IBM Model M Тестатура (1984)

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
Аман бе што е толку добра тастатурава ?

ја сеуште ја користам тастатурата од првиот компјутер што го земав пред 9 години
Многу ми јаде куцам многу брзо на нејзе... и мислам дека ке ја служам уште 10 години :) т.е дур не рикне. Еве ја
ext_63817.jpg

само пред некое време ја отворив внатре.. и страв ми беше крокодил некој да не ми рипне :)
и ја имав ваква добра беше ама истурив супа на нумпадот и заглавуваа копчињата па после ја продадов комплет со цел комп:pos2:

ext_63817.jpg

Ауу, иста ваква само со неколку сиви копчиња. Ја имав на стариот компјутер, пентиум 1, Виндоус 95.

Се каам што ја дадов, како ми се куца на ваква :(

Слична на оваа, а можеби и иста имав и јас. Ја купив со првиот мој компјутер. Од тогаш сменив најмалку 5-6 компјутери ама тастатурата си остана таа се до пред неколку месеци. Што се не преживеа кутрата. Од трескање на биро - поради изблик на нервоза при играње игри :) па до истурање на сок врз неа - од несмасност. На крај, после 11 години верна служба, и откажаа две - три копчиња, па скржавиот и газда мораше да ја прати во пензија и замени со нова :)

лелелеле

а да отворам јас тама кој куцал на Chicony Model no - kb-2791 ??? :pos2:

стварно многу е добра за куцање веке 10 години не ја мењам и не ни планирам дур не цркне.. :)

Дали може да се најде ваква тастатура денес? Да не продава некој?

Дали може да се најде ваква тастатура денес? Да не продава некој?
На e-bay (скапичка е) само, тешко дека ќе најдеш кај нас некој да продава.
Јас ја имам дома и не ја менувам за ниту една, има клик како никоја досега.
На работа сум на Microsoft Wireless Comfort Keyboard for Mac | Model: 1078 која не е воопшто лоша, но може вода да и носи на IBM-от

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom