H
^HITMAN^
Гостин
Токму овој потег ми ја даде идејава за нашата земја.Гледаме дека сме за нигде,не јаде бирократија,невработеност,сите не тапкаат по рамо а светлина не гледаме.Во име на кризата и нашите економски показатели со добра надворешна политика може да помине нов систем,незнам како би се нарекол.Државата отвара извозни капацитети,си го вработува населението,договорно го зголемува стандардот и ја подобрува сликата.Нејзино е да отвори капацитети за готови прозиводи,во одбрани сектори,да откупи дел од полупроизводите кои ни се маана и да пласира надвор.Потоа веднаш нека ја продаде,само да изигра како електро шок во економија.
И така економските промотери немаат работа барем нека продаваат.Услови не се создаваат,странски инвестиции нема,конкуренција никаква.
Од друга страна може и курсот на НБРМ да се измени во флуктуирачки,после „шокот“.
(ова нали би успеало само со луѓе кој сакаат добро на народот)
Се сложувам и сметам дека треба да се искористи времето на криза, како алиби за таквата одлука која мислам дека е против слободата на пазарната економија, НО во време на војна и криза нели "се" e дозволено за излез од таквата ситуација. Ми се допаѓа идејата и јас имав размислувано и дискутирано за таква слична идеја. Само незнам дали нашиот закон и устав го дозволува тоа. И како што кажа, треба луѓе кои навистина му сакаат добро на народот.