Расте недостигот од работна сила во Кина

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Се додека има работна сила ќе можеш да и ја диктираш цената, сеа кога полека снемува ќе почне да се размислува за примамување на работници од Кина па можеби и работници од страна, со подобра плата...

Се додека има работна сила ќе можеш да и ја диктираш цената, сеа кога полека снемува ќе почне да се размислува за примамување на работници од Кина па можеби и работници од страна, со подобра плата...
Првин треба да престане да извезува, па да почне да увезува. Дека Кина снемала работна сила не да не верувам туку и ми е смешно. Можеби, во некои провинции има недостаток на некои кадри. Ама, колкава е Кина. Ова е сензациналистички пристап на известување и не заслужува коментар, а камо ли цела тема.

Леле луге, ќе почнеме да се иселуваме во Кина, немале работна сила. Кај нас ја има и премногу!:pos2::pos2::pos2::pos2:

Првин треба да престане да извезува, па да почне да увезува. Дека Кина снемала работна сила не да не верувам туку и ми е смешно. Можеби, во некои провинции има недостаток на некои кадри. Ама, колкава е Кина. Ова е сензациналистички пристап на известување и не заслужува коментар, а камо ли цела тема.

Темата е сосема на место, тоа што не си информниран е твој проблем.

Податокот дека во Кина нема работна сила е стар, точен и воопшто не е смешен. За ова се зборува наголемо од аналитичарите уште од 2006-та година, барем во јавноста.

Кина увезува работници од Филипините, Индија и други земји, а сега гледам и од Латинска Америка.

Ме интересира дали земаат голема плата тие што работат, мислам дека не... сега кога нема работа можат да ги уценуваат работодавачите за поголема плата.... и автоматски сето тоа може да дојде до повисоки цени на кинеските производи.

Kinezite RABOTAT, tie imaat stolcinja i ne sedat doma poradi toa i zemaat plata.
Tamu sepak se raboti i zatoa go preplavija svetot so nivni proizvodi.:baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:

Ме интересира дали земаат голема плата тие што работат, мислам дека не... сега кога нема работа можат да ги уценуваат работодавачите за поголема плата.... и автоматски сето тоа може да дојде до повисоки цени на кинеските производи.

младиќу ти сигурен си дека си од планетата Земја ?

ме загрижуваш со вакво кинење зелени
работниците ќе ги УЦЕНУВАЛЕ работодавачите (мафијата )...........:pos: :pos: :pos:

Kinezite RABOTAT, tie imaat stolcinja i ne sedat doma poradi toa i zemaat plata.
Tamu sepak se raboti i zatoa go preplavija svetot so nivni proizvodi.:baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:

точно е
само заборави да кажеш дека работат за ЕДЕН ДОЛАР .......ДНЕВНИЦА која знае да трае и по 18 часа .

Нека регрутираат африканци или слично, ќе работат за чинија ориз.
Никој нормален не би отишил да работи 15 часа дневно за 0.00003$ per hour.

Нека регрутираат африканци или слично, ќе работат за чинија ориз.
Никој нормален не би отишил да работи 15 часа дневно за 0.00003$ per hour.

zatoa postojat nenormalni , patem kina intenzivno investira vo crna afrika...ednostavno pocnuva da ja kupuva.....kako evtina surovinska baza...

Интересно е со сениве еден долар и сл. Никој што ова го зборува не бил во Кина.
Дали и Хомг Коннг е дел од Кина.
Дали Кина купува фабрики во Америка - работат за еден долар дневно.
Дали во Кина се организира ЕХПО 2010 дсега невидено со 45 милијарди долари.
Дали Кина има најголем пораст на БНП во последните десетина години во светот.
Дали Кина има најголеми девизни резерви во светот.
Дали некој сака да дрдори се и сешто????:baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:

Интересно е со сениве еден долар и сл. Никој што ова го зборува не бил во Кина.
Дали и Хомг Коннг е дел од Кина.
Дали Кина купува фабрики во Америка - работат за еден долар дневно.
Дали во Кина се организира ЕХПО 2010 дсега невидено со 45 милијарди долари.
Дали Кина има најголем пораст на БНП во последните десетина години во светот.
Дали Кина има најголеми девизни резерви во светот.
Дали некој сака да дрдори се и сешто????:baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:

остај ги бе..приучени, задоцнети нео-капиталистчиња, кои што на фон , што у солун, ги лажеле.....неможат да го сватат Herr Marx и силата на напредниот капитализам илити социјализам :)

кина...

Wot , јас колку што знам кај нас измислија волонтирање го нарекоа, и волонтирај ли волонтирај - бесплатно разбира се. А што не им се плаќа кај газдите, два три месеци без пари и самите си заминуваат - без пари-разбира се.
Туку навистина ние сме најнапредни, се знаеме и се можеме.
Кина инаку веќе станува економски моќник на светот а за неколку години нејзиното производство - пари ,ќе се изедначи со американското.
Америка не ги затегнува односите со Кина само поради економски потреби од неа.А дека е следната најмоќна земја на светот, тоа е повеќе од сигурно ( го предвидеа јапонците уште пред неколку години).
Оној кој не сака да види е послеп од слепиот а оној кој не сака да чуе е поглув од глувиот.....:drk::drk::drk::drk::drk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom