Хулигани убија полицаец кој сакал да спречи тепачка

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Bt
  • Време на започнување Време на започнување
И јас сум навивач, и јас сум јадел пендраци од полицајци, и кучето сигурно заслужило, али дефинитивно не посакувам ничија смрт. Иначе и навивачите некојпат заслужуват ќотек, али и полицајците знаат да испровоцират намерно за да тепат. Така да би рекол криви се и двете страни.

Се согласувам,но во последно време полицајците се повеке и повеке почнуваат тепачки со навивачи на стадионите и надвор од нив се со една цел,обичниот навивач да го направат,наркоман,пијаница,пропалица и се најгрдо за да го искоренат ултра движењето,но во Аргентина,Бразил,Полска,Чешка,Србија и другите држави со мрднати навивачи,некако ептен тешко им иде...ние да го имавме тој менталитет...:toe:

Белгиски полицајци повредени од навивачи

lookup

Дваесет и осум белгиски полциајци биле повредени во обидот да ги смират навивачите во Бриж, пренесоа локалните медиуми

Судирите меѓу полициските обезбедувачи и навивачите на Клуб Бриж почнале уште пред наптреварот, а кулминирале откако домашниот клуб беше поразен од Андерлехт кој со ваа победа ја обезбеди туитутлата во белгискиот фудбалски шампионат.
Според соопштението на локалната полиција, во полициските станици биле задржани неколку десетици од најнасилните навивачи на домашниот клуб.
Клуб Бриж и Андерлехт се сретнаа во мечот од доигрувањето во Лигата за првак според белгискиот систем на натпреварување, при што госите славеа со 1:2. Андерлехт е прв со 49 бодови во мини лигата со шест клубови, додека Бриж е на третата поцизија со 35 еден помалку од второпласираниот Гент, позиција која води во квалификации за Лигата на шампионите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom