Бооо. Ова ќе потрае. Негде 96-та беше оваа беше хит
Веројатно се познаваме......као ликови........
Сигурно не од Рибља чорба....ама другиве добар, добар дел сум ги видел.......
Повпечатливи ствари мене шо ми беа........не пишувам за концерти, него строго клаберизам....чував и карти едно време упм, којзнае кај ми се.....
Меѓу првите ствари што ги памтам, МНТ едно време функционираше со мешана програма, па глеавме да се пикнеме од џуниор да останеме....пуштаа БП (денес познат као Мирко Попов), Срџан и слични......
Мале не знам на кого му текнува, Александар Малевски, звер беше чоекот, не знам кај е сега......
Аквадро (она сега што е АМЦ на бул. ЈНА) беше убао место за електроника......Балет едно време имаше електронски фазон и беше ко у свет негде да си отишол, не какво срање е последниве 7-8 години.....па Ринг, Сектор, на Сури кафичон - Сурреал и слични дупки......златните времиња на Колосеум, студентски денови, кога борба беше да се остане на темпото журки четврток-недела: Seb Fontaine, Deep Dish, Pete Tong, Digweed, Adam Beyer, Plastikman, Nastic и сите други знани и незнани - Christopher Lawrence (нема никад да ја забораам во животов таа журка), па после малку спласна......пошо сум по трансот (?) повеќе Jules, Above and Beyond и тој фазон од новиов Колосеум ми се останати во сеќавање.....PvD охридската, а посебно струшката журка исто беше epic....
Од поновиов период (условно кажано), добро журче имаа Баланс на Матка и Digweed со Cox во Охрид........
Дали остарев, дали се посра електроникава - се поретко одам на журки, чат-пат Сектор (ама и тие аздисаа со картине и народон што влегуе), а мераклија сум на добар електронски звук уште ама од Скопје толку можеш да очекуваш.....