Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Онака романтичарски, самоубиството го заокружува неговото дело, некако е очекувано, виси во воздухот. Дали сметате дека e оправдано ова очекување, и дали неговото дело денес ќе беше многу поневажно ако Кертис не се самоубиеше?
Онака романтичарски, самоубиството го заокружува неговото дело, некако е очекувано, виси во воздухот. Дали сметате дека e оправдано ова очекување, и дали неговото дело денес ќе беше многу поневажно ако Кертис не се самоубиеше?
И јас имам размислувано за ова. Повеќето од интерпретациите се слични на ова што напомена.
За Ceremony , некои велат дека Иан го опишувал својот погреб. Нешто слично и за The Eternal.
Инаку, ако Иан не се самоубиеше, не верувам дека ќе беа поневажни Closer и Unknown Pleasure, но се плашам дека понатаму ќе имаше голема разлика во квалитетот на албумите кои ќе ги издадеа. Како што кажа ти за The Cure, ќе се претвореа во поп бенд.
Последниот албум што Иан го преслушал е The Idiot на Iggy Pop.
Се кара со понежната половина, She lost control излегува.
Да, далеку се поразлични метриката и ритамот во Unknown Pleasures. Oд друга страна, Closer е попсихолошки, побавен.Koга сум ја споредувал музиката, онаа пред прекрстувањето на Joy Division со онаа на Division сум поставил слично прашање.
Почетната музика нели е некако подинамична, побрза, пожива, едноставно многу почисто панкерска, се осеќа влијанието на претходниците во тој правец, но тука фронтменов уште е во потрага на смислата на животот по мое. Нели Кертисов кажува дека Buzzcocks се бендот кој дотогаш растурал и дека најпрвин бил скептик за успехот на неговиот бенд. Но од друга страна се насетуваат неговите симпатии кон Боуви кој во почетокот знаел да биде ито како мрачен.
Никогаш не сум ја доживеал таа песна на тој начин. She lost control е некоја врста на истерување на епилептичната болка на Кертис, помешанo со ритам на кој што може да се игра. Многу морбидно, вистински диско на смртта, како што некој многу успешно ја опиша песната...
Unknown Pleasures и Closer многу се разликуваат и истовремено се многу слични. Unknown Pleasures е како затворена метална кутија, со скоро надреалисточки текстови, како оној на Shadowplay, кој го опишува ужасот на љубовта, или готичката Day of the Lords.
Closer од друга страна е поотворен, послушлив албум, заради употребата на синтисајзерите, но текстовите се уште помрачни, и го наговестуваат крајот...