- Член од
- 22 февруари 2007
- Мислења
- 7.076
- Поени од реакции
- 1.940
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Првин треба да престане да извезува, па да почне да увезува. Дека Кина снемала работна сила не да не верувам туку и ми е смешно. Можеби, во некои провинции има недостаток на некои кадри. Ама, колкава е Кина. Ова е сензациналистички пристап на известување и не заслужува коментар, а камо ли цела тема.Се додека има работна сила ќе можеш да и ја диктираш цената, сеа кога полека снемува ќе почне да се размислува за примамување на работници од Кина па можеби и работници од страна, со подобра плата...
Првин треба да престане да извезува, па да почне да увезува. Дека Кина снемала работна сила не да не верувам туку и ми е смешно. Можеби, во некои провинции има недостаток на некои кадри. Ама, колкава е Кина. Ова е сензациналистички пристап на известување и не заслужува коментар, а камо ли цела тема.
Ме интересира дали земаат голема плата тие што работат, мислам дека не... сега кога нема работа можат да ги уценуваат работодавачите за поголема плата.... и автоматски сето тоа може да дојде до повисоки цени на кинеските производи.
Kinezite RABOTAT, tie imaat stolcinja i ne sedat doma poradi toa i zemaat plata.
Tamu sepak se raboti i zatoa go preplavija svetot so nivni proizvodi.:baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:
Нека регрутираат африканци или слично, ќе работат за чинија ориз.
Никој нормален не би отишил да работи 15 часа дневно за 0.00003$ per hour.
Интересно е со сениве еден долар и сл. Никој што ова го зборува не бил во Кина.
Дали и Хомг Коннг е дел од Кина.
Дали Кина купува фабрики во Америка - работат за еден долар дневно.
Дали во Кина се организира ЕХПО 2010 дсега невидено со 45 милијарди долари.
Дали Кина има најголем пораст на БНП во последните десетина години во светот.
Дали Кина има најголеми девизни резерви во светот.
Дали некој сака да дрдори се и сешто????:baeh::baeh::baeh::baeh::baeh: