Најавени измени во законот за увоз на автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира чисто љубопитно, колку би дошло: Опел Астра 1.7 Турбо Дизел 1997 година? Значи соси набавната цена, царината, акцизата и сл. трошкови?
Јас ја купив 3700 евра пред 4 месеци, на старо. Колкаво би било намалувањето со новиов закон?

Набавната цена ти е од околу 1000 евра, па сега ти израчунај понатаму:toe:

Ме интересира чисто љубопитно, колку би дошло: Опел Астра 1.7 Турбо Дизел 1997 година? Значи соси набавната цена, царината, акцизата и сл. трошкови?
Јас ја купив 3700 евра пред 4 месеци, на старо. Колкаво би било намалувањето со новиов закон?

Според мене скапо си ја зел

Прајме муабет за F или G серијата на Astra? Ако е онаа втората, си ја зел гага, ако е онаа првата, би подразмислил дали ќе дадам толку пари за таков модел.

Само што ги немаат напишано цените за

А-тест = 100 евра
ТУВ Минхен = 100 евра
Цол таблици = 50 евра
Превод на документи = 50 евра
--------------------------------
300 евра плус имате на таа сума.

Ne rekoa deka homologacijata ke ja ukinat?
Ako se uveze od BG ke treba col tabli? TUV certifikatot od kade se vadi ako se zema kola od BG?

Прајме муабет за F или G серијата на Astra? Ако е онаа втората, си ја зел гага, ако е онаа првата, би подразмислил дали ќе дадам толку пари за таков модел.

Шо е разликата меѓу Ф и Г серијата? Некои подетални карактеристики? Иначе 1700 кубици ама 50 kW.

Шо е разликата меѓу Ф и Г серијата? Некои подетални карактеристики? Иначе 1700 кубици ама 50 kW.

Сигурно е F серија. G серијата започна од 1998 година.

Ako se uveze od BG ke treba col tabli?

Да, требаат транзитни таблици се викаат во бугарија.

Да да.. и ке се увезуваат и магарешки колички (шпедитари) до 90 години стари... само за дизел магариња... и треба да се олесни и ова за точаците....

Епа еве колата да ја купиш 1000 евра + 1500 е акциза и уште 500-600 тие давачките... накај 3000 евра.

Добро ете ќари 20 евра така? Сепак шизик на ризик. На граница не ти направија проблем што влегуваш со германски таблици?

Иначе чекам коментар на мојата проценка!
ако се однесува за мене ОК. не ќарив 20 евра туку тогаш за транзит низ србија со цол таблици се плакаше 300 евра :uvo:
а за тоа што влегуваш со германски таблици никој ништо не ми велеше на граница, после ги вадиш таблиците, одиш во германија по друга кола, ја одјавуваш старата си доагаш за македонија и ја цариниш старата кола :helou:

Дали некој знае која е најдобра рута од словенија до македонија за возење каде има најмали давачки?
Исто ако може некој да објасни за постапката во словенија при купување на кола?

Дали некој знае која е најдобра рута од словенија до македонија за возење каде има најмали давачки?
Исто ако може некој да објасни за постапката во словенија при купување на кола?

Преку Јадранска магистрала Хрватска, Црна Гора и Албанија. Немаш никакви давачки.

http://www.viamichelin.com/web/Itin...nite=0&itineraryCarType=0&itineraryFuelType=0

Ај ако може да ми каже некој колку би ме коштало ова да го донесам во МК вкупносо сите давачки за да се редистрира на МК таблици
Код:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=125985467&pageNumber=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=14700&makeModelVariant1.modelId=16&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&categories=Limousine&tabNumber=2

Многу. Само акцизата ти е 2500 евра а за другите трошоци....

Значи 3500-4000евра ќе ме кошта цела процедура?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom