Димитар напиша:
Имало диносауруси, само му биле многу тешки на Ное да ги земе во бродот
Не му биле тешки на Ное, ама тебе ти се тешки овие работи да ги прифатиш...
Димитар напиша:
Ајде погледнете сериозно... не верувам дека еден разумен човек може да верува во концептот: Адам и Ева, според сите логики, според сите пронајдоци - постои ЕВОЛУЦИЈА!
Јас па не верувам дека еден разумен човек може да верува дека се е создадено само од себе... дека од ништо таа тастатурата што штракаш на неа сама се создала и тоа кај тебе дома...
Димитар напиша:
Не бил секогаш човекот доминантен на земјата, не може во исто време да живеел и човекот и сите животни. Коските пронајдени од диносауруси се 227 милиони години стари. Најстарите коски од луѓе се: 200 илјади години... Малку логика малку логика....
А како па можеш да веруваш во тие глупости 227 милјарди години вака така... кој видел тоа? бил ли некој таму? според тие докази... си ги видел ли тие сите докази за еволуции чуда итн? тоа е лудост да не веруваш во Божја книга што е стара и останала влијателна од секогаш и никогаш нема да замре...
а веруваш во некојси шалабајзери што им текнало од ракав да вадат цифри... да солат памет... што денес ги има а утре ги нема... како што и науката функционира... денес вика едно утре друго...
А твојата вера е екстремна, веруваш во некојси човек од сега и ти кажал земјата стара волку толку... и ти екстремно му веруваш, тоа е исто како да ти е Бог тој... видел ли тој дека толку е стара? видел ли како се одвивало создавањето? од кај знае??? од кај си ти убеден во тоа??? значи твојот Бог е тие што вадат од разни теории само да не се поврзани со Создател... и јас не сум бил на создавањето и они не биле така? не си ми јасен... да имаш таква вера што е далеку полуда од верата во Бог, и веруваш на човек што му текнало нешто и утре ке умре... а се чудиш на тоа како може верници да има, што веруваат на Библијата што не е пишувана од некојси денес и што е непроменлива цело време сите векови... итн.
Чудни работи и верувања имаш... затоа не се чуди на верата во Господ... и ти си веруваш во Човек бог...
Samara напиша:
Исто така, dawn, НИЕ сме тие што се развиваме за да одиме во основно, средно, факултет итн. Така било и со човекот. ЧОВЕКОТ е тој што со пат на еволуција станал тоа што е денес. Тој ја развил технологијата што ја имаме денес, таа не ни е дадена од господ. `.
Очигледно не си сфатила што зборам...
Ние се развиваме со самото тоа што учиме... да те остават на пуст остров, одма ли ке знаеш се за него? постепено ке учиш каде има вода храна... понатака ке ти текне за да копаш па злато да најдеш...итн. со вековите се се надградува со проучување... е сфати го тој пуст остров дека била земјава и Господ не однел на тој пуст остров и сега ние ја проучуваме пронаоѓаме, итн.
А да не овој компјутер што е сега, е создаден одеднаш? не туку постепено со проучување се усовршува... значи тоа дека учиме... а ако е еволуција зошто не стануваме различни во телото туку само демек во умот се дешава еволуција... приказни за деца...
Samara напиша:
Господ не ѓи прави зградите, компјутерите, прозорците, чашите...Човекот ги прави. Тоа ми беше поентата за тие што трвдат дека господ создава се`.
А ние сме создатели така? а чим нешто не е создадено од наши раце како што е природата и се останато, тогаш не постои друг создател? тогаш се е само создадено не сме ние и чим не сме ние нема друг... овие згради си ги видовме и ние ги создадовме а другово не видовме и немааа НИЕ сме тие само... ГОРДОСТА на човештвото...
Тоа ти е исто како некое дете што било одгледувано во дивина и донесено во град и ке ви вика не ова е создадено само заедно со природата... и вие ке го убедувате... со тоа што ке градите пред него... арно ама Бог нема да ве убедува... Он се создал за нас за да ние само да веруваме... ама неќеме... затоа што гордоста владее... таа е родена од Луциферовата волја... и сега се простира во човековото срце...
ама еден ден ќе ја снема...