3D анимации!

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
@JURAGAANTE

Kakva ti e taa geometrija so sestoagolnici ziti se, geometrijata mora da bide striknto triagolnici ili cetiriagolnici.
epa coek taka stoznam mi ispadna so line ja praev pa i dadov bevel neso kako exstrud sl i so poly zaobluev i transformirav i jebiga taka ispadna hhh:toe:

Дали некој ќе можи да ми прати линк во пп од Maya 2010 која ја има испробано...Благодарам од напред.:salut:

720p render na eden model na piano sto go napraviv pred nekoe vreme. Za celosna rezolucija treba na youtube stranata da se gleda

377915_1260640959_large.jpg

Grand_Piano_02_by_ficdogg.jpg

Ne e praven po tutorial, sam go pravev cisto od sliki gledanje, modelirano vo maya, renderirano so mental ray, spoeno so after effects.

Vkupno e 180 frejma, prosecno po 5 min od frejm, sekoj frejm tezi po 3.5MB. denta izrenderirav 60 frejma, ostanatite 120 gi ostaviv preku vecer, zatoa tocno vreme nemozam da ti kazam, nekade nad 16 saata bi trebalo da e.

Одличен модел, и одличен рендер. И добро поставено светло.

Каде во Скопје има курсеви за Маја?

Немаш никаде, имаше негде гледав за XSI ама и тие беа опасно скапи.
Ако сакаш да почнуваш, најдобри ти се Digital tutors и Gnomon. Digital tutors имаат многу добри и поорганизирани туториали поготово за почетници.

Ај добар туториал за моделирање на 3д Човечка фаца во Маја .....

Денес на факс учевме шо како ама се заборавив , мамата :@:@:@

Фала !

Ovoa od gnomon go nemam gledano, ama bi trebalo da e dobro
http://www.thegnomonworkshop.com/store/product/189/Modeling-the-Human-Head

Ili
Pobaraj go Creating digital humans od digital tutors, ovoa e cel set, od 4 cekori na modeliranje na cel covek. Ovoa go imam pocnato, ama go prekinav zosto mi dojoda ispiti, i sega natprevarov na cgsociety, koga ke zavrsam ke go prodolzam. Najbitnoto e sto celiot proces na modeliranje e napraven na kraj modelot da bide topoloski tocen, za da moze lesno da se deformira.

Creating Digital Humans 1: Volume and Muscle
Creating Digital Humans 2: Definition and Detailing
Creating Digital Humans 3: UV and Texture Mapping
Creating Digital Humans 4: Shading and Rendering

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom