Кога треба да се избегнува секс?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
114
Водењето љубов ќе ви помогне подобро да се чувствувате, поубаво да заспиете по напорниот ден, да ви помине главоболката... Сепак, и понатаму постојат ситуации во кои навистина подобро е да се “избегне“ сексот или барем да се биде дополнително внимателен. Кои се тие ситуации според вас? И зошто баш во тие ситуации мислите дека е најдобро да се “избегне“ сексот?:kafe:

Според мене треба да се избегнува секс коа има добиено.

Во времето на периодите,и кога еден од партнерот е болен(грипа,сифулис,габи,печурки:icon_lol: итн,итн...)

Подобро е да се избегне секс кога си опиен до крај (постои можност да заспиеш или да не ти рипа) и кога си ужасно уморен (истата причина како и кај пијанството).

Па зависи, освен кога тоа "технички" не е возможно како што се спомнатите ситуации погоре нема како да избегнуваш секс ако веќе до тука дошла работата... нели?... тука кај нас сеуште не сме толку напредни па редовно да испаѓа секс онака како "гром од ведро небо" :wink: :icon_lol:

ПС: Лично јас дефинитивно би го избегнал (т.е. би избегал) сексот со некоја доколку не е средена "таму долу" па ако сака и Мис на Светот нека е.

абре сексот си е посебна работа, посебно чувство меѓутоа не треба да се злоупотребува. Кога не си пијан, расположен и кога таа со која имаш секс нема добиено тогаш е идеално време да почнете :)

По постов ми изгледа дека станува збор за избегнување секс во врска ... или се лажам? Ај и за двата случаи ќе си одговорам ... за сваки случај де:icon_lol:

Ако се работи за врска ... секс избегнување само ако е некоја здравствена причина ... друго не ми текнува.
Ако се работи за прв пат со некого ... избегнување доколку се нема кондом (ако не сме стигнале да се запознаеме подобро) ... друго ... и тука незнам.
А една единствена причина за избегнување секс што секогаш ми важи, значи и за двата примери погоре ... доколку осетам дека дечкото заборавил кога последен пат се истуширал ... бљак!!! Тогаш во момент би ме фатила главоболка, лошење, сон или нешто слично:kafe:

Дивајн, да, станува збор за избегнување секс во врска.
Еве нешто..

Доколку утредента одите на гинеколошки преглед.

24 часа пред гинеколошкиот преглед добра е идејата да се воздржите од секс. Семената и вагиналната течност би можеле да се задржат на грлото и во околината, што би можеле резултатите од некои анализи да ги направат помалку веродостојни. Ако резултатите од тестовите не се веродостојни, зошто воопшто би се изложувале на непријатност од преглед?

Инфекција на уринарниот тракт.

доколку имате инфекција на мочните патишта, избегнувајте секс додека целосно не оздравите, и тоа од повеќе причини. Секако би го заштитиле партнерот со тоа што би го убедиле да користи кондом, но за време на сексот бактериите кои ја предизвикале инфекцијата би можеле да се "истуркани" во бешиката – а тоа не би ви го убрзало заздравувањето. Покрај тоа, ако инфекцијата е појака, било каков притисок на пенисот би можел да биде прилично болен.

Гливична инфекција.

и тука е можно партнерот да го заштитите со кондом, но, повторно, не можете да се заштитите себе си од влошување на симптомите. Имено, чести симптоми на гливични инфекции се чешање, воспаление и црвенило на усните – а сексуалниот контакт тоа би можело да го зголеми.

Настинка и грип.

Во ваква ситуација сексот не е во целост забранет, дури некогаш може да ви помогне да се почувствувате подобро. Сепак, внимателноста е неопходна за да избегнете да го заболите партнерот – затоа одберете поза во која главите нема да ви се блиску. И, за жал без бакнување!

изворче -> kajgana:)

Наташа напиша:
Во времето на периодите,и кога еден од партнерот е болен(грипа,сифулис,габи,печурки:icon_lol: итн,итн...)
...и слични мастрафи за пица :)

[Eдитирано од мене-ќе го избришам нема поента вака да стои:):):):) ]

Иначе,кога да се избегнува сексот во врска?Кога партнерот е ептен пијан!Кога постои било каква инфекција,кога цурата има добиено ( е тоа ми е кошмар-неможам да замислам некој да има секс кога има добиено:ija:) , и ако се користи кондом-коа нема да има кондом при рака особено ако партнерот пати од прерана ејакулација што чисто сумњам дека на некој од фраериве на форум им се дешава:wink::hump: :icon_lol::icon_lol:...

KOA SE PLODNI PERIODI NA ZENATA...ali ne mora da znaci ke si upotrebuvte prezervativi i nema gajle

Освен технички причини(периоди,болести и сл.)во врска(или брак)не гледам потреба да се избегнува секс.

BabyGirl^^^ напиша:
KOA SE PLODNI PERIODI NA ZENATA...ali ne mora da znaci ke si upotrebuvte prezervativi i nema gajle

:icon_lol:
Значи (според горенапишаните постови) одиме вака ... кога има менструација жената, кога и се плодни денови ... ај пресметајте ми колку денови остануваат за секс?
п.с. Рачунајте и на тоа дека останатите денови може да поднастине, да се задржи на работа, да е уморна, да има за чистење и.т.н. ... :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
Си се пресмеав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom