Што ви недостига?

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
Локација
München
Temava e za site onie koi ne ziveat vo Makedonija , sto vi nedostiga tamu kade sto ste sega ??

Mene najmnogu mi nedostiga familijata i drustvoto,burek,gevrece,kebapi,suseno meso,ajvar,kafe pienjeto so komsii,skopsko,pastrmajlija .... ako se setam na uste nesto ke dopisam :)

Mi fali camce muabet , srdacnosta .Ke si izlezam na kafe Porta i odma se trgna seir i se majtapi .Ovde shala nema sansi da slusnish....
Od jadenje ne mi fali nisto , ima domasen ajvar , turshii , bosancite pravat burek , skari ..
Taka da mi falat lugeto i majtapite.

Луѓето, другарите, роднините, улицата, слабите закони:icon_lol:, возењето во 3 саат сабајле со ролери, и седмица сендвичарата.

IGI odgovori i za mene....samo bez vozenjeto roleri:)

schtranga напиша:
Temava e za site onie koi ne ziveat vo Makedonija , sto vi nedostiga tamu kade sto ste sega ??

Mene najmnogu mi nedostiga familijata i drustvoto,burek,gevrece,kebapi,suseno meso,ajvar,kafe pienjeto so komsii,skopsko,pastrmajlija .... ako se setam na uste nesto ke dopisam :)

SVE od gorenavedenoto ali najveke brat mi:cug:

Mi falat najveke lugeto,onoj nasiot makedonski narod.Veseli,druzoljubivi...
izleguvanje na kafe,burek..mmm....Rodninite,drustvoto.
Abe sve mi fali i vozduhot nas makedonski:kajg:

P.s.Ragazza ti u Italija se naogas?

Јас се си имам на дофат! :-)

Кога би живеел во странција, сигурно би ми недостасувала македонштината, бурекот и сендвичите. Мислам дека никаде во светот нема сендвичи како во Македонија.

Има ли нешто приближно на 7-ца надвор од Македонија?

Има, се вика сабвеј футлонг!
Мене ми недостига сирењето.

Ми фалат брат ми, мајка и татко ми. Уствари, кога повеќе ќе размислам, цела фамилија ми фали. Уствари, животот во странција е исто како да се делиш на два дела. Едниот дел ти живее во странција, додека другиот дома.

ммммммммммммм
ми се пријаде еден, МОРЕ ДВА комбинирани од ПОПЕ:cheeky1:

фамилијата, пиењето кафе на кеј со друштво...

ми фали Македонија, Битола, Охрид, скоро сите луѓе и работи од таму ми фалат...

Најдов тука и Бурек, и то од бурек-мајстори од кај нас (албанци се, ама не ми смета..), ама не е буреко тој ко таму.

А за сендвичите си во право ејсид... нема да најдиш нешто такво на запад :)

пи ес: шо се вмеша во муабето, бе вмро? ти не си во МК?

Garfield напиша:
Ти фали УЧК признај, признај. Маматааа :):)!
Од 10.000 поста, барем еден да ти беше погоден, на арно ќе беше.
Него, си знаеш ти. Голем и паметен си, башка учен чоек.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom