Наци-Скинхедсите во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Zaptija Stojkov
  • Време на започнување Време на започнување
Четири години во периодот од 1941 до 1945 година имавме ние мака од Фашизмот, а Скинхедсите го величаат Фашизмот. Ај да видиш некој да велича Фашизам во Немачка или Италија ќе си речиш очи нека копат ама овде да величаш фашизам требит да си дебил.
Тоа се едни недефинирани луѓе, т.е. погрешно насочени - испрани мозоци којшто врска немаат од животот.
Кажете ми вие сте виделе ли некој Скинхед да е станат успешен човек (Адвокат, Директор, Доктор, Инженер, Професор, Магистер) итн...
Тоа се личности којшто се последни елементи во градот. Како на пример два-тројца Наци-Скинхеди јас што ги знам во Охрид едниот е син на алкохоличар 6 колена наназад, другиот син на Џанкер итн.

Како што последни елементи се анархистите(наркомани, сатанисти, гејови, хипици, уличари, пијаници) со еден збор пропалици, кои немаат никаква иднина како наци-скинхедсите.

Ајде да ги прашаме и едните и другите што значи зборот СЛОБОДА. Ако знаат, има да ги частам пиво.

Зборот СЛОБОДА е еден од најзлоупотребуваните зборови ( посебно кај анархистите кои се борат за некаква социјална слобода со кршење и чкртање икони, културни споменици итн.) во историјата на човештвото. Кога би седнал со претставници од двете спротивставени идеологии, да разговараш со нив ќе увидеш дека немаат појма. На крај излегува дека тие уствари не сакаат да бидат слободни. Туку сакаат да го срушат системот кој нив не им одговара и да си го постават својот, кој ќе излезе поштетен од спротивставениот

Многу се помалку скинхедсите од левите комуњарски паразити и штетници во Македонија и нема потреба да се отвара тема за нив пошто немаат никакво влијание во општеството за разлика од комуњарската реална напаст.

Не ме нервираат толку Скинхедсите туку ме нервираат луѓето којшто им ја креваат цената. Има некои којшто се фураат на нив. Ги замислуваат ко којзнајт што да се. Демек нив никој ништо не им можит итн...

Не ме нервираат толку Скинхедсите туку ме нервираат луѓето којшто им ја креваат цената. Има некои којшто се фураат на нив. Ги замислуваат ко којзнајт што да се. Демек нив никој ништо не им можит итн...

За текстот кој ти го пишав, во право сум или не.

Чекам одговор:smir::smir:

Не осудувајте пред да запознаете некого. Јадете гомна дека Skinheads-ите биле вакви-такви (тоа што сте го виделе на телевизија или прочитале во весник или на нет), а не гледате дека самите вие сте тие со предрасудите.

Скинхед и наци-цкинхед се 2 сосема различни работи ,а и мислам дека меѓусебно не се сакаат многу затоа што наци - скинхедите се изгубен случај и немаат врска од живото и повеќе ги има по провинција ,затоа правете си разлика и не си создавајте едно исто мислење за наци-скинер и обичен скинер

Имам многу другари скинери ,им го знам начинот на живот ,музиката што ја слушаат итн итн

Еве поздрав со една песна :)

А што врска имат тоа што кукастиот крст го користат како Симбол на Македонскиот народ т.е. „Чиста Македонија“.

А што врска имат тоа што кукастиот крст го користат како Симбол на Македонскиот народ т.е. „Чиста Македонија“.
Ти кажав само дека има скинери и има наци-скинери и се разликуваат меѓу себе затоа што овие се наци :) , а другиве не се ...
Тоа што прават наци-скинхедсите какви симболи имаат што им претставуваат итн поима неам ,а и не ме интересира ,битно е ти кога у Скопје ќе видиш скинер да не мислиш дека тоа е истиот тој наци-скинер од Битола со исти размислувања ,сфаќања итн

А што сакаат да постигнат со нивното „движење“. Кој им дал право понекогаш да ја земат власта во свои раце? Зошто мешаат работничка класа кога немаат никаква врска за и со неа?

Знам скинери лично, но не им го знам залагањето. најчесто, нивната идеологија е „look at me, I'm a skinhead“
И ништо повеќе. Има и такви кои живеат идеолошки. Иако нивната идеологија ја негирам и не ја подржувам, сепак секоја чест за таквите, кои се доследни на патот што го тргнале. Таквите се страшно малку.

Никој не им дал право ... :toe: металците што сакаат со нивното движење ,раперите што сакаат ... :toe:
Едноставно тоа е начин на живот ,на облекување ,на однесување ... во почетокот тоа движење се појавило во Британија помеѓу деца од работничка класа ... да не лупам многу пошто и ја незнам ,еве ти линк па читај

Не осудувајте пред да запознаете некого. Јадете гомна дека Skinheads-ите биле вакви-такви (тоа што сте го виделе на телевизија или прочитале во весник или на нет), а не гледате дека самите вие сте тие со предрасудите.

Имам лично запознаено наци скинери

А тоа што мислиш дека повеќето национал социјалисти кои изгледаат како скинхедсите(избричени глави) нема никава врска. И двете групи се разликуваат прво по облеката (со исклучок на мартинките и спитфаерките), второ по однесувањето, трето по нивната ангажираност во нацистичата партија, четврто по нивната домашна култура, петто по нивната интелегентност итн.

ПС:Знаеш ли од каде е дојден зборот нацист. Гледам дека си нацист или грешам.

Тоа е скратеница на името НАЦИонал социјалиСТ

Ниеден не се најде да ми одговори на прашањето:
Каде беа Битолските Нацисти во војната 2001 година коишто пропагираат „Смрт за Албанците“ пишувајќи графити такви.

А некои Битолчани гинеа во Вејце, Групчин, Карпалак...

Чекам одговор...

Абе што си се грабнал за некои тинејџери пубертетлии и очекуаш нешто од нив, не вреди да се дискутира за нив зашто тие не може да ја поправат штетата (колку и да се нацисти и да се однесуваат според твоите замислени критериуми за дефолт однесување на скинхедси) на тие што го зголемија бројот на косовари или албанци сеедно од 200 000 на 400 000, а тоа се твоите не патриоти-комуњари.

Абе што си се грабнал за некои тинејџери
Хахахаха. Одма пронајде дупки во законот. Демек дека тогаш имаа 16-17 години и дека војска не се служени па демек се ослободени од одење во војна.

А иначе ако имаа тогаш по 25 години и да беа војска служени ќе одеа сигурно. Немој не ме радуј.

Во тоа време од Нацистите имаше некој и по 25-26 години и војска служени ама ниеден од нив не ојде во војната 2001.

Патриоти на зборој, а на дело тешко.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom