rossonerka
too good to be true
- Член од
- 8 октомври 2007
- Мислења
- 6.081
- Поени од реакции
- 889
Street fashion e термин кој се користи за онаа мода која се појавува на улиците во големите модни центри, мода која се разликува од онаа на модните писти, но иако една без друга не можат. Oбично е поврзана со културата на младите. Taa ja раздвижува комплетно модната сцена.
Многу модни трендови излегуваат токму од "улицата".
Кај нас тешко да се збори за Street fashion, немаме услови и немаме можности за вистинска улична мода. Ретки се они со свој уникатен стил.
Јас сум фан на оваа улична мода
. Сакам да ги погледнам модните ревии на познатите дизајнери, ама уште повеќе ме интересира како лицата од урбаните модни центри тоа ќе го искомбинираат.
Постојат неколку сајтови за улична мода, кои ги фотографираат оние девојки/момци со уникатни стилови. Истите тие ги има и во модни списанија, на телевизија, излегуваат од тука нови идеи, трендови итн.
Ја сакате ли вие оваа улична Street fashion или повеќе сте љубител на модните писти т.е. Runway Fashion?
Многу модни трендови излегуваат токму од "улицата".
Кај нас тешко да се збори за Street fashion, немаме услови и немаме можности за вистинска улична мода. Ретки се они со свој уникатен стил.
Јас сум фан на оваа улична мода

Постојат неколку сајтови за улична мода, кои ги фотографираат оние девојки/момци со уникатни стилови. Истите тие ги има и во модни списанија, на телевизија, излегуваат од тука нови идеи, трендови итн.
Ја сакате ли вие оваа улична Street fashion или повеќе сте љубител на модните писти т.е. Runway Fashion?