Кошаркари на Вардар Осигурување навредуваат и пцуjат малолетници на Facebook

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Добро ти си во право сите грешиме,само да те прашам нешто. Значи ако играчот биде мавнат со некој предмет, што треба да го врати накај публиката или да се воздржи во тој момент и да пријави на судијата, записначка маса etc?

Зависи до темпераментот на личноста... некој ќе го однесат на записничката маса... некој ќе го врати пак на трибини...

Се случува ова секаде... и во НБА се степаа публика со играчи (Рон Артест мислам) ама да е бил на пример Дирк Новицки, не би го направил тоа... темперамент ЈБГ :smir:

значи ако некои малолетници, па и нека се постари изреагираат и на прост начин пцујат навредуваат итн ... професионален спортист, јавна личност треба да се спушти на нивно ниво и да почне да пцуе и навредува исто ? па тоа зборува дека тој спортист воопшто нема ниво и е сељак како и тие кои пцујат и навредуваат со таков тон ... тоа не е професионално однесување по сите морални закони кои постојат за јавни личности ...

Критика е да каже дека имал таков лош ден, таква лоша игра, таков лош напад, таква лоша одбрана........ Тоа е критика..
Критика не е да го тури на мајка му и на сестра му ........

Не треба да му врати со било каков предмет, навивачите треба да се казнат и да не прават така..........
А што му значи тоа на некој навивач да фрли предмет по некого?

Види сега, јас одсекогаш сум бил најпротив навивачки групи кој се вулгарни пцујат кршат се тепаат......

но тоа не го оправдува спортистот да се вклучува во вербални или физички пресметки со рајата, има таму комисии судии и триста курци палци,
спортистот е уметник, артист, нема он шо да пцуе или да тепа некој, ако го навредиле копољаците, сите на игнор и крај.........
исто како и во политиката, да се јавам јас на бумбар и да го пцујам премиерот, па потоа тој да се јави и да ме испцуе мене......кој би бил во овој случај поголем идиот...
а истото важи и за спортистите..:toe:

Па сите знаеме Грне каков темперамент е.

Aма симиќ кога пиша дека ги растуриле у сред кавадарци одма му вратија.. ушко ти тишина. И нормално нема ли тоа да ве испровоцира.

Арно кажа МАРКО МЗТ... да играш цел живот кошарка и на крај на кариера да немаш пари за стан да купиш... значи тука се гледа професионалноста на нашите "најдобри" кошаркари... затоа и не ме чуди ваквото нивно однесување :toe:

Види сега, јас одсекогаш сум бил најпротив навивачки групи кој се вулгарни пцујат кршат се тепаат......

но тоа не го оправдува спортистот да се вклучува во вербални или физички пресметки со рајата, има таму комисии судии и триста курци палци,
спортистот е уметник, артист, нема он шо да пцуе или да тепа некој, ако го навредиле копољаците, сите на игнор и крај.........
исто како и во политиката, да се јавам јас на бумбар и да го пцујам премиерот, па потоа тој да се јави и да ме испцуе мене......кој би бил во овој случај поголем идиот...

точно така ...
замисли на бумбар се јавуваат некои кои пцујат по грујо по бц ...
се јавува грујо и бц и вика сите шо ме пцуеја да ви е*** ова да и го турам на бла бла итн ...

кој идиотизам ...
неможам да ги разберам тие кои го подржуваат ваквиот однос ..

напрајте група на ФБ наречете ја Професионален идиотизам и први акнете ги поракиве од wannabe „професионалниве“ кошаркариве .. сигурен сум дека и на А1 и на Сител ќе ги брукаат ако им испратите порака ...

Кантона му врати со нога на навивач, па уште е ѕвезда и уште го почитуваат:smir:

Кантона му врати со нога на навивач, па уште е ѕвезда и уште го почитуваат:smir:

Значи нема разбирање.....

ти оправдуваш, пцуење, тепање, од спортисти и сите јавни личности, политичари, новинари, глумци, пеачи, .......браво :aplauz: :tapp:

п.с. јас не го почитувам.

Е сега има се комисии судии и др но во случајот со Грне заминаа да се поздравуваат со Гробари од нај доле почнаа да пцујат и Грнево залета накај трибината да се тепа (па игнорирај ако сака и газот нека ти го покаже игнор)...мислеше ли грне ако ударе некој од публиката како ќе испаднеше од салата или дали и ќе отидеше во соблекувалната.:vozbud::vozbud:

ти оправдуваш, пцуење, тепање, од спортисти и сите јавни личности, политичари, новинари, глумци, пеачи, .......браво :aplauz: :tapp:

Не го оправдувам, ниту навивач на играч ниту обратно..... Само ти кажав пример дека ова на Кантона не му смени многу во репутацијата....... Исто како шо Џеко пцуеше босански навивач и го бараат пак цела Европа.... и пак го почитуваат во Босна........

Сакам да кажам дека се има свои граници, и сега и Грне и Симик тоа се го направиле со причина и не направиле ништо лошо....... Грне и Симик не се големи спортски ѕвезди во Македонија бидејки не се цени спортот кај нас, па никој спортист во Македонија што е не претставува голем пример за нашите млади, и незнам дали некој од младите гледа пример во некој наш спортист:smir:

Оти мислам дека тоа пцуат се пишува ПЦУЈАТ???

Како и да е, се е ок, додека е во границите на нормалата. На кој не му дошло преку глава од досадни дечишта? И ќе ги испцуеш на крај за да ти олесни на душата и да намалат со досадвањето...

И они се луѓе со чувства и граница на трпение:smir:

Незнам како можете да оправдувате 30 годишен човек, спортист, јавна личност која се спуштила на ниво на некое 13 годишно дете и почнала да се препуцава со него на facebook.

Добро бе мајку му,што кур бара Дивна Пешиќ на ова хуманитарнава утакмица?
Ебате работата,само у Македонија ова го има!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom