Програма за распознавање на скениран текст

• Креатор на темата Креатор на темата ВМРО
  • Време на започнување Време на започнување

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Nekoj da kaze od kaj da simnam vakva programa...abbyy fine reader e samo trial verzija i ne dava da mu napravis save na tekstot. Mnogu e vazno da raspoznava kirilicno pismo. Aj ve molam za pomos:)

Јас имам едно дома (кај што не сум моментално), ама не ми текнува како се вика. Ќе ти го пратам кога ќе бидам при компјутер, ако не се снајдеш пред тоа. Мада, мислам дека беше нешто scan2office...

A Acid moze toa da prepoznava Kirilicen text ???

Jas imav takva programa. Ima eden kup takvi i mislam deka seuste nema za kirilicno pismo, a ako najdes nekoj takov pisi. Inaku na google pisi download ocr i ke ti dade mnogu takvi programi. Inaku OCR znaci "Optical Character Recognition". Site programi so taa namena sodrzat vo imeto OCR.

Ова моево конвертираше и кирилица... Abbyy scan to office се викаше. За жал, ми отиде со стариот компјутер. Ич не ми текна дека го немам на лаптопов.

http://download.abbyy.com/content/default.aspx

Тука може да се симне (нај горното). За крак, ако е потребен, снаоѓајте се сами.

Po site maki vcera najdov krak za Abbyy finereader 7.0 .... ako vi treba krak kazuvajte da vi pratam...i fala za pomosta:)

Пак ќе препишуваш на испити а !! :)
BTW можам да ти качам на мегауплоад Abbyy finereader 8.0 + крак

VMRO напиша:
Po site maki vcera najdov krak za Abbyy finereader 7.0 .... ako vi treba krak kazuvajte da vi pratam...i fala za pomosta:)

Mene mi treba ke sakas li da mi pratis:kajg: pls

VMRO напиша:
Aj i na mene prati mi ako mozes!:je:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom