Кинески телефони

• Креатор на темата Креатор на темата Dr.FaNToM
  • Време на започнување Време на започнување
Сите мобилни се кинески ги има секаде ај види добро одназад на мобилниот кој го користиш дали ти пишува дека е направен во Кина ? :tapp:

Не. :)

Бев заинтересиран за iPhone.
Па што мислите?

Ако земаш кинески има голема разлика во квалитетот од модел до модел.
Оригиналот си е the best во хардвер и софтвер за разлика од кинески инаку наизглед се идентични :wink:

Да но сум се консултирал со повеке луге и викаат дека добри биле кинтесктие мобилни немало врска тоа што го викаат дека ке било квалитетно

Кинески Телефони имитации од оргиналите, или марки на телефони кои со лиценца се произведуваат во Кина? првото е најлоша варијанта НЕМА ПОЛОША, а и втората не е нешто посебна да купиш например Нокиа само произведен во Кина не е некое добро решение од искуство знам :(

Сите мобилни се кинески ги има секаде ај види добро одназад на мобилниот кој го користиш дали ти пишува дека е направен во Кина ? :tapp:
Не:nenene:, не:nenene:, не:nenene:.

Не се сите кинески.

Деловите на телефоните се произведуваат на повеќе места, а скоро секоја батерија за телефоните што се продаваат кај нас се произведена во Малезија.

Точно дека најголем дел од компонентите се од кинеско производство. Па таму има најефтина работна сила, Плус тоа, конезите се најбрзи и прифаќаат да работат на бродови во две смени.
Додека патуваат, ѓи склопуваат телефоните на пат од Хонг Конг до Солун.

ја имам кинески iphone, и за ништо не го бидуе и го чувам у фиока.немој да се зезнеш такво нешто да купуеш.

лол ,не ми е кинески , не пишува ништо од одназад .. дај не заебавај ... да не во оне и во т-мобиле ке продават кинески .. дај не заебавај..:tapp:

лол ,не ми е кинески , не пишува ништо од одназад .. дај не заебавај ... да не во оне и во т-мобиле ке продават кинески .. дај не заебавај..:tapp:

Ignorance is a bliss. :)

ја имам кинески iphone, и за ништо не го бидуе и го чувам у фиока.немој да се зезнеш такво нешто да купуеш.
Што подразбираш под тоа не го бива?
------------------------------------------
Јас пред два месеца купив од т-мобиле сони ериксон w395 и го отварам на батеријата пишува made in china и ја тргам батеријата и на цела плочка пишува made in china !!!! -Мобилниот го купив 7100 на припејд.

Какво мислење имате за кинеските телефони и зошто?

Зависи од која гледна точка. Ако ја споредуваш копијата со оригиналот во перформанси ќе се разочараш, а ако ги споредуваш во однос на цената ти се исплаќа да го купиш.

Зависи од која гледна точка. Ако ја споредуваш копијата со оригиналот во перформанси ќе се разочараш, а ако ги споредуваш во однос на цената ти се исплаќа да го купиш.
Абе не ми треба мене исти таботи баш да бида во исти со софтвер него да не ми се расипе.. за една две недели
бар да трае
2-3 години
И дали би можеле да ми направите една споредба
iPhone 3G-S 16Gb.Black 3.5inch lcd -кинески со (wifi,tv 2sim karticki...)

iPhone 3G-S 16Gb.Black 3.5inch lcd
-ОРИГИНАЛЕН
Фала ви многу

Абе не ми треба мене исти таботи баш да бида во исти со софтвер него да не ми се расипе.. за една две недели
бар да трае
2-3 години

iPhone 3G-S 16Gb.Black 3.5inch lcd
-ОРИГИНАЛЕН
Фала ви многу

:pos2::pos2::pos2: ме изнасмеа 2-3 години да трае кинез :nenene: мноооогу се расипуваат и многу тешко да се погоди за нив делови, пример тачови за кинески ајфони има којзнае колку ...

а за второво незнам нема споредба никаква освен од 5 метра ако ги гледаш па да ти наликува дека се исти кинескиот и оргиналот :helou:

бар да трае
2-3 години

iPhone 3G-S 16Gb.Black 3.5inch lcd -ОРИГИНАЛЕН
Фала ви многу

Колку што знам нема таков модел на кинески ... со 16Gb нема шанси да има освен можно е да има минимум со 2GB SD mini card па нагоре.
До колку пари купуваш копија како 3GS али со 2GB не е со 16GB

Па шо знам зависи за шо пари ќе го земиш, ама сепак се срање, досега цимеро има два кинески ајфони купено , првиот беше преголемо срање немаше ни wifi, овој сега некоја по софтициран е има ваерлес јава ова она , ама пре бавен е нешто по бавно од самсунг омниа :) плус ко ќе извади антена за тв нема по крш.

Аха па што има врска антената што се влече де ???
Што има лошо во тоа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom