Nemorosus
Маршал Изет Фазлиновић
Према што актуелни? Цена,квалитет,ги има на пазарот,издржливи,убави,неубави,пластични,дрвени....
Ниедна од фирмиве што си ги наброил не ми е АКТУЕЛНА! Можда е ствар укуса![]()
Чекам да наброиш фирми!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Према што актуелни? Цена,квалитет,ги има на пазарот,издржливи,убави,неубави,пластични,дрвени....
Ниедна од фирмиве што си ги наброил не ми е АКТУЕЛНА! Можда е ствар укуса![]()
Ми зборуваш за домашни кина? Јас ти зборувам за објект кај шо треба да СВИРИ музика (дискотека,клуб,кафич....),а не кај шо треба да шушти!Aлооо немој да вреѓаш еј :pos2:. Не ги бивало за ништо нц нц нц. Јас имам JBL Northridge Series центар (Е35), 2х фронт (Е90) и вуфер (е250). Остантите задни звучници ми се Јамо (прво ги имав овие па купив JBL) и сега имам 7.1 Home Theatеr. Од JBL сум презадоволен, не знам зошто толку го плукате. За тие пари, можат вода да им носат.
Сакаш за домашна употреба,сакаш за "индустриска" ?Чекам да наброиш фирми!![]()
Ми зборуваш за домашни кина? Јас ти зборувам за објект кај шо треба да СВИРИ музика (дискотека,клуб,кафич....),а не кај шо треба да шушти!
А и за домашно кино...сакаш барем 5 бренда да ти набројам кој шо ако ги слушниш тоа JBL-от има да ги метниш нис пенџере и то сосе стакло. И тоа можда и поевтини од JBL.
Изгледа повеќе од тие твоите немаш ништо друго чуено па затоа така зборуваш. За да се даде некој отцена треба прво да се направи споредба,шо чини,а шо не чини :smir:
Сакаш за домашна употреба,сакаш за "индустриска" ?
Ми зборуваш за домашни кина? Јас ти зборувам за објект кај шо треба да СВИРИ музика (дискотека,клуб,кафич....),а не кај шо треба да шушти!
А и за домашно кино...сакаш барем 5 бренда да ти набројам кој шо ако ги слушниш тоа JBL-от има да ги метниш нис пенџере и то сосе стакло. И тоа можда и поевтини од JBL.
Изгледа повеќе од тие твоите немаш ништо друго чуено па затоа така зборуваш. За да се даде некој отцена треба прво да се направи споредба,шо чини,а шо не чини :smir:
Сакаш за домашна употреба,сакаш за "индустриска" ?
Alpine, Keenwood, JVC ги заборај?Домашна употреба.
Ако гледаш сите фирми што ги набројав се за домашна употреба, ама во право си... требаше да пишам и тоа.
Али еве чекам. Инаку јас колку што знам сега Harman/Kardon, Yamaha и Pioneer се најдобри производители на појачала.
Shoot!
Па за ништо друго освен ЗА рок свирки. А под ОБЈЕКТ не ја есапев твојата дневна соба ами ги есапев кафани,клубови,дискотеки. Мислам дека сум појасен :smir:Meh, прво викаш "за ништо друго" не ги бива, потоа викаш, за објекти. Нема врска. Не се секирај ти, имам чуено како е и на други брендови. За другите брендови... Еnlighten me![]()
не е битно КОИ фирми ќе ги набројам,пошто познавам мал милион,па затоа те прашав дали ти треба нешто за дома или планираш да опремуваш некој јавен објект.Домашна употреба.
Ако гледаш сите фирми што ги набројав се за домашна употреба, ама во право си... требаше да пишам и тоа.
Али еве чекам. Инаку јас колку што знам сега Harman/Kardon, Yamaha и Pioneer се најдобри производители на појачала.
Shoot!
Сите 3 што ги наброја главна таргет група има се cаr system-ите. Yamaha се каде каде послаби од некои други за звучници,но за разлика од тоа јамаха си ја знае работата во делот на музичките инструменти.Топ бубњеви,сајзери и гитари :smir:Alpine, Keenwood, JVC ги заборај?добро иначе Alpine е најмногу аудио опрема за коли... другиве и така и така... ама најдобри појачала од Пионир не постојат... а Јамаха прави ептен добри звучници
П.С. Dynacord заборајв
јас дома имам вака:
звучна sound blaster live 5.1
појачалото ми е SONY TA-AX230
звучниците се Ei но веќе си го одработиа своето треба да земам нови, едниот бас изгоре и двата високотонци па импровизирав нешто но не е тоа тоа. за појачалото немам збор татко ми го купил 1987 од германија(постаро од мене е) и доста е силно не изобличува вади одличен звук.
еве и слика од него
![]()
Alpine, Keenwood, JVC ги заборај?добро иначе Alpine е најмногу аудио опрема за коли... другиве и така и така... ама најдобри појачала од Пионир не постојат... а Јамаха прави ептен добри звучници
П.С. Dynacord заборајв
![]()
gi ima li nekoj ovie zvucki da pise nekoja kritika
![]()
gi ima li nekoj ovie zvucki da pise nekoja kritika
Ке може ли да ми помогнете малку? И btw немој да ме сфатите дека сакам нешто премногу јако, само да ве прашам од љубопитност.
Имам систем Samsung (Има 2 излеза и не знам колку вати се ама знам дека е на 6 оми) Имам и 2 негови оригинал звучници од 80 вати на 6 оми.
Како што сфатив во првиот пост за разликата помеѓу отпорот значи дека се многу осетливи. Е сега да ве прашам дали може да му ставам други 2 звучника од 150 или 200 вати, ама на 6 оми (не на 8). Дали ке има некое оштетување на системот или звучниците?
Исто така и ме интересира дали ке може на еден излез да повржам еден звучник од 80 вати, 6 оми и уште еден од 80 вати, 4 оми? Ќе ги повржам паралелно и според Омовиот закон би требало да имам отпор на излезот на системот од 2.4 оми. Во право ли сум или ќе треба да бегам што подалеку од нив? :wink: