Хулигани убија полицаец кој сакал да спречи тепачка

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Bt
  • Време на започнување Време на започнување

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.592
Поени од реакции
8.817
Локација
Независна Битола
lookup

Во болница во аргентинскиот град Ла Плата од здобиените повреди починал 38-годишен полицаец кој настрадал обидувајќи се спречи договорена тепачка меѓу хулигани кои се нарекуваат навивачи на фудбалскиот клуб Естудијантес

Пред првенствениот натпревар во средата меѓу екипите на Естудијантес и Аргентинос јуниорс во рамките на аргентинскиот фудбалски шампионат на железничката станица се сретнале две групи хилигани а несреќниот полицаец сакал да ја спречи тепачката. Но самиот тој бил погоден со куршум во глават, и по неколку часа починал од повредите.
Покрај него во судирот биле ранети од огнено оружје уште две лица, пренесоа локалните медиуми.
Овој инцидент претставува продолжувње на навивачките дивеења во Аргентина каде точно пред еден месец, на 5-ти февруари, беше нападнат автобус со навивачи на клубот Харикен, при што е убиени 14-годишно момче а две лица се ранети. Инцидентот се случил кога автобусот со навивачите излегувал од главниот град Буенос Аирес, при што врз него било стрелано од група вооружена со пиштоли и автоматски пушки.
Дивеењето на навивачите на аргентинските фудбалски терени е честа појава и нема коло во кое нема немири. Статистиката покажува дека од 1939 г. досега 146 лица ги загубиле животите во навивачки безредија. Пред три години , откако на фудбалски меч беа убиени две момчиња, аргентинската влада дури се закани дека ќе го прекине првенството.

Така треба за нив, баш ми е мило. A-C-A-B :)

neka pociva vo mir :pop::pop:
greota e covekot sigurno imal i familija :(

Абе овие со пиштоли идат на утакмици. Секое коло војна, од сега во Аргентина нема да прават трибини на стадионите, туку ровови. Место петарди, пиротехника и фрлање бакљи у терен, со гранати ќе се фрла. Која екипа преживее - победник. :pipi:

Во Аргрнтина од секогаш имало нереди. Тепачки немало само на трбина туку и меѓу фудбалерите. Тамо за да играш фудбал треба да имаш челични коски инаку отиде инвалид.

Така треба за нив, баш ми е мило. A-C-A-B :)

Не ме мешај мене,јас не бев таму :pos2:

Ништо да не ве чуди од Аргентинциве и Бразилциве,со пиштоли си одат на утакмици,никој ништо не им може,државата ја држат тие.
Во Бразил пред месец и нешто исто така имаше загинат полицаец...

Јебига, жалам.

Жалиш оти немаш ојдено на стадион.Оди на стадион и види како се однесуваат кучињата, кој ќе јадиш пендрак ( за џабе ) и кога грбот ќе те боли 1 месец тогаш ќе видам дали ќе ги жалиш. :)

Жалиш оти немаш ојдено на стадион.Оди на стадион и види како се однесуваат кучињата, кој ќе јадиш пендрак ( за џабе ) и кога грбот ќе те боли 1 месец тогаш ќе видам дали ќе ги жалиш. :)

Јас одам на стадони и не сум јадел до сеа пендрак.
Ти ако им се курчиш фала богу ќе го јадеш.

Aлал да ти е како размислуваш

Не ме терај сега да барам слики и клипови да видиш шо кучињата му имаат праено на навивачите РАЗБРА? да видиш како ги тепаат без милост, да видиш како маваат, и да осетиш на свој грб, ќе размислуваш како мене. :smir:

Иделе да се тепаат а полицаецот значи умрел коа го ѕвекнале со куршум у глава.Па ондак тоа не е тепачка туку престрелка.
Ова ти се педерлана.Ако се прават хулигани нека си се маваат со голи раце,и веќе кога имаат муда да убијат полицаец и него исто така.А и тој па ако е сам боље нека кидне кога гледа околу него бог знае колку души со пиштоли,сатари и што ти уште не.

Иделе да се тепаат а полицаецот значи умрел коа го ѕвекнале со куршум у глава.Па ондак тоа не е тепачка туку престрелка.
Ова ти се педерлана.Ако се прават хулигани нека си се маваат со голи раце,и веќе кога имаат муда да убијат полицаец и него исто така.А и тој па ако е сам боље нека кидне кога гледа околу него бог знае колку души со пиштоли,сатари и што ти уште не.
abe zatoa gi vikaat huligani ne biraat sredstva sipki palki flasi boksiraci nozevi :wink:

Кога некој џандар ке убие навивач никому ништо, а кога навивач ке удри џандар тогаш се прогласува вонредна состојба во државата:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom