Втора светска војна (1939-1945) - генерална дискусија!

• Креатор на темата Креатор на темата Македон91
  • Време на започнување Време на започнување
Ама од гледну тачку на обичнога германца после WW1,наметнат пораз(барем они такој мислиле)
Од денешна гледна точка и двата пораза во двете војни им биле наметнати. А на нас " победниците " победата ни била многу пирова. Србија у ПСВ губи 35 % население. У втора уште толку. Русија и Полска слични загуби имаат.
Општо белото население во светот од пред ПСВ до после ВСВ се има од 20% намалено на само 8 %.
Тие две војни се пораз на целиот европски континент и општо на белата раса.

И боље што не искочи.Којзнае што ке се десеше да завладееше наци режим сс остатак од сфет.

Немаше муџи да градат џамии каде ќе стигнат, немаше да убиваат и да силуваат неверници. Немаше нигери да ти продаваат приказни дека се доктори и инженери и дека некогаш биле кангз. Немаше целата модерна уметност и култура да биде политички коректно воук срање. И најбитно....
Немаше некои самопрогласен божји народ да те нарекува гојим.

Од денешна гледна точка и двата пораза во двете војни им биле наметнати. А на нас " победниците " победата ни била многу пирова. Србија у ПСВ губи 35 % население. У втора уште толку. Русија и Полска слични загуби имаат.
Општо белото население во светот од пред ПСВ до после ВСВ се има од 20% намалено на само 8 %.

Немаше муџи да градат џамии каде ќе стигнат, немаше да убиваат и да силуваат неверници. Немаше нигери да ти продаваат приказни дека се доктори и инженери и дека некогаш биле кангз. Немаше целата модерна уметност и култура да биде политички коректно воук срање. И најбитно....

овие ствари те демантираат дека ни би одговарало. Настрана што Хитлер бил промуслимански настроен, имал добри односи со сите муслимани пошто му биле од интерес. Бејзик нолиџ за историја треба да ви биде ова, али вие сте апла бегале од часови.

Hitler purportedly made warm references towards Islam, such as: "The peoples of Islam will always be closer to us than, for example, France.

Map_of_Vardar_Macedonia_during_WW_II.png

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: 048

У WW1 Србија има около миљон жртфе, нсјвише од сфи у туј војну, процентуално според жители.Е ск дали су 35% незнам.
Тој значи дека су имале около 3 миљона житела у тој време, што не ми е верно.
А можда е и тачан тј процент, незнам.

Иначе да, Хици и Словени ги мрзеше ама не му бесфа у прф план.
Осфен нели Лебенсраум на исток.

Еве например куде нас обичан германски војни не те дира без причину
На другара ми дедо ни раскажува дека сфи глупости,зулуми,силувања су ги праиле бугари и италијани, вика германац не се замара.Дојде, даде наредбе што како и си отиде.Потражиф добру софру и вино, ама па сфе тој на културан начин.
Е за разлику, талијан и бугар вика дека ке дојде и без причину праи беље по куќе,краде и силуе и си идеф.

Lmao sinkive uste ne svakaat deka muslite se lesni za upravuvajne i deka belata rasa e najgolemata zakana za Evreite do den denes, zatoa sakaat so rtki da gi izmeshaat Evropjanite za da gi demoraliziraat, potishtat, plashat i opresija da stvaraat, vidovte headlines vo Germanija "Car crashes into Christmas crowd" XDDDDD

"Car" a ne "Illegal immigrant", pozdrav od evrejskite kontrolirani mediumi sto vi go mislat najdobroto vo idnina. Dedo mi bese roden 28' godina, koga Germancite bile vo Makedonija, gi chistele Makedoncite od voshki, paraziti i drugi bolesti, dodeka Bugarite i Grcite majce vi ebavaa. Hitler nemal nikakva namera da ne ischisti nas, nie sme sepak Evropjani i beli lugje, mozebi ke zboruvavme Germanski ama zhivotot ke bese mnogu podobar otkolku sto e sega.

Aj sega legnete si, utre treba da stanite da se potite za 500 evra plata. (za vreme na Hitler nevrabotenosta skoro recisi bese reshena vo Germanija, krediti so 0% kamata za bracni parovi za kuka/stan, nagradi za poveke deca + poddrshka od drzhavata, grant za letuvajne nadvor od Germanija besplatno et. Shpanija, Italija, Grcija)

I posle ke recat Nacistite bile loshi, pa sega za nekoj majka za nekoj makea, uste ne se svesni ni 70% od lugjevo na temava deka do den denes vladeat Jewish overlords, mal del na aristokratski evrejski familii i zaradi niv nemozite da stvorite generacisko bogatsvo, bideki sistemot ednostavno e namesten ne za vas, tuku za niv.

Aj sega legnete si, utre treba da stanite da se potite za 500 evra plata. (za vreme na Hitler nevrabotenosta skoro recisi bese reshena vo Germanija, krediti so 0% kamata za bracni parovi za kuka/stan, nagradi za poveke deca + poddrshka od drzhavata, grant za letuvajne nadvor od Germanija besplatno et. Shpanija, Italija, Grcija)
Ова во шега беше напишано или сериозен си?

Ima mnogu narodi koi taka si se gledaat tuku Evreite izmesani po nacionalnost i etnicki edino verata im e zaednicka.

Никој друг како нив не се гледа така. Дека треба да владеат со светот и да го управуваат добитокот што зборува.

Во право си за измешаност, ги има од плави со плави очи до говнокожци и како што велиш верата ги обединува. Имаат и внатрешен расизам.

Јас колку можев да приметам овака оди внатрешната поделба:

Ашкенази, нај “белите“ меѓу нив и генерално се на водечките позиции во власта, војската и финансиите. Потекло од централна и источна Европа.
Сефарди, “кремасти“ се средни бизниси и администрација. Потелко од Шпанија и Португалија.
Мизрахи се речиси идентични со Палестинците и околните Арапи се работници, ѓубраџии, чистачи. Потекло Блиски Исток и се можеби нај семитски.

Све потемно е со огромен процент на Афрички гени и нив активно ги стерилизирале https://www.theguardian.com/world/2013/feb/28/ethiopian-women-given-contraceptives-israel

Него избегавме од темата, може да продолжиме во темата Антисемитизам?

У WW1 Србија има около миљон жртфе, нсјвише од сфи у туј војну, процентуално според жители.Е ск дали су 35% незнам.
Тој значи дека су имале около 3 миљона житела у тој време, што не ми е верно.
А можда е и тачан тј процент, незнам.

Иначе да, Хици и Словени ги мрзеше ама не му бесфа у прф план.
Осфен нели Лебенсраум на исток.

Еве например куде нас обичан германски војни не те дира без причину
На другара ми дедо ни раскажува дека сфи глупости,зулуми,силувања су ги праиле бугари и италијани, вика германац не се замара.Дојде, даде наредбе што како и си отиде.Потражиф добру софру и вино, ама па сфе тој на културан начин.
Е за разлику, талијан и бугар вика дека ке дојде и без причину праи беље по куќе,краде и силуе и си идеф.
За итаљаниве само ќе те попраам затоа што си грешка. Итаљанската војска уште помала поддршка му давала на Дучето за разлика од гермамците.
Шиптaрите што биле нивни полтрони , тие правеле срања у западна Македонија. Тие биле дојдени да им пројде воениот рок и да се вратат дома. Усран морал до јаја. Имаат изгубено до грчки селани со пушки стари по 150 години. Овде кај нас никој нема спомнато дека воопшто имале и некаква борба со итаљани. Се тепале само со шипурки и татари.

За итаљаниве само ќе те попраам затоа што си грешка. Итаљанската војска уште помала поддршка му давала на Дучето за разлика од гермамците.
Шиптaрите што биле нивни полтрони , тие правеле срања у западна Македонија. Тие биле дојдени да им пројде воениот рок и да се вратат дома. Усран морал до јаја. Имаат изгубено до грчки селани со пушки стари по 150 години. Овде кај нас никој нема спомнато дека воопшто имале и некаква борба со итаљани. Се тепале само со шипурки и татари.
Не збору ја за војување, партизани протиф окупатори.Збору за обични зулуми по села, врз обичан народ.Италијани биле и те како лоши.Вика дојдеф испиеф цело буре вино и на крај пијани га искршиф буре и си отидеф.
Успут нелое силовање и кражба.
Иначе знам дека талијани имасфа лошу војску,да не прати Хици војску,муда што ке напраесфа нешто жабари на грчку границу.

Последно уредено:
Не збору ја за војување, партизани протиф окупатори.Збору за обични зулуми по села, врз обичан народ.Италијани биле и те како лоши.Вика дојдеф испиеф цело буре вино и на крај пијани га искршиф буре и си отидеф.
Успут нелое силовање и кражба.
Иначе знам дека талијани имасфа лошу војску,да не прати Хици војску,муда што ке напраесфа нешто жабари на грчку границу.
Пак ќе ти кажам дека и за вакви зулуми никој и тоа по потекло до западна Македонија ми нема кажано од страна на итаљаните. Ваљда дека си имале кучиња што им ја вршеле работата наречени баљисти.

Пак ќе ти кажам дека и за вакви зулуми никој и тоа по потекло до западна Македонија ми нема кажано од страна на итаљаните. Ваљда дека си имале кучиња што им ја вршеле работата наречени баљисти.
Во охридско поточно крајезерските села добро поминале за време на итлијанската окупација.Единствени кои настрадале се желките и жабите.:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom