Група Г (Бразил, Народна Кореја, Брег на Слоновна Коска, Португалија)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Тој натпревар го гледав на германски ZDF и за Германците си беа „Elfenbeinkueste“ :toe:

Без е ти е правилно:smir:
Исто како твојот колега БобиМкд...die mannschaft captain - како да е пичка екипата(таа екипа капетан):pos2:

Драги македонци па дали знаете дека преди години беше гласано африканската даржава да се нарекува от сите Кот Д' Ивоар от французски без превод. Сите во свет ја пишат и ја знајат така само вие ја преведувате . Можете ли да ми кажете зашто е ова ? Трудно ви е име или какво ?

ај бе не ми зуј..

Без е ти е правилно:smir:
Исто како твојот колега БобиМкд...die mannschaft captain - како да е пичка екипата(таа екипа капетан):pos2:

Elfenbeinküste

ü=ue и

Der Kapitaen der Mannschaft (и тука има умлаут во капитен)

:pipi:

--- надополнето ---

на ХД?:)исто и јас.
убаини.

Кажи мераци. Криво ми е што немам и АРД а РТЛ фаќам ама на аналогна не на дигитална...

иако Бразил играа со пола сила сепка им честитам на храброста на Северно Корејците барем одиграа со срце...

Многу чејф ми направија северно корејцине за играта од срце и докажаа дека не случајно се најдоја на светско првенство. Значи може и со незвучни имиња да се постигне нешто ако се сака. Оној менталитет да го има некоја малку "подобра" репрезентација мислам дека ретко ќе губи. Претходно бев за Брегот на слоновата коска да поминат но по вчерашната игра на корејците би сакал да ги видам најмалку во 1/8 финале, иако малку ќе е тешко за тоа.

Само би сакал да знам која му беше причината што плачеше пред натпреварот?!:pipi:

Па нели плачеше додека се пееше химната на Северна Кореја!

Тоа ти е сакање на државата,на својата нација...секоја чест за него!

Не знам колку видовте кога се пееше португалската химна оној глупавиот Роналдо не ни ја пееше химната а веднаш до него најгласен беше голманот Едуардо,видовте какви емоции на другите им дава химната а овој мртов ладен...ќе помисли човек дека не е португалец!

^Ако е за така во Француската репрезентација половина не ја ни знаат химната.Не биди бот брат,немора да значи дека сите што ја сакаат нацијата ја пеат химната.Некои тоа го прават со наведната глава,значи се концентрираат и химаната душевно ги смирува пред натпреварот,некои седат со подигната глава и додека се пее гледаат во знамето итн.

^Ако е за така во Француската репрезентација половина не ја ни знаат химната.Не биди бот брат,немора да значи дека сите што ја сакаат нацијата ја пеат химната.Некои тоа го прават со наведната глава,значи се концентрираат и химаната душевно ги смирува пред натпреварот,некои седат со подигната глава и додека се пее гледаат во знамето итн.

Добро бе...дали знаеш ти какво значење има химната за една нација!??

Бразил можеби и не играше со полна сила ама очигледно е дека сепак се намачи прилично за да победи.
Секоја чест за корејците, одлична игра прикажаа, дури и гол му дадоа на Бразил :)
Одлично ментално и физички подготвени, да имаат повеќе натпревари и повеќе искуство сигурен сум дека ќе им направат проблеми на многу фаворити.

Па кај петлите,пола се од алжир,пола од африка,кај ќе ја пејат француската химна?

Иначе во право е овој Тони.Сите ја пееја химната,тој не..ако вистински се сака земјата тогаш ќе пеееш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom