Матурска вечер облека, обувки! (за машки)

Не си прбал за да знаеш, верувај. Сите деца викаат така, но зошто сите возрасни носат? Ќе ти се просветли понатака. Не е одело тоа што ти мислиш.

А озбилно планираш со старки и ретардирана маица да идеш за матура?

Абе незнам, никогаш не сум сакал такви одела.

А за моја матура сигурен сум дека нема да носам ципела некоја туку патики. Е сега дали старки, дали некои други незнам. Планирав да напраам некоја маица и да пишува матурант сум. Доле некои класични фармерки.

не баш... 1.84 сум и тежок 80 кг ... мислам и пополнат сум ... веслач сум веќе 4 години.. 80кг чиста мускулна маса.. така да...
Мислев на лик нема да ти стои, али иди пробај види си, али понатака да знаеш дека ретко ќе го носиш тоа, може и никогаш повеќе у случај да се здебелиш малце...

Абе незнам, никогаш не сум сакал такви одела.

А за моја матура сигурен сум дека нема да носам ципела некоја туку патики. Е сега дали старки, дали некои други незнам. Планирав да напраам некоја маица и да пишува матурант сум. Доле некои класични фармерки.

Добра ти е идејата, фурај си како што мислиш, јас никој не го приметив како е облечен или што и да било, ми беше важно да си поминам убаво, а ако ти значи мислењето на некои кретени/ки кои цела матура ќе ја поминат седнати на маса и коментирање како другиот е облечен тогаш :toe:

не баш... 1.84 сум и тежок 80 кг ... мислам и пополнат сум ... веслач сум веќе 4 години.. 80кг чиста мускулна маса.. така да...

Не значи многу тоа. Ако имаш широки рамења и мал струк, добро струкирано одело би ти стоело добро. И немора да биде баш класично...али класика си е класика.

Можеш да ја направиш комбинацијата од спортско сако со фармерка или така нешто, но да знаеш дека ќе има многу што ќе бидат слично облечени, но во костум(и соодветна градба за истиот :pos2:) ќе бидеш поразличен...во позитивен смисол.

Оди во продавница и пробај СЕ на тебе и после одлучи сам што најдобро ти стои, ова се само совети што не мора да ги прифатиш, пробај на тебе и донеси сам заклучок.

Дали може предлог за матурската вечер дали да облечам спортско сако или класичен костум ! доколку имате предлог ке ве молам и слики! исто така оваа тема е отворена дискусија за целата матурска вечер од машка страна!

Znaci druze se e do tvoj vkus treba da si probas moze poubavo ke ti stoi klasicen kostum od kolku sportsko sako ili pak obratno.Eve poso i ja sum maturant si zemav crno sporstko sako i crni tesni pantoloni od bitsiani poso mislam deka poubavo mi stoese taa kombinacija od klasicen kostum.A sto e najvazno mozes da pomines i poeftino ako zemes sportsko sako i se zavisi od kaj ke gi kupis stvarite a veruvaj deka nema nigde ubavo sportsko sako ispod 5000 denari. :S

Класично гимназијалски - одело! Црно, со темно розева кошула и сива вратоврска, од пјер кардел! Кондури, полушпиц од пеко!

12436888019691.jpg

519x438.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2647/3716688770_4a4d0da07d.jpg

http://lh6.ggpht.com/_u5eJ9GmVFYQ/Sg98ucbpltI/AAAAAAAADQs/kP-GQMHSZvc/DSC03073.JPG

Не се првите маторишта - бидете свои, задржете го имиџот кој сте го создале дотогаш.:smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir:

imgSizer.aspx

imgSizer.aspx

najbolja kombinacija so siva koshula :helou:

giorgio-armani-men-622x1024.jpg

simon-spurr-spring-2010-menswear-collection-091809-xlg.jpg

Gucci-Menswear-Collection-Spring-2010-Mens-Shows%20%281%29.jpg

Kris-Van-Assche-2009-2010-Menswear-Fashion-Collections%20%2833%29.jpg

guccimenspring2010.jpg

Што ќе им се на децава костими ако не ги носат?
Само за матурска одело да зимате глупо е, до свадбата нема да ви е таман - бидете по економични.

Земете си по спортско нешто што ќе го носите и понатака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom