Кризата во Грција (продолжетоци пред пенали)

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Суштинската разлика на кризата во Германија и Грција.

1. ЕУ нема толку пари колку што Грциве изеле и испиле.
Тоа е основата на кризата во Грција.

2. Грците за разлика од Шпанија немаат индустрија која може да ги врати тие пари.
3. Реформите во грчкото опшество значи оставање на улица на 50% од државната администрација, која е предимензионирана во Грција.
4. Ако секнат парите, има еден проблем кој гледам никој не го збори, во грчката економија кружат чекови без покритие.
Тоа е огромна сум на пари која кредит на кредит се поктиваше и никој не ја знае вистинската вредност на тоа внатрешно задолжување.
Е тоа кога ќе дојде на ред ова ќе биде мачји кашаљ.
Кхуу кхууууу.

Ај да питам и ова.
Дали Рикер им се закани ако не попуштат во спорот со името дека нема да добијат ниту долар ?
EЦБ и државите от еврозоната ке финансират ГР,што обшто има Рикер...Уште повеке тоj е амбасадор во РМ,а не во ГР.:toe:
1. ЕУ има доволно пари и то во пати повеке от това което изпила и изjaла ГР. Само буджета на европската комисиja за един период е поголема от долга на ГР. :toe:

ЕУ има пари ???
Е де, нека ги спаси прибалтичките земји, Португалија, Шпанија.
Оти сите зборат кризи, банкроти.
Да не им подметнал некој ?
Волво и Ровер кој ги купи ?
Зошто ЕУ е неконкурентна ?
Ах да, не смее овие прашања да се поставуваат, не се на агендата.
Отидена е ЕУ, фмиии, само некој од страна тоа може да го види, кај вас се сервираат прикаските како кај нас пред 30 години, што беа за СФРЈ, розеви, весели.

Заштото никоj не сака да затвори болници,никоj не сака да намали армиja,никоj не сака да намали плати,никоj не сака да тегли заради другиja....:toe:
Има ЕЦБ,има ММФ-това са механизмите.
Ако ЕУ беше неконкурентна немаше да ja удри кризата,АЛОООО...
Кризата не удари неконкурентноспособните и наjбрзоразвиваштите се... Точно заштото стоките са конкурентни на американскиот пазар и американците спреха да копуват заради нивната ВНАТРЕШНА криза,коjaто ja префрлиха на целиот свет. Кризата не беше генерирана от ЕУ,а от САД.:toe:
Разбирам дека сега гроздето мора да е кисело,кога не можеш да скокнеш до него,но... така е.

Ајде, кркајте од грозјето, еве во ЕУ бугарските криминалци почнале украдените коли на рати да ги даваат.
Цвета бизнисот секаде.
Колку паднаа цените на недвижностите во Бугарија, во проценти, можеш да ми кажеш ?

No Gifts for the Greeks
The current economic plight of Greece is part of a long feud between Athens and Europe’s great powers, writes James Miller.

........ The modern Greek state was born in national revolt and debt. In the 1830s the great European powers imposed a peace settlement on the Ottoman Empire that created a small Hellenic state.
............
http://www.historytoday.com/MainArticle.aspx?m=33933&amid=30312196

Кризата ?
Шпекуланти.
Ене ти една рејтинг агенција ќе излезе со информација, конкретно за рангирањето на Грција, им даде вредност на обврзницте дека се ѓубре и паѓа берза, евро итн...
Знаеш што значи ова за Грција, нема пари од банките и фондовите по повлни услови.
ЕУ уште се мисли дали ќе го лапне до пола, цел или низ дупе ќе и излезе.

ЕУ ќе плови малку подолго време во криза, не затоа што јас сум надвор и дека ја мразам, а ја мразам, со таа коњуктура и со променети услови на пазарот каде има земји кои истите производи ги продаваат по многу пониски цени на пазарот ЕУ нема иднина.
Социјални немири, затварање на фабрики, намалување на плати, намалување на разни социјални подогодности итн ....
Кој најмногу ќе страда?
Најмалите и најнаивните.

Е што да правиме, ЕУ нема вина дека некоj не си е држал строго буджета и надворешните заеми....:toe:
Сега Гр ке приватизира,ке продава,ке намали малце плати и докато заработи икономиката им. После ке лобират и ке им дигнат пак реjтинга без да има зашто.... това си го знаеме... и след 10-15 години пак криза. Грциja не е излизала от криза,но просто таа финансираше дефицити преку кредити. Е сега не може веке така... това е се.

Уште едно глупирање околу Mакедонскиот јазик, ќе одиш на перманентен - Misrkov

Грција одбила да намали платите, кои Европската комисија, Европската централна банка (ЕЦБ) и Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) побарали за време на водените во Атина на разговори. Ова соопшти денеска грчкиот министер за труда Андреас Ловердос, цитиран БТА.

Истовремено, грчкиот премиер Јоргос Папандреу повика еврозоната да ги земе потребните мерки за да спречи ризикот "оганот", запален од страна на грчката криза, "да се прошири европската и светската економија", соопшти агенцијата.

source link

Не сакаат да намалат плати а кукаат ... ако ако .. и пази

грчкиот премиер Јоргос Папандреу повика еврозоната да ги земе потребните мерки за да спречи ризикот "оганот", запален од страна на грчката криза,

ЕУ да превземе мерки ... а тие не превземаат? хехе ... шизофренија ли ги фаќа шо е работава ... :tapp:

ЕУ има пари ???Волво и Ровер кој ги купи ?

Се знае кој ги купи Волво и Ровер. Нацијата од Милијарда и 300 милиони жители. И згора на тоа некој ќе ми попува дека таа нација зависела од Западот. Оф леле.

Вонредна средба на министрите на финансиските работи на земјите од еврозоната е закажана за недела во Брисел.

Ова го потврди францускиот министер за надворешни работи, Бернард Кушнер, во Пекинг, каде што придружува претседателот Никола Саркози.

source link

по се изгледа дека нема да заврши САМО на второ полувреме:tv:

Gejovite vo Germanija se top tema veke podolgo vreme. A najmnogu na pik gi ima staveno najcitaniot dneven vesnik Bildzeitung. Na televiziite cesto se vrtat emisii kade se diskutira na tema "Kriza vo Grcija".

Vo sekoj slucaj mislenjeta se podeleni, dodeka edni vikat deka pomosta e neophodna poradi zacuvuvanje na stabilnosta na Evroto, drugi vikat deka Grcija treba da izleze od Evro zonata.

Vo sekoj slucaj moj licen vpecatok e deka Grcija nema nikava sansa da si gi plati dolgovite, od prosta pricina sto nivnite dolgovi ne se ekonomski odrzlivi, a i programata za stedenje koja im e dadena kako uslov nema nikakva logika.

Prost primer bi bil ako Grcija ja zememe kako privatno lice koe zarabotuva 1000 evra, a treba da otplaka kredit so mesecna rata od 5000 evra.Nema nikakva logika so stedenje da se naplati ratata. Pa taka i na Grcija i nametnuvat programa za stedenej bez pritoa da gi obrzata da ja podobrat ekonomskata konkuretnost na Evropskiot pazar.

Zatoa mislam deka Grcite nikogas nema da gi vratat parite i na kraj povtorno Germancite ke bidat tie cij grb ke izede najmnogu stapovi, dodeka Grkot ke se ladi vo nekoja senka na nekoja plaza, Germanecot ke mu ja misli kako da go plati danokot na drzavata koj i onaka e previsok, a kako sto stojat rabotite i uste ke se kacuva...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom