Јахја Кемал - Приемен испит (помош молам)

• Креатор на темата Креатор на темата DD
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира дали ако имам освоено пола стипендија од натпревар исто во Јахја Кемал,
и сега ако освојам уште пола на приемен испит ке ми ги признаат и двете или само една?
И уште ме интересира дали прашањата се такви како на сајтот или се потешки?

Ме интересира дали ако имам освоено пола стипендија од натпревар исто во Јахја Кемал,
и сега ако освојам уште пола на приемен испит ке ми ги признаат и двете или само една?
И уште ме интересира дали прашањата се такви како на сајтот или се потешки?

Не знам, ама јас денеска беех на тестирање, погледни ги прашањата шо се на официјалната страна од сите години скоро сите ги има на тесто...

Само математика, IQ, и општа култура ли имаше?
или од сите предмети како што кажа еден член погоре?

Само математика, IQ, и општа култура ли имаше?
или од сите предмети како што кажа еден член погоре?

У општа култура имаше прашања од сите предмети.А не посебно за секој предмет.Во 2000те години (не знам за која година зборува членот) беше подруго.Имаше прашања посебно од Физика, Хемија, Математика, Биологија и IQ.А сега имаш 3 „ подгрупи“ на тестот и тоа: Maтематика, Општа култура(овде се опфатени сите предмети) и IQ(интелигенција)

okay:wink:
Благодарам многу. позз:smir:

da VI kazam na site sto sakate da se zapisete vo "YAHYA KEMAL" . jas imam zavrseno tamu . realno skoluvanjeto vredi za tie pari. megutoa ima mnogu nedostatoci i pozitivni raboti. so samoto zavrsuvanje tamu ke go zboris angliskiot kako majcin jazik a dokolku se potrudis poveke ke zboruvas i razbiras turski poveke od dovolno. skoloto e mnogu strogo imajtego toa vo predvid i internatot isto taka . najgolem minus spored mene e samata okolina vo ucilisteto dominira albanskoto naselenie koe sto e ne dovolno civilizirano. profesorite moram da kazam deka se odlicni pedagozi barem spored mene ima profesori koj sto vo drugo sredno vo R.M nemozat da se najdat. eden sovet za tie sto se od drug grad gledajkigo primerot so ucenicite od moja generacija poisplatlivo e da se smestite vo stan otkolku vo internat

da VI kazam na site sto sakate da se zapisete vo "YAHYA KEMAL" . jas imam zavrseno tamu . realno skoluvanjeto vredi za tie pari. megutoa ima mnogu nedostatoci i pozitivni raboti. so samoto zavrsuvanje tamu ke go zboris angliskiot kako majcin jazik a dokolku se potrudis poveke ke zboruvas i razbiras turski poveke od dovolno. skoloto e mnogu strogo imajtego toa vo predvid i internatot isto taka . najgolem minus spored mene e samata okolina vo ucilisteto dominira albanskoto naselenie koe sto e ne dovolno civilizirano. profesorite moram da kazam deka se odlicni pedagozi barem spored mene ima profesori koj sto vo drugo sredno vo R.M nemozat da se najdat. eden sovet za tie sto se od drug grad gledajkigo primerot so ucenicite od moja generacija poisplatlivo e da se smestite vo stan otkolku vo internat
Па во струмица и нема интернат.И знам дека е строго.Добиваш казнени поени ако не си го наместил креветот.И некогаш не ги пуштаат до продавница.За професори има и во обичните средни предобри професори тоа не можеме да го оспориме.А и да имам стипендија не би отишла во Јахја Кемал...не знам зошто...сакам да сум во обично средно со „обичните смртници“.А не во втора година да се посерам учејки и за прва и за втора(бидејки во прва правеш застој оти учеш само јазици....).Од стипендистите бараат книгата да ти е стално во рацете...и многу дисциплина...и премногу контролираат...damn јас со мојот темперамент таму 1 ден нема да можам да истрпам...

Школото е баш во мој стил.Па малку да заборавам на старите фрази

- Ти, ти, на та-таб-табла и по-последните две лек-лекции!

Исто така ми текна.Дај доколку некој оди во Јахја Кемал (Бутел - Скопје) нека каже можеби ке си помагаме нешто доколку одам.И секако ме интересира околу интернатското сместување дали има некои правила.Дали има излегување, до колку, по колку ученика се во една соба и сл.

Јас ако фатам стипендија ке одам во Скопје, веќе имам пола стипеднија од натпревар ама мене ми треба цела. Иначе јас сум од Куманово, и ке патувам така што немам појма ништо за интренатот. Ти од кај си?

И јас сум блиску до Куманово - Кратово.

Па во струмица и нема интернат.И знам дека е строго.Добиваш казнени поени ако не си го наместил креветот.И некогаш не ги пуштаат до продавница.За професори има и во обичните средни предобри професори тоа не можеме да го оспориме.А и да имам стипендија не би отишла во Јахја Кемал...не знам зошто...сакам да сум во обично средно со „обичните смртници“.А не во втора година да се посерам учејки и за прва и за втора(бидејки во прва правеш застој оти учеш само јазици....).Од стипендистите бараат книгата да ти е стално во рацете...и многу дисциплина...и премногу контролираат...damn јас со мојот темперамент таму 1 ден нема да можам да истрпам...

internat imas samo vo skopje , za struga i gostivar neznam. sea deka e do tolku strogo ,ako ne go namestis krevetot da ti odzemat poeni ne e do tolku da ne preteruvame . vo denot imas mislam deka 2 saati slobodni posle skolo i prais so sakas ali za dva sat niso nemozes da naprais taka sto isto ti e faka. a za profesorite moram da kazam ne e kako vo drugite sredni bidejki se prilicno mnogu strucno obucenii i premnogu korektni. a ne e tocno deka se uci samo turski i angliski vo prva godina jas imav angliski, turski, makedonski, muzicko, likovno, fizicko , biologija, hemija, fizika i matematika taka sto ne se zaostanuva voopsto i nema poveke ucenje vo vtora ili treta site godini e isto. ako ne si so stipendija ne e tesko samo nemozes ni kniga da ne fatis toa go nema nigde e ako imas stipendija ke ti bide tesko i toa bajagi.
cim mislis deka ova ne mozes da go podneses togas ne si ja abraj beljata idi si vo obicno sredno podobro ke ti bide

Школото е баш во мој стил.Па малку да заборавам на старите фрази

- Ти, ти, на та-таб-табла и по-последните две лек-лекции!

Исто така ми текна.Дај доколку некој оди во Јахја Кемал (Бутел - Скопје) нека каже можеби ке си помагаме нешто доколку одам.И секако ме интересира околу интернатското сместување дали има некои правила.Дали има излегување, до колку, по колку ученика се во една соба и сл.
internatot e 200-evra imas izleguvanje 2 sati posle skolo vo denot i tolku zavisi vo soba kaj zeneskite se po 3 devojcinja ili 4 a kaj maskite moze i po 10 dusi da ima vo soba ova zboram za stariot internat vo noviot vo butel neznam kako e najubavo da odis da si prasas. samo neka vi bide jasno deka maskiot i zenskiot internat se vo razlicni naselbi

Интернат имаш во Скопје (Бутел) - 2000 евра годишно
Гостивар - 2000 евра годишно
и Струга - 1.250 евра годишно.

Училиштето во Бутел е на 3 спрата.Првиот и вториот е училишен дел, занимални, читални, ресторани др.
Третиот спрат е со соби за спестување.

Утре се јавувам и прашувам!

ako ne si so stipendija ne e tesko samo nemozes ni kniga da ne fatis toa go nema nigde e ako imas stipendija ke ti bide tesko i toa bajagi.
cim mislis deka ova ne mozes da go podneses togas ne si ja abraj beljata

Зошто е потешко ако си со стипендија?
Што има разлика, да не ги распоредуваат учениците по капацитет или сл. ?

Зошто е потешко ако си со стипендија?
Што има разлика, да не ги распоредуваат учениците по капацитет или сл. ?

Ако си со стипендија, од тебе очекуват да одеш на натпревари и да освојуваш места за да ја зачуваш.А ако не си, не ги е гајле, плакаш ти не се они должни со сила да ти внесат во главата нешто.See the diference?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom