Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
6 минути долго и преубаво, краткото анимирано филмче што зема оскар, Feast(y)

англиски превод

стварно многу добро склопено анимирано филмче (y)(y)

Многу ги сакам краткиве анимирани, исто така добар ти е и Feral само не е од годинава, ѕирни го :D

Имало и таков фестивал за кратки цртани во СК, во декември се одржува изгледа

Многу добри аргентинскиве диви приказни, каква антологија на ликови! Која ви се допадна најмногу? Мене двајцата будали со колите, ептен она крвничка пресметка до крај! А и почетната приказна не беше лоша со најавата. Како и да е, и натаму Leviathan тврдам дека требаше да го лапне Оскарот. Ми остана уште Timbuktu ама не верувам дека ќе ми биде подобар од него. Force Majeure му имам дадено 9-ка на сите други неанглиски осумка, значи таму оди за мене моралниот Оскар, најмногу емоции предизвика кај мене.

Многу добри аргентинскиве диви приказни, каква антологија на ликови! Која ви се допадна најмногу? Мене двајцата будали со колите, ептен она крвничка пресметка до крај! А и почетната приказна не беше лоша со најавата. Како и да е, и натаму Leviathan тврдам дека требаше да го лапне Оскарот. Ми остана уште Timbuktu ама не верувам дека ќе ми биде подобар од него. Force Majeure му имам дадено 9-ка на сите други неанглиски осумка, значи таму оди за мене моралниот Оскар, најмногу емоции предизвика кај мене.
Дефинитивно најлуди беа типците со колите, и последната со свадбата беше доста луда приказна. Супер филм. (y)

Ми текна вчера одеднаш дека нема подобар лик во бившата Југословенска кинематографија од Среќко Шојиќ.

И за увреду стог Дарвила ќеш да одговараш :pos:

Ѓубре... а ви знате моје поштење :pos:

Македонскиот теренс малик

Влече некој корени( :icon_mrgr: ) ама еден што видов пред некој месец плукнат малик беше хаха сакав да го застанам ама ај :pos:

Нека не ми се налути дечкото не е потсмевање или нешто слично само ради режисерот е фрката

10285-1424733864-d1a7640c89eee2c59354bedfe02842cf.jpg

MV5BMTUzNjQzNjYyMV5BMl5BanBnXkFtZTcwMTU5MDYyNQ@@._V1_SX214_CR0,0,214,317_AL_.jpg

Незнам дали некој поназад го има постирано...

Dumb and Dumber To 2014 1080p BrRip x264 YIFY

Знам дека ќе се разочарам од филмов, ама ај ќе го гледам :angel:

Незнам дали некој поназад го има постирано...

Dumb and Dumber To 2014 1080p BrRip x264 YIFY

Знам дека ќе се разочарам од филмов, ама ај ќе го гледам :angel:

Мене не ми беше толку лош, само што е доста сличен со првиот во некои сцени.
Замижи на таа со папагалите. :D

Зашо бе, шо му фалеше?
Мислам дека чим веќе одеа на карта емоции и љубовна приказна, барем да не расплакаа поштено :) Вака ни знам шо правел Хокинг во меѓувреме, ни пак приказната личеше убедливо. Бледо сценарио, за човек кој не знае многу за животот на Стивен Хокинг (ко јас) ќе мисли човекот два збора не знае да сврзи за вечера.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom