МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
колку за инфо, хрт пред некој месец влезе во хд, претходно сето тоа беше тест и го користеа само за ОИ и СП.
за спортската програма на мрт моментално е два пати подобра од таа на хрт..
е сеа светот и тв што отиде напред со веб порталите и стрим од нивните телевизии на тие портали, тука треба да се потрудат малце повеќе во тој поглед, мрт гледам добро тераат на социјални мрежи фб/инстаграм, ама на порталот нивен вестите во некои делови не се изменети со месеци.

Некој ако ја снима моментално Трст виа Скопје нека ја стави на Јутјуб со подобар квалитет бидејќи на МРТ не им текнува на сајтот да ја стават.

Некој ако ја снима моментално Трст виа Скопје нека ја стави на Јутјуб со подобар квалитет бидејќи на МРТ не им текнува на сајтот да ја стават.
Eve nekoj ako ja snima so resiver na Max tv Telekom nemozes posle da ja prefrlis snimkata na USB stik i ne mozes da ja stavis na YouTube.
Samite resiveri na Max tv se zastiteni i snimeniot materijal nemoze da se stavi na USB stik.

Eve nekoj ako ja snima so resiver na Max tv Telekom nemozes posle da ja prefrlis snimkata na USB stik i ne mozes da ja stavis na YouTube.
Samite resiveri na Max tv se zastiteni i snimeniot materijal nemoze da se stavi na USB stik.
Кој има стрим листа може да снима со помош на VLC. Јас сакав со подобар квалитет да ја сними некој.

So obicna antena preku DVB-T Priemnik LED TV ili ( SET TOP BOX ) pustena e MRT 4 vo pozadina odi programa od Makedonskoto radio radio 2

Oficialniot pocetok na MRT 4 e na 16 April 2020 godina den Cetvrtok.

MРТ 4 е тој што ќе биде етнички така? Тогаш и МРТ 2 преоѓа со албанска програма 24 часовна иако и до сега повеќе е албанска програмата.

MРТ 4 е тој што ќе биде етнички така? Тогаш и МРТ 2 преоѓа со албанска програма 24 часовна иако и до сега повеќе е албанска програмата.
Da MRT 4 ke bide za site etnicki nacionalnosti.
Dodeka MRT 2 od 16 April ke emituva 24/7 programa na Albanski jazik.

Овие канаи треба да се затворат поради тоа што претераа со репризите откако е отворен каналот МРТ 5 .
Место да продолжат со 4 епизода епизода од Бушавата азбука, они ја репризираат 3 тата епизода од петокот веќе ја научивме на памет таа епизода 30 пати од петокот е репризирана таа епизода

Овие канаи треба да се затворат поради тоа што претераа со репризите откако е отворен каналот МРТ 5 .
Место да продолжат со 4 епизода епизода од Бушавата азбука, они ја репризираат 3 тата епизода од петокот веќе ја научивме на памет таа епизода 30 пати од петокот е репризирана таа епизода
Нека повторуваат букви децата, но реално гледано на работите ни децата веќе не гледаат телевизии а ако сакаат да гледаат сега на новиве телевизори има Јутјуб и ќе пуштат нешто од нивно денешно време. Денес само дете од 2-3 години можеш да го натераш да гледа Бушава Азбука но и тоа брзо губи концентација.

Последно уредено:
Засега програмава на мрт3 барем според мене е без врска. По 3 пати денот оди истото, а и даваат безврска работи(уметничко лизгање). Има многу поинтересни работи, само треба да копаат по архивите. СП 2010, ЛШ, натпревари за историја на Македонија(одбојката со Словенија, ракометот со Исланд, фудбалот со Данска, Хрватска, Англија), Победа-Вардар, Вардар-Пелистер, МЗТ-Работнички, Пелистер-Тут Ком итн итн. Стварно има интересни работи кои вреди да се погледнат уште еднаш и ќе му бидат интересни на сите.

Засега програмава на мрт3 барем според мене е без врска. По 3 пати денот оди истото, а и даваат безврска работи(уметничко лизгање). Има многу поинтересни работи, само треба да копаат по архивите. СП 2010, ЛШ, натпревари за историја на Македонија(одбојката со Словенија, ракометот со Исланд, фудбалот со Данска, Хрватска, Англија), Победа-Вардар, Вардар-Пелистер, МЗТ-Работнички, Пелистер-Тут Ком итн итн. Стварно има интересни работи кои вреди да се погледнат уште еднаш и ќе му бидат интересни на сите.
За некој од странските можеби и треба дозвола за емитување пак.

Јас би сакал да го пуштат она последното коментирање на Златко Калински и атлетиката со Јусеин Болт.

Незнам кој од МТВ кажа дека проблемот се авторските права. Како што го сватив рече дека имаат право околу 2 години по настанот да ги емитуваат снимките. За постари настани немаат авторски права. Така да во моментов можат да реемитуваат од последната зимска олимпијада и последното светско во фудбал. Мислам дека рече дека има шанси и за Летната олимпијада и европското во фудбал од пред 4 години ама не е сигурно. За постари треба да платат што е невозможно сега.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Кога МРТ 2 веќе ќе е 24/7 на албански, ме интересира дали МРТ 4 ќе се емитува програма на албански јазик, или стриктно ќе биде само за другите помали заедници (турски, влашки, бошњачки и српски)

Кога МРТ 2 веќе ќе е 24/7 на албански, ме интересира дали МРТ 4 ќе се емитува програма на албански јазик, или стриктно ќе биде само за другите помали заедници (турски, влашки, бошњачки и српски)
Нормално за другите заедници ќе си биде. Еден канал е доволно за албанците, они имаат и доста канали од Албанија со стварно богата програма која се нуди на повеќето кабелски. дигитални и сателитски оператори така да многу и не им е потребен државен тв канал во оваа држава.

Нормално за другите заедници ќе си биде. Еден канал е доволно за албанците, они имаат и доста канали од Албанија со стварно богата програма која се нуди на повеќето кабелски. дигитални и сателитски оператори така да многу и не им е потребен државен тв канал во оваа држава.
А зошто да нема државен канал за албанците и тие се луше има албанци во камедонија е ова е дискриминација

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom