Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јао мајкооооо!Од Судниот Ден ми е премногу страв. Она што сакам да го спомнам е што ќе се случи пред Судниот Ден. Кога Деџалот ќе се појави прв пат помеѓу Ирак и Сирија, откако ќе почне војната во Истанбул. Ќе биде Евреин, ќе убие човек па че го оживее, а убиениот ќе биде шејтанот. Ќе им зборува на луѓето дека е Бог и многу ќе се прелажат и ќе станат негови следбеници. Тој е Еврејскиот долгоочекуван пратеник. На челото ќе му пишува Кафир, што значи неверник а само верниците ќе можат да го прочитаат. Ќе го посети секое место на земјава и лом ќе направи а последно ќе се упати кон светото место Мека и Медина.
И точно пред да влезе таму мојот омилен момент, кога Иса а.с ќе слезе на земјата. Ваууу (срцето ми игра ко ќе се сетам на ова и морници ми минат, најмногу сакам ова да го видам, ама за жал знам дека нема шанси).
Кога Иса а.с ќе се спушти на земјата, ќе се спушти точно кај белото минаре и ќе ги стави рацете на два Мелека.Ќе се спушти со навалена глава, ќе му течат капки од пот.
И сите неверници во тој момент што ќе го почувствуваат мирисот негов истиот момент ќе умрат. А здивот ќе му се чувствува колку што може да види. После ќе тргне да го бара деџалот, ќе го пречека кај една врата и таму ќе го убие.
Ќе им ја каже на луѓето вистината за него, дека не е Божји син ниту Бог, туку пратеник и ќе потврди дека Мухаммед с.а.в.с. беше последен пејгамбер а Исламот исправна вера.
После заедно Христијаните и Муслиманите ќе ги уништат следбениците на деџалот.
Иса а.с ќе живее и ќе умре како сите луѓе. И после доаѓа крајот на светот!!
Јао мајкооооо!
Па стварно сега ми е јасно зошо сите сте верници, па ова е some quality science fiction! :pos2:
Од оваа приказничка бестселер може да се напише!
Само така, продолжете да измислувате вакви топ квалити приказни, само немојте да почнете и сами да верувате во нив!
Судниот ден е пристигнат за голем дел од светското населние. Дури вие го чекате второто доаѓање, новата објава на пејгамберите и расздвојувањето на праведни од неправедни судниот ден одамна пристигна. Тоа што реалноста не допира до лоботомираните мозоци одамна испрани од религија е за друга тема...
Во неговите очи блеска религиозност...
![]()
А во меѓувреме СУДНИОТ ДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕН...
![]()
Доволно?
![]()
Некој неврон проработе во меѓувреме?
![]()
Бииииииип?
![]()
Enough?
![]()
Still waiting for the fucking doomsday?
![]()
ringin` a bell?
![]()
Alohaaaa Hawaiiiii?
![]()
Nothing yet?
![]()
No?
![]()
Светите писмаааа...
![]()
Кај нас?
![]()
Овој бара Курааааааааан или Библија веројатно...
![]()
А оваа едвај чека објаснение за рајо џенето свети петар и павле...море и за пејгамберите...
![]()
Ова предвидено е во светите списи? Чаре?
![]()
И сега? Судниот ден? Кога?
What happens when those who've grown up on Hollywood war movies and graphic video games are sent to the frontline?
"It's the ultimate rush -- you're going into the fight with a good song playing in the background," states one soldier. This is a war fought by the first playstation generation. As Rolling Stones journalist Evan Wright explains: "One thing about them is they kill very well in Iraq."
Produced by ABC Australia
Со помош на ужасни слики сакате да покажете поента. Но, повеќе од очигледно е дека вашата поента намерно се поместува кон ужасот, кој станува ваша поента, а не невистинитоста на светите списи.
Така да, преминувате во чист сензационализам кој ја изгубил целта.
Ако е така ко што зборите дека Судниот ден е стигнат, тогаш некој би можел да ви долови многу поужасни слики од целиот свет во времето на Средниот Век, на пример (или во било кое време). Замислете наредени во ред, десетици, стотици луѓе чие срце во живо ќе биде извадено, за небото на Ацтеките да не им падне врз глава, а тоа се случува секој нов ден. Замислете во исто време 2/3 од Европа е под чума и наскоро мртво и тн...
Работата е што на вакви слики може да се одговори со слики кои зрачат со убавина, а кои исто така се дел од секојдневието.
Судниот ден, ќе биде на целата планета во исто време и нема да има никој неодминат.