IP address tracking

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.735
Поени од реакции
1.340
Предложете добар сервис за Ај Пи адрес тракинг.

никогаш не сум нашол прецизен ај пи адрес тракер
еве сеа побарав неколку
еден вика дека сум на кале
друг дека сум у карпош негде
трет на сред плоштад....

Предложете добар сервис за Ај Пи адрес тракинг.
Нешто како у CSI? Само внесуваш IP адреса и БУМ - го добиваш името и локацијата на корисникот... Нема такво нешто. Ама затоа го имаш ripe.net/whois - па таму можеш да провериш кој провајдер ја користи соодветната IP адреса. Останатите локатори кои наводно треба да ти ја одредат точната локација се 100% нефункционални и се базираат исклучиво според податоците внесени од посетители. А ако се земе во предвид тоа дека 90% од адресите се динамички (PPPoE) и се менуваат на секое реконектирање - тогаш и сами ќе заклучите колку се точни овие локатори.

Нешто како у CSI? Само внесуваш IP адреса и БУМ - го добиваш името и локацијата на корисникот... Нема такво нешто. Ама затоа го имаш ripe.net/whois - па таму можеш да провериш кој провајдер ја користи соодветната IP адреса. Останатите локатори кои наводно треба да ти ја одредат точната локација се 100% нефункционални и се базираат исклучиво според податоците внесени од посетители. А ако се земе во предвид тоа дека 90% од адресите се динамички (PPPoE) и се менуваат на секое реконектирање - тогаш и сами ќе заклучите колку се точни овие локатори.

Сајтот е повеќејазичен и треба да ја менува јазичната верзија во зависност од државата од која доаѓа Ај Пи адресата.

Сајтот е повеќејазичен и треба да ја менува јазичната верзија во зависност од државата од која доаѓа Ај Пи адресата.
мене до пред некое време ваквите тракери ми викаа дека сум во бугарија
па сеа ти види

За оваа работа можи подобро е да се проверува хедерот кој прелистувачот го праќа на серверот. Еве види овде http://whatsmyuseragent.com/ , вредноста HTTP_ACCEPT_LANGUAGE.
Разгледај да видиш како треба да се парсира оти можи да содржи повеќе јазични кодови.

Всушност, дури ни CSI не може да помогне. (барем не New York) :pos2:
[She'll create a GUI interface using Visual Basic] :pos:

Овие од Мајами се далеку понапред. Дури и собата од хотелот им ја прикажува. Само проблем е што адресите им почнуваат на.... Ај да не кажам, глејте го видеото.

а како ќе знаеме дека IP адресата не е скриена со web proxy?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom