Joy Division

• Креатор на темата Креатор на темата DartWader
  • Време на започнување Време на започнување
песната и со се се'
па сум у процес на наоѓање испуштени теми :unsure:

Joy Division, бендов е предобар, иако баш песните и општо целата музика нема врска со Joy, напротив се онака, да кажам, депресивни. Но поголеми ремек дела од New Dawn Fades и Love Will Tear Us Apart, едноставно нема. Посебно како голем почитувач на ликот и делото на Moby, cover-от на New Dawn Fades може е и подобар од оригиналот. Иначе, штета за Ian Curtis, али ете, shit is custom.

Joy Division, бендов е предобар, иако баш песните и општо целата музика нема врска со Joy, напротив се онака, да кажам, депресивни. Но поголеми ремек дела од New Dawn Fades и Love Will Tear Us Apart, едноставно нема. Посебно како голем почитувач на ликот и делото на Moby, cover-от на New Dawn Fades може е и подобар од оригиналот. Иначе, штета за Ian Curtis, али ете, shit is custom.
Нема шанси :)

Инаку welcome to the club :icon_lol:

Нема шанси :)

Инаку welcome to the club :icon_lol:

Одамна сум во клубот, не сум ја начекал темава, сепак фала :D

иначе, има шанси, текстот е малце сменет иако бендот зад сето тоа е сепак New Order+Moby
Иако ова повеќе доаѓа го трибјут него кавер, мала измена во текстот и одма звучи поинаку :)

* edit

оваа верзија

Излегоа Remastered неколку синглови, одбрани. Ги најде ? На Pirate Bay ги има. She's Lost Control ја упропастиле. Другото е ОК.

:)

Немам проверено, деновиве, деновиве секако :) Сполајти на инфото

Срам да ти е...

сега, хардкор фанови немојте да ме палите на клада што искажав едно мислење. Сепак песната доаѓа како трибјут, искрено, Moby е виновен за Joy Division во моите дискографии :)

Прашање: Кој албум повеќе ви се допаѓа - Unknown Pleasures или Closer?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom