PAK-FA наскоро..

• Креатор на темата Креатор на темата oxygenne
  • Време на започнување Време на започнување
Нека му каже некој на русите дека Ф22 не се произведува веќе една година.

Русите допрва ќе тестираат одговор на авион кој е веќе оперативен 5 години ?!?! и кој веќе има наследник ??!!
Koj naslednik be

f35
56130_122400520_f35-6.jpg

Ф-35 не е наследник на Ф-22; наследник е на Ф-16/18, па и на Хариер, би можело да се каже (а Ф-22 е наследник на Ф-15, по намената)... настрана што тешко оди воведувањето на Ф-35 во употреба (кризираат Американците моментално...)

Точно е хелекс.

Примарната намена на Ф-22 е воздушна супериорност.

Кај Ф35 гледаме наследник на Ф16/18....а веќе и во зависност од верзија и хариер мод.

И ако земеме предвид дека Ф-35 has a greater payload од Ф-22 говори самото за разликата меѓу нив.

Тие се дизајнирани да дејствуваат заедно(ф-22 и Ф-35),оттука и јаката електроника и систем на размена на податоци.....едноставно пилотот ќе знае буквално се на бојното поле и тоа во реал тајм..

кај Ф-22 очекувам во идниниа низа модификации можеби Ф-22 со Нов ХУД,специјално прилагоден, би бил следен одговор најверојатно..

Енивеј во САД веќе имаме јако лоби за реактивирање на програмот.
(а дотогаш-можеби 5...или 10 год) ЗДРАВЈЕ!!!!

Но самото лоби сепак укажува на паранојата кај САД...да бидеме реални,не се исплашија од дизајнот ил невидливоста туку од МАНЕВРАБИЛНОСТА...и сега америте се плашат русите оти до 2020 русите ако му шибнат state of the art electronics на ПАК ФА...извозот...а и паранојата уште толку ќе го скренат Ф-22 лобите.

А тоа лоби е составено од лоботомирани кои очигледно не се СВЕСНИ т.е НЕ МОЖАТ да РАЗБЕРАТ колку само е СКАП Ф-22.

И во сите равенки(посебни има) за кост бенефит...Ф-22 секогаш од економски аспект е со срамен резултат во бесконечност со знак-:toe:

Иако авионот навистина е ЗАКОН,сепак е НЕПОТРЕБЕН.

Сад требаше да одат на модификации поефтини а попрактични,пр кокпит кој овозможува подобра прегледност..редизајн на одредени делови,значи промена на одредени карактеристики.потоа маневрабилност..ова е очигледно кај русија 4++

Еве на пример СУ-35 БМ(my favorite btw-покрај 25-ката и најдоброто од Русија МИ-24).

Ова гарант ќе кутка Ф-15-ки како пипс-от буи..
(затоа одговоро е F-15SE).

Mnogu kritiki istrpi f-22 za dizajnot demek ne cinel a sega rusive go iskopiraa so mali promeni.Iskreno mislev deka rusive ke izvadat nov pokreativen dizajn.

Сад требаше да одат на модификации поефтини а попрактични,пр кокпит кој овозможува подобра прегледност..редизајн на одредени делови,значи промена на одредени карактеристики.потоа маневрабилност..ова е очигледно кај русија 4++

Еве на пример СУ-35 БМ(my favorite btw-покрај 25-ката и најдоброто од Русија МИ-24).

Ова гарант ќе кутка Ф-15-ки како пипс-от буи..
(затоа одговоро е F-15SE).
Уште да беше така едноставно да се собори Ф15. До сега ниеден Ф 15 не е загубен во борба, а во употреба е 30 години.
Друга е приказната кај Русите кои што за секоја модификација додаваат нови ознаки на авионите...
Да додаваа ознаки Америте како што го прават тоа Русите до сега ќе стигнеа до Ф1001.

Уште да беше така едноставно да се собори Ф15. До сега ниеден Ф 15 не е загубен во борба, а во употреба е 30 години.
Друга е приказната кај Русите кои што за секоја модификација додаваат нови ознаки на авионите...
Да додаваа ознаки Америте како што го прават тоа Русите до сега ќе стигнеа до Ф1001.

Кога се сретнале во догфајт СУ-35БМ и Ф-15???

А ова....нема потреба да го коментирам.

Posted by Kris Roman on July 21, 2009

The Pentagon purchased two Russian-made Su-27 fighter jets from Ukraine. The United States will reportedly use the Russian jets to train effective counter-operation efforts.

The Russian jets are a serious competition for the US F-15 fighters. The jets of Russia’s renowned Sukhoi design bureau proved to be more successful than their US competitors during a number of tests. The Pentagon has been trying to obtain the Russian warplanes, and Ukraine helped the nation do it legally.

The news about the deal between the USA and the Air Force of Ukraine Su-27 fighters were technically similar to F-15 jets, although the Russian planes were 30 percent cheaper.

The US Defense Department is seriously concerned about the growing sales of Su-27 and Su-30 all over the world. .

Now the US purchased two Su-27 fighter jets from Ukraine. The US military command will now be able to study the phenomenon of Russia’s Sukhoi design bureau thoroughly.

Феномен е за америте-сеа нека праат емисија нерешливи мистерии или риплис.
(џери спрингер ЈОК-кажува мудрост Take care for yourself and others meanwhile there is explicit violence and blood...securyti+ and KKK:vozbud: !!)..:pos2:

понатаму
Russia has been shipping these jets to India, China, Malaysia, Venezuela, Indonesia and Algeria for years

Инаку гледајте како во 1992 америте со Ф-15 бегале

Several Su-27 jets landed at Langley US air base in the summer of 1992, upon the agreement with the US side. Russian pilots examined F-15 jets at the base and proposed a simulated combat. The US pilots did not like the idea much: they thought that it would be too risky to hold the fight above the base in front of photographers and TV cameras. They eventually accepted the offer, but agreed to hold the mock fight above the Atlantic Ocean, 200 kilometers far from the coast.
Бегале 200 километри за и дисковери да не им ја гледаат мизеријата

А испадна вака

A US plane attempted to fly away from the Russian jet, but the Russian pilot caught up with the F-15 very easily. The planes switched places, and the Su-27 flew away from the F-15 making a turn and gaining altitude. The Russian jet found itself behind the American fighter a couple of minutes later. The F-125 pilot lost the Russian aircraft out of sight and could not escape from it afterwards: the Russian pilot was keeping the F-15 covered.

Ама ова...удара у глави бетер од апсинт:vozbud:

The F-15 lost another battle with Russia’s Su-27 in the autumn of 2000, during the US-Japanese drills in the Pacific Ocean. Two Su-27 jets, covering the Su-24MP, conducted a sudden attack of the flagship of the US 7th fleet, Kitty Hawk. The US aircraft carrier would have been destroyed in real combat conditions.

Инаку знам дека не е загубен ниту еден во војна...и истиот има соборено над 100 летала..

го нарекуваат MIG Killer....дпобо де,важи за миг 21:wink:

Ама дали истото важи и за сухој???

Јас мислам не...ама сепак треба да имаме предвид дека сепак пилотот.....е предуслов за успех.

(тренинг,познавање на слабостите на противничките авиони,употреба на истите против нив,методи за уништување...над 40 летала Ф-15 има соборено со асистенција на АВАКС....сега на кој да ги препишеме...на Ф-15,или на АВАКС???

Само добар пилот може да го направи авионот подобар и посупериорен,посебно ако станува збор за конкуренти.

А инаку СУ-27 фланкер околу 700 парчиња се произведени во рок од 30 години...и после не ги бивало...башка ги има низ светов....а и убиваа бе...во Војната Ирак вс Иран,понатаму специјалната тактика на русите развиена за време на Советско Авганистанската војна...поточно калкулирано дејство врз одредени мети,а и координирано со Сухој-25,ил 27...заедно со МИ-24.

Еве што правеше СУ 25 во Иран...колку мисии имал...а сепак само еден собориле Иранците..
The first Su-25s were commissioned by the Iraqi Air Force in 1987 and performed approximately 900 combat sorties throughout the course of the war, carrying out the bulk of Iraqi air attack missions. During the most intense combat of the war, Iraqi Su-25s were performing up to fifteen sorties per day each.. In one recorded incident, an Iraqi Su-25 was shot down by an Iranian Hawk surface to air missile, but the pilot managed to eject. This was the only confirmed successful Iranian attack against an Iraqi Su-25. After the war, Saddam Hussein decorated all of the Iraqi Air Force's Su-25 pilots with the country's highest military decoration.

Значи соборен од МИМ-23 Raytheon...
mim23b-1.jpg

precise_hawk.jpg

Во однос на сухоите ме мрзи да барам за резултатите од исходот за време на Red Flag вежбите на американско тло.Знам дека беа поканети Индијците со su30MK па би било убаво доколку некој ги пронајде резултатите од догфајтот со американските F-15/F-16 да ги постира овде.

Јас знам многу случаи во кои Ф15 е загубен во последните 10 а камо ли 30 год... Ако не веруваш, погледни го ова:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_F-15_losses

Јас знам многу случаи во кои Ф15 е загубен во последните 10 а камо ли 30 год... Ако не веруваш, погледни го ова:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_F-15_losses
Реков дека не е загубен во борба, што на значи дека нема загуби во несреќи и сл. А Ф15 има над 100 победи во воздух и ниеднаш не е соборен од непријатлелски авион.

Кога се сретнале во догфајт СУ-35БМ и Ф-15???

А ова....нема потреба да го коментирам.

Феномен е за америте-сеа нека праат емисија нерешливи мистерии или риплис.
(џери спрингер ЈОК-кажува мудрост Take care for yourself and others meanwhile there is explicit violence and blood...securyti+ and KKK:vozbud: !!)..:pos2:

понатаму

Инаку гледајте како во 1992 америте со Ф-15 бегале

Бегале 200 километри за и дисковери да не им ја гледаат мизеријата

А испадна вака

Ама ова...удара у глави бетер од апсинт:vozbud:

Инаку знам дека не е загубен ниту еден во војна...и истиот има соборено над 100 летала..

го нарекуваат MIG Killer....дпобо де,важи за миг 21:wink:

Ама дали истото важи и за сухој???

Јас мислам не...ама сепак треба да имаме предвид дека сепак пилотот.....е предуслов за успех.

(тренинг,познавање на слабостите на противничките авиони,употреба на истите против нив,методи за уништување...над 40 летала Ф-15 има соборено со асистенција на АВАКС....сега на кој да ги препишеме...на Ф-15,или на АВАКС???

Само добар пилот може да го направи авионот подобар и посупериорен,посебно ако станува збор за конкуренти.

А инаку СУ-27 фланкер околу 700 парчиња се произведени во рок од 30 години...и после не ги бивало...башка ги има низ светов....а и убиваа бе...во Војната Ирак вс Иран,понатаму специјалната тактика на русите развиена за време на Советско Авганистанската војна...поточно калкулирано дејство врз одредени мети,а и координирано со Сухој-25,ил 27...заедно со МИ-24.

Еве што правеше СУ 25 во Иран...колку мисии имал...а сепак само еден собориле Иранците..

Значи соборен од МИМ-23 Raytheon...
Не негирам дека сухоите и миговите (мислам на сите модификации произлезени од миг 29 и су 27) се во предност во блиска борба, еден на еден... Но во воени услови колку е реално денес да дојде баш во таква ситуација.

Да беше поинаку немаше пред 20 години да го прекинат X31(кој ги изведува истите маневри што ги прават сухоите т.е. ѕвоно, кобра...), а досегашната пракса покажува дека не погрешиле.
Очигледно е дека освен маневрабилноста Американците имаа и други приоритети како стелт, суперкрстарење итн. Затоа се појави Ф22 кој победи на конкурс на кој биле поставени токму вакви услови. (Го победи Ф23).

Реков дека не е загубен во борба, што на значи дека нема загуби во несреќи и сл. А Ф15 има над 100 победи во воздух и ниеднаш не е соборен од непријатлелски авион.

Листата не е само за несреќи туку и за погодувања од противвоздушната..
А инаку мислам дека имам прочитано и за загубено борба во воздух.
Ако сакаш да провериш - се сеќавам дека се работеше за авион на пакистанската авијација и загубил авионот во борба со Su од индијската армија (која ознака на сухојот не знам оти одамна беше ова и заборавив, само добро се сеќавам за тоа дека беше Ф15).

Листата не е само за несреќи туку и за погодувања од противвоздушната..
А инаку мислам дека имам прочитано и за загубено борба во воздух.
Ако сакаш да провериш - се сеќавам дека се работеше за авион на пакистанската авијација и загубил авионот во борба со Su од индијската армија (која ознака на сухојот не знам оти одамна беше ова и заборавив, само добро се сеќавам за тоа дека беше Ф15).
Не ми е познато. Да не е некој инцидент од понов датум, затоа што последниот конфликт е 71...???

Не треба војна бе...

Глејте шо убаво е да си пилот...

f15breakup1.jpg
[/URL][/IMG]

....Убаво е во воздух...но

f15breakup2.jpg
[/URL][/IMG]

Suddenly SHIT HAPPENS...THEY ALWAYS HAPPEN THERE IS NO SHIT HAPPENS-RESISTANT MATERIAL!!

f15breakup3.jpg
[/URL][/IMG]

Упс...не е на арно:nenene::nenene:

f15breakup4.jpg
[/URL][/IMG]

Што ли се случува во неговиот мозок,макар и стресно...
...
f15breakup5.jpg
[/URL][/IMG]

Сепак нели..

f15breakup6.jpg
[/URL][/IMG]

Велат надежта последна умира....

НО Оваа слика е уникат-америте конструираа Ф-15 каде кокпитот е "поставен" Паралелно со трупот и крилата(антигравитација има...чунки велат 50 години напред се САД)

f15breakup7.jpg
[/URL][/IMG]

Сепак ќе видиме што ќе се случи,имено овој пилот е Американски...не е од грузија,од србија од Иран...египет.

f15breakup8.jpg
[/URL][/IMG]

Очигледно тренингот,праксата,часови на летање...размена на искуства од ветераните има резултати,впрочем така и е и денес помладите учат од ветераните се разбира...а кај овакви работи(било на земја море,марс...Живот зависи)..
f15breakup9.jpg
[/URL][/IMG]

Гледаме резултати веќе..

f15breakup10.jpg
[/URL][/IMG]

Eject!!!!!

f15breakup11pilotot.jpg
[/URL][/IMG]

Овој е од Мисури...уствари беше,случката е 2007-ма.

Законите на стелтот се тие

srawni.jpg

Мора да се преземе нешто во врска со инлетот....не ја бива,иако авионот е радарски со материјали слични на Ф-117,сепак е невидлив за САМ...туку проблемот е во воздух да нема критични точки...

И да обликот на крилата и формата е делумна копија од Ф-22,(но НЕ оти русија така сака...туку оти МОРА така)...тоа е денешната стелт технологија слично е и со вертикалните стабилизатори,а пак крилата кај Ф-22 се поставени под ист агол со хоризонталните.

Едноставно се што фали кај ПАК-ФА е само модификуван мотор со намален акустичен и топлотен одраз,како и посебен пеинт(сличен на Ф-15SE) но не и ист.

Оти најискрено Мислам дека кај двата авиона при догфајт кој ќе победи сепак зависи од пилотот и неговата способност правилно да ја употреби и авиониката,но и електрониката.

Ф-22 има уиграни пилоти,и за авионика и за употреба на електроника..башка сега и на Увезените Фланкери америте ќе вршат дополнителни тестови...ова влија е лошо општо за руската воена индустрија како и за Фирмата...украинците испаднаа нефер.

Не ми е познато. Да не е некој инцидент од понов датум, затоа што последниот конфликт е 71...???

Не знам која година но само се сеќавам убаво дека беше Pakistan vs India - F15 vs Su ?? .
Ако имам време до после ќе го најдам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom