ставаат бензин за следната стаза.
testdrive2.gif

rears.gif

testdrive2-b.png

И коа ќе се учукаше у некоја кола која си проаѓа, се крши шофершајбната и те рестартира од почеток на стазата. :) :bip:

Test Drive.. .хехе ... ги чувам 1, 2 и 3 уште ! ! Кецот е со CGA графика ! !

floppydisk1.jpg
P1010035.jpg

1541.jpg

Еве фотки од старите флопи дискови кои се користеа 80-тите, па и почетокот на 90-тите. Па и драјвот беше супер, буташ дискетата и го спушташ тоа и почнува да ја чита дискетата. Само не ми текнува колку простор имаше во тие дискети... негде 700 кило бајти или се лажам. Не ми текнува.

Стариот мој има еден куп вакви дискети, но денес не му вредат за ништо, нема таков драјв.

Ne znam dali postot e za tuka no moram da prasam kade da najdam MS-DOS mi treba da si stavam na mojot kompjuter za zaebancija :vozbud::poss::pos2:

ScarFace напиша:
Ne znam dali postot e za tuka no moram da prasam kade da najdam MS-DOS mi treba da si stavam na mojot kompjuter za zaebancija :vozbud::poss::pos2:

Нема да биде баш МЅ ... али ќе заврши работа ... http://www.freedos.org/

Vnuce fala tokmu toa sto go barav :)))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom