Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
ПрИтИ_гРл напиша:
моето име сум го добила по бабами надежда а јас се викам надица. инаку децата што ке ги родам сакам да ми се викаат ако е женско ангела,миа или никол. а ако е машко сакам да се вика иван или кристијан-кико
баба ми исто се викаше надежда ама нада ја викаа...и така излезе името на сестра ми надја,баш ми се допаѓа нејзиното име....мене се мислеле да ме крстат меѓу костадин и михаил,среќа шо сум си останал михаил(костадин некако на мртовец ме потсеќа,без навреда на тие што се викаат така,ама мене на тоа ме асоцира),а несреќа е што додека бев во скопје тетките,бабата и дедото од скопје нагалено ме викаа мишко(па на шо личи бе луѓе?)...за децата кои ќе ги имам,машкото би се викало кристијан,а женското...Христина или Кристина(свеедно),симпатично име...:back:

Бојан и Тамара машко и женско:icon_bigg

Нека буде, нека буде... Пинки. mazoretka:

Крстена сум по името на баба ми(од мајка) која предходно имала14 внуци а никој не ставил нејзино име .Ова незначи дека името не е убаво :nenene: а сестра ми по баба ми (од татко).
За името на моето прво дете имавме несогласување со маж ми.Тој сакаше едно а јас сосема друго.Кумовите оставија на нас да се договриме но никако не најдовме разбирање.Оставивме на кумовите како тие ке речат а како можеа да речат ако јас претходно не ја договорив целата работа :je:.
А за второто не ни оставија простор за да размислиме за името,поучени од претходното искуство.:toe:
Шала на страна но знам дека има многу проблеми околу имињата на децата ..посебно кога свекрвата ке сака внуката да го носи нејзиното име а снаата ни да чуе :tapp:

Masko dete bi krstila:MAtej, Marko, Luka, David.
Zensko:Rebeka, Sara, Debora,Marija,Marta.
Moeto ime inaku e ideja na majka mi ne sum krstena po nikoj od famiija.

одсекогаш ми се допаѓале имињата давид, мартин, ема и елена
името ми е по режисерот гордан михич, режисерот на "сиви дом". на мајка ми многу и се допаднало и ете ме мене со тоа име -)

Јас морам да имам ќерка затоа се ориентирав на женски имиња како Елена, Катја, Надја...а ако веќе е син, Петар ќе биде:helou:

Koga doslo vreme mene da mi se dade ime majka mi sakala edno, a tatko mi drugo, zatoa den denes imam dve iminja. A za moite deca... Mi se svigaat Anastazija, Hana, Kjara, Shanel, Anja a za maski..... ne znam, ne mi teknue...:tapp:

Koga doslo vreme mene da mi se dade ime majka mi sakala edno, a tatko mi drugo, zatoa den denes imam dve iminja. A za moite deca... Mi se svigaat Anastazija, Hana, Kjara, Shanel, Anja a za maski..... ne znam, ne mi teknue...:tapp:

Кокан, Огнен, Павел......ако живеам негде настрана Edward, за женско не знам....

- ми текна :) Скарлет и Ингрид

Jas imeto sum go dobil po zelba na majka mi (MARKO).A ako imam deca ne znam kako ke gi krstam,mislam deka e rano da razmilsuvam za toa a ne sum ni razmisluval!!

Имам две девојчиња - Миа и Ања. Пошто се родени во иностранство, сакав да им дадам интернационални имиња, а пак малку да потсеќаат на наши (пошто неќам децата у школо да им се исмејуваат или па никој да не знае да ги прочита).

Миа ми се свиѓаше одамна. Имам втора братучетка што ја крсти ќерка и Михаела, па од тоа ми дојде идеја Миа (уште кога бев 18 годишна).

Ања....ми се свиѓа името Анастасија. Маж ми мислеше дека е превише старинско, па од тоа излезе Ања

Машко : Мартин
Женско : Ивана или Марина

Jas na moite deca bi im gi dal slednive iminja

Za zensko: Teodora (nagaleno Tea), Snezana (ako se rodi vo zima :pos:), Ilinka, Marta... (sepak nekoe ne voobicaeno ime)

Za masko: Igor, Kiril, Metodij, Viktor, (vo nikoj slucaj na ime sto sum go imal vo moja familija: Vladimir, Petar, Ivan, Andrej, Maxim, Straso)

Па би рекол се сложувам со име што го има во календарчето ништо на страна, само Македонски православни имиња. Овие нови имиња ме звучат катастрофално... Давид, Матеј, Теона, Кјара.... бљак! Побрзо би се согласил на Трпана, Митра, Паца, Стојко....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom