Милица од Баница

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
dvajca banicani:tatko i sin stojat vo centaro na strumica,tatkoto kupil Strumka i mu vika na sino:
-Sineeee cucni od taa Strumkata
sinot:nejam be tate,nejkam!
tatkoto:abe cucni saa od taa strumkata,ebati ebes]
sinot:tateee abe nejkam tateee
tatkoto:abe cucni od taa strumkata oti do banica takvoto ke mi cucas!!

Вистинита случка, пред едно саат време:

Двајца баничани стојат пред едни остатоци од ПЗ, и се мачат да го запалат.
Запалува колата и едниот ја турира.Нема ауспух и бучи како гром да удира. И едниот вика:

Не а реви машианта толко! Ќа а прагораш бе ееееј малоуман!!!!!

Се скинав од смеење.

Igraame fudbal u Sando Masev pred dve godini letto, baja narod imase i dojde eden guptin i fana da vika:
Daj go topkata daj daj da vidash kak ke dadam gol( I shutire topkata i promashi) I vika: iiiiiiiiiiiiiii ki si go secam nogata. :))))))))))))
pozdrav do site Strumicane od MNA NA DRAGO

AMAN BE CUVECI KAK TAA RABOTA ZA MILICA VI TEKNA SKORO JA BEH ZABRAVILA.DOBRO ME NASMEJAATE.KAZUVAJTE OSTE AKO IMA

DA DA I JAS SE SOGLASUVAM I MENE MI BESE INTERESNO :pos2: inaky jas pomalku ja znajaah milica ne znajaah oti do tolko e ... :pos2:

Ојдела некоо ѓупка на доктор и на докторо му кажала оти га силувале.Докторо требало да га прегледе дали стварно била силувана и и кажала да легне на кревето.И после 5 минути докторо оде у другата соба кај кревето и га гледе ѓупката напучана у Doggy style и докторо и вика,а бе шо ти така си легнала и таа кажала:Ама докторе на мене ма абаа у Фичо...

Banica RULZ
Zakon se
Bai Vlado mu vikat na dedo taka prodolzii i na mene dodeka bese ziva Milica smeh bese ko si odese nakaj banica (minase niz nasata mala )
btw sekoj den si odase pes i sekoj pat imase чигар rezerva :D

Легенди се ама у последно време почнаа да се вчат.

За време на претходното владеење на ДПМНЕ, Бате Ване директор на ЕСМ Дистрибуција Струмица и ќе исклучува струја на неплаќачи (баничани се меѓу нив :))
Одат струјаџии појачани со обезбедување од една агенција (батки со дебели вратови) и ќе исклучуваат струја.
Кога имаш цело село кое борчи пари, тогаш најлесно е да им исклучиш на сите, од бандерата.
Се качува човек на бандерата, обезбедувањето стојат доле, се расправаат со баничани и доаѓа еден со секира и ќе се тепа...Се разбегуваат сите кога овој замавнува со секирата а останува струјаџијата горе...
баничанецот: ееееј?
струјаџијата: аааа?
Б: Абе слеви доле!!! Нем струуујта да си сечел, да не та лаже ного снагата!!!!

На времето во СФРЈ, одат баничани некаде низ Југославија, продаваат бостан. И, фатиле убава пара, и решаваат да спијат во хотел, наместо во камион (камионите им беа со стајлинг како во Индија да си џиџи - миџи еден куп)
И во хотелот:
- Ииииии Перо!! Ебатти собата ебатти, глеј шо чистоо о
- Да бееее!!!!
- Пероооо!!!! И Нужник има!!!!
- Ааааа?
- Пероооо!!! Има и топла вода!!!!
- Еиии, торник (вторник) да беше саа ќе са избајнааах!

Се качува човек на бандерата, обезбедувањето стојат доле, се расправаат со баничани и доаѓа еден со секира и ќе се тепа...Се разбегуваат сите кога овој замавнува со секирата а останува струјаџијата горе...
баничанецот: ееееј?
струјаџијата: аааа?
Б: Абе слеви доле!!! Нем струуујта да си сечел, да не та лаже ного снагата!!!!
Јас ја знам малку во по друга верзија наместо со секира со вила(не знам како е литературно)

Да не та лаже ного снагата гледаш ли вииалта фонтана ќе те направам

Пред 1 ден во баница оде да сече на еден другар таткому струја во баница и качувајки се накај бандерата завртува се на доле шо да виде 15 баничане се секира и еден вика ај бате ти ке сечаш од горе нии ке сечаме од доле (мисли на бандерата да је сече) нии без струја ти без живот и тај слегнал си од бандерата запалил колата и ојдел си

Двајца баничани, Васе и Мите, одат азиланти во Германија и се враќат со пари:

М: Аб` Васееи!!! Шо да прааме ус паарте бе? Ај да и дааме уф банката да пураснат малце?
В: Еееее, викаш ќе пураснат повеќе ќе станат? Ем` ај дии дааме!

Арно ама, инфлацијата на времето ги изеде парите, банките пропаднаа...и останаа жалните без пари.

М: Аб` бат` Васееи!! Еигиди, бес пари устанааме!!!!
В: Аб` Митееи! Уф чужда* рака само кур расте, пари не растат!!

*чужда - туѓа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom