пули вести друже.. сите ги молат регулаторите да му зголемат цена на енергија и сл. од топлификација и сите со ред.Занимливо...., а јас се сеќавам кога цените беа 0,01 евро и пак си беа профитабилни![]()
Ова твоево ме подсетува на еврејскиот систем за ГОЛЕМО НАМАЛЕНИЕ.....прво над цената се допишува ДУПЛА таква, па се прешкртува, а на излогот се растегнува банер......ГОООЛЕМО НАМАЛЕНИЕ...!!!
...хе,хе , но после анализиве твои овде гледај да си ги побараш парите назад од тоа професорите, ако ме служи тоа сеќавањето студираше-дипломираше економија????......хммм.... "Во енергетскиот сектор дивеење на монополи е скоро и невозможно поради самото тоа што цените ги мести регулаторна комисија" ........која моронштина јеботе слатки римски Папа.......за она со банките и три банки 70% да не зборам...., а се тоа во кофата со вода наречена Македонија....
тоа со банките е така и на запад.. само таму имат правна држава па хипотека за 12 сати наплатват.. и луѓето имаат постабилни приходи, повисок кредитен рејтинг итн.
Кога беа цените 0,01 евро ? Во илузијата речена Југославија ? Кога секој работеше никој не сработуваше и сите имаа ? Видовме колку беа профитабилни...
а тоа со папата види што ќе напрајш.. мож ќе ти се нафатит...