Груевски - Перес: Моќта не се пари, туку иновации

• Креатор на темата Креатор на темата demmian
  • Време на започнување Време на започнување
Хехех помагаат.Си плаќаме и тоа солено.Значи не е помош ами си работат за пари.Тие никогаш и никому не помогаат
.Едноставно за се си имаат цена
.Додека имаме пари за трошење кај нив се е во ред.Дотогаш можеме само да извлечеме поуки и да искористиме она што сме во можност кога се тие во прашање.
Па нее ли нормално тоа.А што разбираш под корист од Израел,да ни дадат пари и да ни речат терајте ко ќе можите ќе ни ги вратите?

Само направив разлика меѓу помош и деловна соработка.Помош на пример испраќа Турција секоја година во гланц нова опрема исто така и САД,а од Израел добиваме она што ќе платиме.Никаде не пишав дека е нормално или ненормално.Се надевам сега сум појасен.

Само направив разлика меѓу помош и деловна соработка.Помош на пример испраќа Турција секоја година во гланц нова опрема исто така и САД,а од Израел добиваме она што ќе платиме.Никаде не пишав дека е нормално или ненормално.Се надевам сега сум појасен.
Абе ептен си јасен ама мислиш дека Турција и САД немаат ништо за возврат?

Ти сакаш од Евреи подарок? :toe:

Задкулисни игри Heidrich. :wink:
Тие ги има и без подароците.Значи додека за тие задкулисни игри некои ни даваат празни зборови и ветувања други барем помагаат,додека трети и ни наплаќаат.Дечкото спомна Израел ни давал помош јас само пишав дека не се работи за помош туку за платена роба.

Ти сакаш од Евреи подарок? :toe:
Јас не,напротив што ќе платиме тоа ќе добиеме.

Ционистите можеби ни се другари, ама тие имаат една агенда - интересот на Израел. Дека нешто ќе се заборават со помош или со активно сојузништво, не ми се верува. Како што кажа самиот - колку пари, толку музика.

На пример што?
Па сигурен сум дека знаеш кој ја има економијата на САД.Во чии раце е капиталот.Јас мислам за секоја помош од САД плаќаме тројно повеќе.Ај да не се правиме наивни.

Ционистите можеби ни се другари, ама тие имаат една агенда - интересот на Израел. Дека нешто ќе се заборават со помош или со активно сојузништво, не ми се верува. Како што кажа самиот - колку пари, толку музика.
Како што ние би требале да имаме само една агенда - интересот на Македонија.

Ами една атрактивна локација што е аеродромот наш си ибало векот.Плус и пари инвестираат тие.Не зезај турската помош доаѓаше уште од создавањето на АРМ години и години пред целава збрка околу аеродромот.

Премиерот Груевски се сретна со неговиот израелски колега Нетанјаху!

05.01.2010 - 19:01 |

Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски кој претстојува во тридневна официјална посета на Израел денеска во Ерусалим се сретна со израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху.

grujo2_3416.jpg
На средбата, како што јави известувачот на МИА, беа разнменети мислења за досегашната соработка, како и за взаемните пријателски односи меѓу двете земји.

Премиерот Груевски ги образложи политиките на Владата на Република Македонија, особено во делот на образованието и градењето атрактивна деловна клима. При тоа истакна дека Македонија нуди можности за влез на нови израелски инвеститори.

Израелскиот премиер Нетанјаху искажа голема благодарност за поддршката што Израел ја добива од Македонија, особено при последните резолуции на Обединетите нации. Тој потенцира дека соработката меѓу безбедностните структури на двете земји е на одлично ниво и додаде дека треба да се породлабочи и соработката во останатите области, особено во економијата.

На крајот на средбата премиерот Груевски го информираше својот израелски колега дека Македонија е една од ретките земји во светот и единствена во регионот на Југоисточна Европа која инвестира во изградба на Меморијален центар за Холокаустот. Тој воедно упати покана до премиерот Нетанјаху да ја посети Македонија по повод отворањето на Центарот, кое се предвидува за крајот од годинава.

http://sitel.com.mk/dnevnik/makedon...sretna-so-negoviot-izraelski-kolega-netanjahu

Да, баш така, а Израел е технолошки доста напреден, добро би дошла некоја "технолошка инвестиција" од Израел, но потоа ние само да продолжиме....има учени луѓе, не е проблем.
Има во Израел.

izrael e toa sto e samo poradi toa sto kaj evreite se parite :baeh: nema veze so imale inzenjeri i tehnologija oni se znae kako dobija drzava so pari si ja platija epa toa e koa si se drzat taka e site golemi milijarderi evrei praat pari niz svetot i si gi investiraat tamu i i pomagaat na drzavata a nie kako da bideme jaki koga kaj nas sekoj gleda da iznese parite po svajcarija luksemburg i drugi offshore zemji pa za drzavava ic ne im e gajle

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom